夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:如題近排有幾個類似既帖指老公想去大陸公幹

原帖由 crt1234 於 12-07-14 發表
如題
近排有幾個類似既帖
指老公想去大陸公幹
我fd個c6真係話喺hk最多搵萬二、三!所以為左搵多三、四千,要返大陸做野,一上就上兩、三日,一星期先返hk兩次!我fd話包食包住,搵多左又慳多左~
佢仲話c6好孤寒,唔捨得嫖,我就話乜妳唔知有免費既咩

大宅

緊係起香港做野好啦, 男人對住你一套, 上到去又另一套, 就算每晚打比你, 佢都係頭半年囉, 之后係你每晚掛住佢, 到時電話都唔聽你.

複式洋房

會同佢一齊上去

男爵府

個時我未同老公結婚, 佢有機會上大陸做野, 問我意見,
我話, 我唔會幫你決定, 一來我地未結婚,
二來我唔想將來你後悔來怪我唔比你去大陸發展!
我只係同佢講, 如果你上大陸, 將來我變心, 你唔可以怪我,
因為個時大家年輕(當時我20歲, 佢24歲),
我話我有咩事係hk第一時間你陪我唔到, 幫唔到我, 我識左第2個男仔,
你都唔可以怪我~
最後...係我老公自己決定唔上大陸做野!

但如果你而家重新問我, 我會覺得不如大家趁後生搵多d$$,
為將來有小朋友或老左作好準備~~~
因我而家都有d女仔朋友係大陸返工, 而老公就係hk,
一星期兩公婆先見一, 二日~
但無計的, 而家hk真係無咩好發展,
北上發展, 真係一個大吹勢~

chowchow2012  係呀, 我仲早過C6上大陸做. <當時未嫁>  發表於 12-7-16 17:39

複式洋房

回覆:crt1234 的帖子

可以的話,千萬不要讓c6長期在大陸工作,因見得太多,幾好嘅老公,時閒耐咗—定把持唔住,大陸女人的手段是我們想像到的,佢地會同D香港男人講:唔係我同你嘅錯,係環境所迫,係你地香港的老婆貪錢,要個老公孤苦零丁返大陸捱世界,明知會出事到要推個老公返大陸,香港好多電視劇到有做啦,所以她們都預咗喇!呢D野在大陸好平常,你要介懷,放心玩。

以上對白千真萬確,請三思!

男爵府

引用:講真、有時唔係你有幾信得過個老公、而係大

原帖由 sweetmay 於 12-07-14 發表
講真、有時唔係你有幾信得過個老公、而係大陸女人太厲害、佢地又温柔、身材又好、重要好體貼、男人實以為無 ...
無錯,比我寧願老公搵少啲,上面大6女人好勁架

別墅

回覆:想老公返大陸搵三萬一個月或者留番香港搵一萬一個月?

小三喺大陸唔係咩唔見得光嘅事

大宅

那你又搵幾多、可以和他一起搬上大6嗎?

有人說在沙漠不可能種花,但這個世界上,仍然有人去堅持,去灌溉,去相信有可能,因為開花的原因,並不在乎有沒有水,而是在乎你有沒有一份執著的信念。   ...

禁止訪問

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

梗係在香港啦,起碼一家人一齊,上左大陸仲有得淨既? 搵多多都冇用啦

子爵府

我依家就係煩緊呢問題

大宅

我會由佢自己衡量。我老公以前公司都係喺香港,但後來北移,佢都迫住要返;但其實佢自己唔想返,因太掛住個囡同我。我當然都想佢多d喺屋企,唔係怕佢出軌,而係一家人多見面開心d
再講,我老公唔鍾意大陸女人,覺得佢地只認$$

珍珠宮

BK Milk勳章

I think it;s no problem, all base on your C6 wants. For me, my husband leave HK & work on Macau around 6 years. Every week will back to HK 2 days only.

大宅

我老豆以前响大陸做左7年野,每星期返嚟一次,都還可以。因為我老豆好怕大陸d女人,搞上佢地真係妻離子散,太多黑暗野。如果你老公本身都好清楚大陸 d野,應該無問題既。

男爵府

stay in HK and live with whole family.......

男爵府

緊係STAY係HK, 我同意樓上SIS 話, 人生苦短, 應該多D時間相處
有其是有小朋友, 更加要父母多D 陪伴

可能我見過好多公司男人北上, 唔敢講10成,但大部份都有去"應酬"
實唔少得女人, 有酒既影響下,有邊個把持得住, 距話入到距陪坐,無女坐, 你信嗎?

小則去滾, 俾3,4百陪一晚
大則穩2奶, 每月俾2,3千第2頭住家
重則 帶埋2奶黎HK ,再離婚...

睇下自己係咩女人吧~
我自己就做唔到了,相反都有好多女人做得到
隻眼開隻眼閉呢一點, 唔係人人做到

大宅

回覆:想老公返大陸搵三萬一個月或者留番香港搵一萬一個月

最好係同佢一齊返大陸做嘢,好似我咁

大宅

千萬不要為錢而放老公上大陸,依個險冒唔過。

複式洋房

回覆:想老公返大陸搵三萬一個月或者留番香港搵一萬一個月

多有多用,少有少用

伯爵府

C6每年都返大陸做野幾日,佢次次都要我陪佢去,仲買埋飛比我。 佢話:我光明正大,緊係帶埋你去!

首頁

尾頁

跳至