美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

wcandtt 發表於 12-9-26 16:43
你要小心波羅蓋,小心做運動!我最近係magazine 找到教減下身,靜態d, 冇多多郁咁多,有興趣pm我,我巳sca ...
我想要勞傳一份給我。vickycheung36yahoo.com.hk

男爵府

wcandtt 發表於 12-9-26 16:39
有時冇2個鐘,但每天一定最少1個半鐘。我每天有吃雪糕,可能運動量高,所以抵消哂d calories, 有時都覺得好 ...
我生了女後也很忙,就這樣一轉眼便肥了20磅,我很後悔因減肥真的很難。

男爵府

凍奶茶小冰 發表於 12-9-26 15:38
我又黎報到, 昨天先開始跑步, 我都想買鄭多燕呀!
生完到而家8年, 今次的起心肝去減, 大家一齊加油 :excited ...
我十年啦,大家努力

大宅

我生了第二個後,日日跳 45 mins kick-boxing (DVD Turbo Jam), 3個月內所有磅減曬, 但也餵人奶

P.S. 坐月無跳

侯爵府

好媽媽勳章

回覆:lamsl 的帖子

我用左七個月時間由18X磅減到目前122磅(我有174cm),目標係減到120,應該好快成事。我嘅方法只係節食,每日用兩餐麥皮代正餐(其中一餐要代晚餐),介零食,每日攝取唔多過1200卡路里,咁就成功! 而家瘦晒又靚晒,人人都話我後生左好多年,嘻嘻…

wayso    發表於 12-9-28 20:23
§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

男爵府

tsznok 發表於 12-9-26 22:12
我用左七個月時間由18X磅減到目前122磅(我有174cm),目標係減到120,應該好快成事。我嘅方法只係節食,每日 ...
你怎樣計算卡路里?

男爵府

我用左七個月時間由18X磅減到目前122磅(我有174cm),目標係減到120,應該好快成事。我嘅方法只係節食,每日 ...
你很高成個模特兒

男爵府

davis 發表於 12-9-26 21:56
我生了第二個後,日日跳 45 mins kick-boxing (DVD Turbo Jam), 3個月內所有磅減曬, 但也餵人奶

P.S. 坐月 ...

男爵府

122已很fit

侯爵府

好媽媽勳章

回覆:vickycheung36 的帖子

其實網上好多website都有列出一般常見食物嘅卡路里,一search就有,買嘢時亦會留意營養標示,揀嚟食囉。
呢排我一日三餐大致如下:
早餐: X格即沖麥皮一包 155卡,有時就食兩片全麥包加杯黑啡,卡路里都係150~200左右
午餐: 通常食烏冬、通粉類,呢兩種粉麵卡路里較低,一包烏冬都係200卡左右,配雞扒(走皮),唔好飲湯,介奶茶(一杯連糖奶嘅奶茶成150卡),想飲嘢就飲熱檸茶,就算加半包糖都係50卡內嘅事 (咁樣一餐唔會多於400卡)
晚餐: 用無糖豆漿開2~3湯匙即食麥皮 (約150卡)

其實咁食法,一日三餐都係控制於約300,400,200內嘅事,total全日都係食900卡,仲有空間tea time時口痕食吓餅仔(瑪莉餅係唔錯選擇,惠X百X常見果種一包四片的都係75卡一份,好味又頂肚)。

侯爵府

好媽媽勳章

回覆:vickycheung36 的帖子

我最開心係連pat pat都瘦到,做女時長期38吋龍等,生完三個小朋友後最高峰去到45吋(維持左近五年時間,每生一個又肥啲,生到第三個後果幾年就攪成咁),但而家hip位只係35唔夠(又未去到34.5),仲fit過做女時。

我咁肥都減到,各位姐妹要加油!!!

Mangosteen    發表於 12-9-27 13:54

水晶宮

引用:我最開心係連pat+pat都瘦到,做女時長期38

原帖由 tsznok 於 12-09-26 發表
我最開心係連pat pat都瘦到,做女時長期38吋龍等,生完三個小朋友後最高峰去到45吋(維持左近五年時間,每生 ...
真係勁!冇做運動都減到!好有恆心

侯爵府

好媽媽勳章

回覆:wcandtt 的帖子

減肥個個都識講,但最緊要有嘅係堅持同決心!

別墅

可否pm給我

水晶宮

vickycheung36 發表於 12-9-26 20:43
我想要勞傳一份給我。vickycheung36yahoo.com.hk
Your email address cannot be sent. Do u have another one?

水晶宮

引用:減肥個個都識講,但最緊要有嘅係堅持同決心

原帖由 tsznok 於 12-09-26 發表
減肥個個都識講,但最緊要有嘅係堅持同決心!
忍口真係好緊要忍唔到只有多做運動!

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

tsznok 發表於 12-9-26 22:43
我最開心係連pat pat都瘦到,做女時長期38吋龍等,生完三個小朋友後最高峰去到45吋(維持左近五年時間,每生 ...

你好犀利呀! 我都係生左三位小朋友, 生左老大同老二, 都仲可以keep番105磅, 但生完老三, 瘦唔返! 我衹有150cm高, 重118磅, 想減至100磅(因為我未生前衹有97磅)! 上星期開始每日跳繩二十至三十分鐘, 雖然磅數無變, 但感覺褲頭鬆了少少, 睇到你地咁努力, 明天開始都要食少啲, 希望可以減到!

別墅

回覆:請大家來減肥總匯。希望成功者分享下減肥前後磅數,幾耐同方法,如果有尺寸參考更多謝。如果想知成功人事詳細情況,麻煩自行PM,。

最繄要吾好心急,越快越容易反彈。

我用九個月時間,由138 減到115,我身高165 cm.現在可著s or xs. 以下係我所做嘅野 :
- 只飲水,茶, coke zero,熱令茶,熱咖啡
- 每星期慢跑三晚,每晩跑35 分鐘
-早餐,午餐食乜都得,但只可七成飽
-晚餐多吃 『拾』菜,可吃米粉、飯、肉,七成飽

九個月後,點樣 keep?
- 以上嘅野冇再做( 除咗跑步)
- 如果今餐食得勁,下一餐要食番5 成飽,吾好長期飽住個肚

其他心得 :
-開頭成效好慢,但不要棄裏,要記住有健康嘅生活對身體都好 d
-過了頭3 個月,開始見到成效,這是成功開始,因有些少成效後,就有推動力

別墅

引用:Quote:原帖由+lamsl+於+12-09-26+發表我唔

原帖由 wcandtt 於 12-09-26 發表
你要小心波羅蓋,小心做運動!我最近係magazine 找到教減下身,靜態d, 冇多多郁咁多,有興趣pm我,我巳sca ...
我想要,可不可以pm我. Tks

大宅

好媽媽勳章

回覆:wcandtt 的帖子

wcandtt,

好勁!

咁你一日做兩個鐘會做邊4 part? 一個星期會做幾多日?

首頁

尾頁

跳至