自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

禁止訪問

回覆:Fatima_melanie 的帖子

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:懷疑99在我地旅行的時侯借左間房俾大陸親戚住

重點間屋係佢既 佢係主人 接受5到 我會選擇即搬 酒店刀住住先!

Cheer up! Enjoy every Little Thing in LIFE

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

Fatima_melanie 發表於 12-10-7 00:58
間屋是99的, 但同住只因99 希望同仔住, 並非我地無能力搬痴99
咁就得啦, 即搬, 到時間房佢想比邊個住都得

大宅

回覆 easonkinki 的帖子

好強烈的個人主義. 或者係:如果係你D friend, 就無多謂, 99 啲親戚又唔係自己啲 friend. 所以咪十萬個唔鍾意囉!!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

極反感

男爵府

Well.........我奶奶有兩間屋,兩間都有一間房係我老公,咁我地去奶奶度先瞓,我地冇返去時成日d親戚來都訓我地房,由於屋係我奶奶的,所以我唔介意

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

引用:回覆+easonkinki+的帖子 好強烈的個人主義

原帖由 mingchan325 於 12-10-07 發表
回覆 easonkinki 的帖子

好強烈的個人主義. 或者係:如果係你D friend, 就無多謂, 99 啲親戚又唔係自己啲 f ...
仲要係b6

樓主,搬啦!

少見少磨擦,你地搬左,佢可以日日招呼親戚添,咁咪好囉

我是一隻喵

大宅

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

伯爵府

陪月勳章

我接受吾到。 俾我會搬

男爵府

畀面勳章

無禮貌又唔尊重

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章

即搬。
There's some good in this world, Mr Frodo. And it's worth fighting for.

男爵府

我覺得大家焦點不要放在B6, 而是在尊重。
問我呢,我認為只要事前講好,讓我可將D貴重東西鎖好,便無問題,我還會預先入好乾淨床單、被舖供客人(親戚)睡,回來換過它們便可,也準備好毛巾及牙刷。我不是老/扮好人,樣樣事不計較,我心態是99的親友,也是我C6的親友,親友來到,我沒有幫忙招呼,但讓出房間也算是一種接待吧。如果没有問,我也會不高興的(不高興在於:我的東西放得太亂,我不喜歡人家見到/亂踫,也不想疑神疑鬼)。當然,樓主不喜歡陌生人/別人在自己的床上睡,我也覺得很正常。如我是你,我會跟99建議說,如有下次,不如99睡在我們的房間,親戚睡99房間。

lumijuli    發表於 12-10-8 23:05
grace0222  好合理   發表於 12-10-7 09:32

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

禁止訪問

引用:+本帖最後由+Fatima_melanie+於+12-10-7+01

伯爵府

就算間屋是99的,自己住的房都唔應該俾第二個住囉.
仲要蒙住你地, 好唔尊重人.
又有俾家用, 即使當自己係租客都無理由住住下有第二個人住落去.
你估酒店咩.

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

既然係咁,你同99講,為左多間房比佢招呼親戚朋友,我都係搬走滕出間房比佢

男爵府

即搬冇偈傾!

公爵府

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 熱血勳章

比我唯有係搬,佢會明白你哋既意思

首頁
12345...6

尾頁

跳至