使用意見

跳至

首頁

尾頁

管理員

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 2016畫展勳章 夏天玩到顛 +3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

小米米 發表於 12-10-15 21:34
BK 堂堂一個本地五大最多人上的討論區之一, 斷不會用一種鬼祟、低手的方法,為了不要香港家長太投入政事討 ...
小米米:
閣下也曾是我們的版主之一,應該很了解BK一向都政治中立,這麼多年來都沒有刻意帶動大家討論政治話題,是因為父母們來BK是關心教養下一代,而非關心爭論政治話題。

你在BK這麼多年,一向討論的是什麼書本,是兒童故事還是政治時事?

當你的興趣消息要,就來要求我們按你的需要去轉變嗎?你有考慮其他父母的需要嗎?

如你所說,香港有五大論壇,你怎麼仍要在這個不歡迎政治的地方硬要討論政治不可?難道刪除一個版也是被大陸統戰了嗎?

按你的需要去找你的樂土吧。

大臣
現在的國民很好招呼...

子爵府

大臣 發表於 12-10-16 00:21
shortcut刪了,對沒有慣常使用的會員來說,沒有什麼大影響。對慣常使用的會員,可以在自已的留言中找到連結 ...
沒有影響?你以為個個都會bookmark 時事版?我就係無bookmark!可以在自己的留言中找到,亦係好後來先發現。你地宜家係一個通知都無呀!出一個通知有甚麼問題,有甚麼難度?非要user自己發現不可?仲有,只讓舊user 繼續用,新的卻不知道!新人就一定是打手嗎?時事版真係全部政治post 嗎?社會上仲有好多民生的事情。仲有,我私底下跟其他人是不是非討論政治不可,似乎與外人無關,亦與此題目無關。

管理員

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 2016畫展勳章 夏天玩到顛 +3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

jeanne1120 發表於 12-10-16 00:34
沒有影響?你以為個個都會bookmark 時事版?我就係無bookmark!可以在自己的留言中找到,亦係好後來先發現 ...
呵呵,對,時事版滿了政治衝突。我們不想讓這種氣氛影響Bk的和平,令這版使用困難而非令它消息是我們的觀察,如果仍沒有成效,就可能會取消這版。
如果朋友見面不一定要討論政治,為什麼我們這裡一定要有集中了政治話題的時事版?

大臣

子爵府

大臣 發表於 12-10-16 00:42
呵呵,對,時事版滿了政治衝突。我們不想讓這種氣氛影響Bk的和平,令這版使用困難而非令它消息是我們的觀察 ...
答非所問

子爵府

要和平氣氛就索性不讓人/難以讓人討論

管理員

jeanne1120 發表於 12-10-16 00:46
要和平氣氛就索性不讓人/難以讓人討論
呵呵,謝謝。

禁止訪問

管理員

cocolulu 發表於 12-10-16 00:54
即係, 你地認為就得, 唔洗証據.

當然此地你們當家作主, 你地先係話事人, 與公平無關.
我們版主有一套方法,實不需要向你解釋,被封的知道自己發生什麼事。
像你另一個ACC也被封,我放你並非你利害,是我讓你問個明白。

大臣

管理員

cocolulu 發表於 12-10-16 00:54
請問大臣:
"國民教育"應該去邊版講?
抑或BK唔鼓勵大家討論國教科???
國民教育現在是政治話題,當然是去時事版啦,你還來問?
我們親子網鼓勵父母關心孩子。

大臣

珍珠宮

jeanne1120 發表於 12-10-16 00:34
沒有影響?你以為個個都會bookmark 時事版?我就係無bookmark!可以在自己的留言中找到,亦係好後來先發現 ...

老實說, 對我真係無影響, 只係Click多三兩下, 只係舉指之勞, 如果咁都要接受唔到, 應該係心理上接受唔到多D喎! 我有從新適應困難症都無問題, 你應該都可以啦!

禁止訪問

畀面勳章

回覆:為甚麼「時事熱話」在右欄消失了

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

cocolulu 發表於 12-10-16 01:45
我都覺得會咁. 好多新手會員唔會知道, 我都唔識點搵, 唔好當人個個都會電腦. 第時自由版多左講時事既post都 ...

唔好為拗而拗啦!入境要問禁,新會員係有責任睇版規,入面咪有link去時事囉,就算係自由出,版主都會幫搬(佢地最叻搬post),使乜擔心,搬過一次,下次咪識囉

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

引用:把時事版隱藏,+就是不鼓勵大家進入討論麻

原帖由 cocolulu 於 12-10-16 發表
把時事版隱藏, 就是不鼓勵大家進入討論麻
電話好易入

My Two Princess

侯爵府

2024勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我接受到喎,
好像地區媽媽會, 年份媽媽會, short-cut都無啦.
大家識去既都係去架.

大宅

我唔會去推測重組版面背後的原因, 始終一間公司有權去作出呢方面的舉動; 不過見到有不少國民因為呢件事被禁止發言, 就令人感到奇怪; 最好版主在禁言時同時指出國民所犯的版規, 那就更易令人信服了!

男爵府

好媽媽勳章

我反而想知點解時事轉版主??

唔通紅版主被會員激走咗??

王國長老

王國長老

引用:我反而想知點解時事轉版主??+唔通紅版主被

原帖由 joycec9 於 12-10-16 發表
我反而想知點解時事轉版主??

唔通紅版主被會員激走咗??
唔係。紅姐忙,睇唔到時事版

我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

首頁

尾頁

跳至