興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

Moist 發表於 12-10-31 23:14
牠晤止抓我,老公晤止抓,仲加埋咬tim啊
我大貓都一樣狂咬我哋!!!!!

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

Moist 發表於 12-10-31 18:27
牠已快九個月了,兩個月帶牠回家的!
九個月都仲好細姐,慢慢黎啦

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

Moist 發表於 12-10-31 20:12
好多謝你呀,我會嘗試下,看看可晤可以改善到大家嘅関係的啊!
要有耐性,同埋比多d時間,唔好下下想快快翠翠完成而夾硬黎,咁會嚇親佢

你既貓貓同我貓貓差唔多大,又係兩個月開始養,
佢而家都唔鐘意比我洗耳仔,
但因為我由細到大都有幫佢擦牙、抺眼、剪指甲、洗耳之類,
總之所有野都定時幫佢做,
每次都會不斷不斷讚佢乖,
佢而家大部份野佢都好樂意比我做,
有時仲會開心咕咕聲,
係洗耳仔會好驚,
但都只係兩隻手仔攬實我,
或者想走,
從來都唔會攻擊我

伯爵府

佢好狠心呀...

每日都咁開心!!!

翡翠宮

同貓沖涼系咁嘅,貓本身怕水,佢一驚就會亂抓

水晶宮

回覆:點解養咗你咁耐又咁鍚你,你都咁對我...

大宅

建議你睇下「管教惡貓」英文好似係 the cat from hell
睇睇下好似幾有料到,d貓又係好惡,好似惡魔咁
但係好多時,原來結紮,空間問題,對貓影響好大
貓其實好需要空間,係「高處」既空間,管教惡貓有提到架
樓主可以睇下,係牆上面裝D架,比貓有自己既空間呆下,俯瞰下
令佢地壓力減少(都市空間/地面太窄,會對貓造成壓力)

多d同佢玩下貓棒,不要氣餒!
睇下the cat from hell啦!睇左可能對你有幫助

大宅

小問題啦

洋房

以為小貓先係咁,我果隻4個月,一放佢出黎就又抓又咬

大宅

豬脾咁惡?再咁惡就蒸左佢哈哈 會唔會係整到佢唔知邊到搞到咁惡呀?果次亞扒都試過,佢果次比部洗衣機嚇親!之後一抱就係我身上出爪跳走,衝入籠跟手用個屎忽對住我,比零食佢都彩我都傻!搞左佢2日佢至理我呀!個衰女包果次係我大肶留左幾條爪痕,喊到我成隻野咁!最傷心係番黎咁耐都未出過爪,果日就一次過爪番我夠本

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

禁止訪問

引用:以為小貓先係咁,我果隻4個月,一放佢出黎

水晶宮

隻隻貓性格唔同架,
唔係隻隻都抱得架
我有2隻貓,
一隻細膽妹, 會因為出手保護自己抓人
同佢沖涼, 佢真係抓人架, 要著牛仔褲同佢沖架..
另一隻貓, 大膽d, 可以抱, 但係佢要走, 就一定要俾佢走
or 兇佢..鬧佢..等佢唔敢出手..

男爵府

以前細個時養既貓都係咁, 又唔多理人好cool, 所以我依家養狗, 狗真係有性d

別墅

嘩, 真係好傷,我個隻只會係吹毛時癲左,整損我之外,平時都算乖!! 不過我多數都會按住佢條頸,唔比佢動,不過我隻貓都好驚人地幫佢洗眼

首頁

尾頁

跳至