自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

虎到金來勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:表親的男女朋友派利是一問

我會比40$

子爵府

環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+jasmine0527+於+13-02-10+發

原帖由 小紅梅 於 13-02-10 發表
但係利是封唔同點比得出手?而且當年c6未入門,所有長輩都比$100 c6 。

...
「c6未入門」>>>笑左

水晶宮

熱血金章

有乜所謂啦,
最緊要比得高興

收果個亦唔好去計較

子爵府

我從來都試過同男友收既利是唔同呀
我諗如果係我,我會派同表親一樣噤多錢既利是…
講真都係一年一次啫…斷估唔係個個表親都係年年換畫掛

大宅

我都認同親疏有別。
我同男朋友拍左拖9年啦,同佢d屋企人親戚關係都好好。但我過時過節只會買禮俾男友媽咪,唔會逐個親戚買。。因為咁樣好似over左
而佢地亦只會封4草利是俾我,利是封都會同男友唔一樣,因為我的確係外人,所以我冇所謂

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

點解咁在意呢?一日未入門 都未知結果 我好一視同仁 男女朋友一定比4草 結左婚先跟屋企人一樣 我點知會唔會換畫

男爵府

引用:同c6拍拖時去拜年佢班親戚比c6$100比我$40

同c6拍拖時去拜年佢班親戚比c6$100比我$40,咁我都幾冇癮,似外人咁,而且收時同人家利是封唔同,感覺不好 ...
聽老公講!你會發現男女朋友成日轉

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:點解會介意收幾多錢架?我無理架wo~~~邊

原帖由 shannnb 於 13-02-10 發表
點解會介意收幾多錢架?

我無理架wo~~~
X 2,除非利是封勁特別

瑪瑙宮

同c6拍拖時去拜年佢班親戚比c6$100比我$40,咁我都幾冇癮,似外人咁,而且收時同人家利是封唔同,感覺不好 ...
你俾100佢俾40囉

男爵府

我叔仔今年會帶過新既尼,拍左幾個月我地岩岩先知,6299都未見過佢,c6 已經講定畀$40,佢話成日換畫,拍親既件件都唔係好人 (係事實,而家唸起佢ex, 6299都爆粗)

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

男家親友, 咪聽c6講囉; 女家親友, 咪自己話事囉! simple!

男爵府

我支持你講,拍得拖就有可能成為一家人,你c6家人咁做又真係唔係好啱,因為拖友感受唔係咁好的,俾一樣利是,感覺都親切d,就好次家人一樣呀。我支持你派一樣嘅利是俾家人嘅拖友。

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

未入門20 x 2

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:親疏有別,未過門,無可能一視同仁,如我都係

原帖由 EVA222 於 13-02-10 發表
親疏有別,未過門,無可能一視同仁,如我都係給4草.
同意,我都會咁派。

公爵府

咁未過門好正常,同埋講真除非好特別,唔係都唔會記得,邊個比幾多

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

講真, 咁咪即係行轉背, 就拆大家利事黎睇!!! 睇完自己個封都算, 又要睇埋對家, 有咩謂呢!!!!!

水晶宮

玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

因為一日未結婚我都會當男女朋友係外人㗎,呢d隨時話分手就分手,好似我細佬同佢女朋友拍咗兩年幾,上年十二月尾散咗,無奈。

未開花 成長中 初二開花 4個花蕾

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章

c6親戚由c6話事!

翡翠宮

我都有分開俾,我唔覺有問題

世上已無安樂土,人人以傷人為樂

珍珠宮

環保接龍勳章

首頁

尾頁

跳至