親子旅遊

跳至

首頁
12345...38

尾頁

子爵府

回覆 Kit1704 的帖子

第一次plan行程是這樣的,不要灰心。雖然初感會麻煩. 但有了成功的第一次,你會有很大的滿足感再去搞第二次的,這種就是自由行的樂趣了

凱撒HKD1200是差不多,有冇看看天成,我聖誔時入住記得约1000樓下。

可以用HotelCXXX 去格價。推鸒呢兩間因為除交通方便外,當你搭國光拿着行李到台北車站下車時,只要抬頭望望,對面馬路白白地色的建築物就是凱撤,而你落車的另一面就見到啡色舊舊的building 就是天成。第一次自由行,馬上揾到酒店, 信心增加,來緊的行程就冇有怕了.

其實還有些台北車站酒店會是便宜些,如新驛、新站等等(HK$700),但個人覺得有小朋友住大型旅館好些.當你有經驗完全掌握交通,那就試試台北車站以外的了,不難找到又新又平的

(我下月去揾到間表面又新又算平的,但遠離台北市,等我試完好的才上來分享一吓)

珊瑚宮

引用:回覆+Kit1704+的帖子 第一次plan行程是這

原帖由 potpot 於 13-03-05 發表

第一次plan行程是這樣的,不要灰心。雖然初感會麻煩. 但有了成功的第一次,你會有很大 ...
potpot::

你四月去台北邊處玩呀?(快些透露小小行程)

子爵府

12312 發表於 13-3-5 18:22
potpot::

你四月去台北邊處玩呀?(快些透露小小行程)

答案在幸福台灣個帖找

好想出懸紅找樓主

珊瑚宮

potpot 發表於 13-3-5 19:15
答案在幸福台灣個帖找好想出懸紅找樓主
宜蘭浸溫泉?(系未已經找你的"夢想屋"?)

別墅

回覆:台北近效Weekend遊-溫泉*農場*樂園<近近地先去桃園>

台北車站君品也很不錯呀~ 如果同BB一齊, 除了BB床外, 也附上一set BB用品, 好貼心~

別墅

回覆:台北近效Weekend遊-溫泉*農場*樂園<近近地先去桃園>

BB床, 被很軟

別墅

連BB盤凳子都有~

男爵府

potpot

請問間民宿和只得羊的農場叫什麼名子

男爵府

potpot 發表於 13-3-5 17:37

第一次plan行程是這樣的,不要灰心。雖然初感會麻煩. 但有了成功的第一次,你會有很大 ...

今日中午跟hotel.com check過凱撒都仲有房,考慮了兩個小時,下午取消了古華的房後,再訂凱撒已經冇房了,差d嚇c.....,上網check到Agoda仲有房,仲平多佰多元,即訂,真的有驚無險!

至於食方面,請問你有冇介紹? 那些食店真的值得去呢? 還是去到邊食到邊都OK?

子爵府

回覆:emilydd 的帖子

又幾好,帶baby岩哂,每次經過都想試君品,請問家陣幾錢晚?

子爵府

引用:potpot+請問間民宿和只得羊的農場叫什麼名

原帖由 amon28 於 13-03-05 發表
potpot

請問間民宿和只得羊的農場叫什麼名子
富野綿羊牡場,其實除羊外還見到一種動物~看門狗

民宿就叫綠光森林

男爵府

回覆 potpot 的帖子

唔該晒,你的行程很"正"相也影得很靚,我不是自架遊,你的景點難去嗎?有無詳細資料教我去?

子爵府

Kit1704 發表於 13-3-5 22:58
今日中午跟hotel.com check過凱撒都仲有房,考慮了兩個小時,下午取消了古華的房後,再訂凱撒已經冇房了, ...

食嘢買嘢可以click 呢度帖

但樓主已潛水,冇得再問

子爵府

amon28 發表於 13-3-6 08:49

唔該晒,你的行程很"正"相也影得很靚,我不是自架遊,你的景點難去嗎?有無詳細資料教 ...

正努力寫行程及交通安排,但剛老細order又要趕工,所以唔知幾時寫得完. 打公仔真惨,寫分享其實為減壓!

大宅

回覆:台北近效Weekend遊-溫泉*農場*樂園

我本來也是訂了古華,但plan行程時又發覺出入唔方便所以轉了去桃園翰品。明天出發喇!

子爵府

想問下遊大溪花要預留多少時間 ? 我最尾一天是2:00機, 夠時間嗎 ? 如何安排呢 ?

大宅

你好POT POT,
我四月都會兩大兩細同自己大住肚去台灣, 因為有小朋友的關係, 想比佢哋多D玩, 若果我第二, 同第三晚分別住喺飛牛牧場同六福莊的話, 他們近嗎? 因為兩個的特式都唔同呀, 到第四日離開六福莊可以租車去放埋天燈嗎, 因為去過台灣四五次, 都冇放過天燈呀?
希望各姐妹比比意見.謝

男爵府

potpot 發表於 13-3-6 09:26
正努力寫行程及交通安排,但剛老細order又要趕工,所以唔知幾時寫得完. 打公仔真惨,寫分享其實為減壓!:cr ...

辛苦晒, 期待你的分享, 加油

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+amon28+於+13-03-05+發表potp

原帖由 potpot 於 13-03-06 發表
富野綿羊牡場,其實除羊外還見到一種動物~看門狗

男爵府

若住凱撒或天成, 可考慮經星晨訂酒店, 因價錢我發現平過booking.com等, 但唯一不好處是要full payment和取消或修改需要比$200 手續費,所以訂前要好肯定才好book

http://www.fit.morningstar.com.hk/hotels/taipei-taiwan

首頁
12345...38

尾頁

跳至