自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

引用:Quote:shannnb+發表於+13-3-7+09:44+本來想

原帖由 lwy2516 於 13-03-07 發表
請問可以喺邊度買到架?
香港7仔。。主要係香港/大6用,包括埋台灣。100至120蚊。無錢時候,你係香港同佢增值,最緊要你記低佢卡資料。香港直接打hk果個號碼就找到在台灣的佢,而台灣在地要睇番說明書點打。無得上網。(即使係3g雙號卡,台灣唔支援上網)

侯爵府

回覆 mother904 的帖子

朋友個仔剛剛都去完新加坡,比左hk$2000左右叫佢自己到果邊換錢,結果全部用哂

mother904    發表於 13-3-7 23:18

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

係咪跟學校去GA?? 咁開左會未?? 我女小五跟學校去台灣, 而去學校開會時老師問晒D家長, 有邊個需要小朋友一到步就要打番屋企, o個d老師就會安排, 因為佢地唔建議學生帶電話去, 祗係話有事會打番黎, 冇事係唔會亂打電話咁囉... 而o個時我唱左港幣 500 (台幣千幾) 比亞女, 應該夠用ga啦

大宅

引用:Quote:原帖由+lwy2516+於+13-03-07+發表係

原帖由 Qnata 於 13-03-07 發表
係呀,好方便。如果只係報到講一陣,叫佢同同學仔share一張,因為都幾噤講。
學校全包的話,我都會預一千元 ...
Sorry, 都係其他jm周到D。小六生,你買定畀佢好D呀

lwy2516    發表於 13-3-7 10:20

翡翠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 笑得好勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 炎夏勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由+麥兜媽+於+13-03-07+發表領隊

原帖由 麥兜媽 於 13-03-07 發表
錯咗。一千應該係講台幣

大宅

我個人覺得hkd$500..都夠啦

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

shannnb 發表於 13-3-7 09:56
香港7仔。。主要係香港/大6用,包括埋台灣。100至120蚊。無錢時候,你係香港同佢增值,最緊要你記低佢卡資 ...
唔該晒

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

pigpigma2010 發表於 13-3-7 09:59
係咪跟學校去GA?? 咁開左會未?? 我女小五跟學校去台灣, 而去學校開會時老師問晒D家長, 有邊個需要小朋友 ...
今日開

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

lwy2516 發表於 13-3-7 10:20
今日開
哦, 咁你開完會先再決定要買d咩帶d咩啦..學校帶成班學生出去, 佢地驚過你

擔心一定有, 我o個時冇比亞女帶電話去, 由佢番學校集合開始都驚到佢落機

一個鐘上幾次學校網睇下有咩update

lwy2516  係  發表於 13-3-7 10:30

男爵府

引用:Quote:原帖由+Charlotte_mom+於+13-03-07+

原帖由 八婆仔@ 於 13-03-07 發表
講開台灣電話,如果係遊客,可以用500台幣買左3日任用上網卡,仲有250元台幣作通話!當然喇,要老師願意同 ...
台灣酒店、飯館、周街都有free wifi ,我去台灣10day日日都上到網

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+八婆仔@+於+13-03-07+發表講

原帖由 catvicky 於 13-03-07 發表
台灣酒店、飯館、周街都有free wifi ,我去台灣10day日日都上到網
我無限上網是方便用google map ,如果我同老公失散左都可以whatsapp揾返!

水晶宮

引用:Quote:原帖由+catvicky+於+13-03-07+發表台

我無限上網是方便用google map ,如果我同老公失散左都可以whatsapp揾返!

...
Me2...google地圖常用。

男爵府

引用:Quote:原帖由+Charlotte_mom+於+13-03-07+

講開台灣電話,如果係遊客,可以用500台幣買左3日任用上網卡,仲有250元台幣作通話!當然喇,要老師願意同 ...
我三年前去台北試過整,超麻煩,在當地7仔搞好耐,又要填表,又要郵寄,唔係即開即用的

男爵府

回覆:小六學生跟學校去台灣五日四夜.....

1000蚊港紙啦,台灣好多小食食架,比小朋友試下…

lwy2516  希望老師會帶佢哋去試吓啦  發表於 13-3-7 10:49

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:twinsdady+發表於+13-3-7+09:25+唔係

原帖由 lwy2516 於 13-03-07 發表
我諗學校唔會比老師帶住成班鴨仔典會比佢哋成班一齊攪呢啲吖
所以先諗住喺hk買電話咭比較最方便:fu ...
其實台灣酒店好多都有wifi,佢係咪用智能電話,如果係裝個app都得,仲可視像

lwy2516  thx  發表於 13-3-7 20:18

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+八婆仔@+於+13-03-07+發表講

原帖由 Deniseleung 於 13-03-07 發表
我三年前去台北試過整,超麻煩,在當地7仔搞好耐,又要填表,又要郵寄,唔係即開即用的

...
係機場一出,成班人接機個位轉左,就有鋪頭賣咭,d 姐姐好好服務,比証件佢,就幫你搞掂晒。

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+Deniseleung+於+13-03-07+發

原帖由 LedTV 於 13-03-07 發表
係機場一出,成班人接機個位轉左,就有鋪頭賣咭,d 姐姐好好服務,比証件佢,就幫你搞掂晒。

...
係呀!就算機場無(台中同高雄機場都無)但任何一間大哥大都有,要護照同台証就可以!

禁止訪問

畀面勳章

男爵府

我個張係聯通既一卡兩號,可以係台灣打返香港,你去睇睇啦

男爵府

如要報平安,可否借用老師電話?(當然俾番電影費)。

首頁

尾頁

跳至