夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章

回覆:沒有愛情的時間已經過了5個月..............是否繼續呢

你覺得你了解你老公嗎?他是個怎樣的人?又,你又是否了解自己?現在這樣,好像不明不白的就成了怨偶……
找出原因吧!就算不能挽救,也好過這樣子拖下去。。。要有勇氣!或者有轉機呢?

複式洋房

點解D男人咁樣, 我個都係話只有小朋友, 我依家連眼尾都唔想見到他, 因為我根本唔知點去面對.

別墅

回覆:沒有愛情的時間已經過了5個月..............是否繼續呢

唉!!我c6都係!

別墅

唔通咁樣就一世?沒有溝通,愛情既夫妻可以過一世?為了小朋友而一齊過人世??

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 abcdgirl 的帖子

對得耐, 感情轉淡都好正常

不過離婚又點, 各自再搵另一半?

大宅

BK Milk勳章

近排我朋友都係咁,佢無返工,佢老公近期忽然話佢好多嘢都唔改,例如:話佢d嘢唔放好;屋企收拾不好;在不適合的時候說一d唔好的嘢等......我朋友話一齊唔開心不如離婚,但佢老公又話唔會離婚,就咁一世,直到老死......又說佢地一閞始相遇就是錯,我朋友同佢結婚前曾說不要小朋友,佢老公都同意,但六年後佢老公忽然又想要,現在真是不知點算好?等待還是離開?佢好迷茫。

別墅

tammy62 發表於 13-3-22 17:54
我以前聽過個故仔,大致就係一對夫婦好似你哋咁,其實大家都响離婚邊緣,住埋一齊又好陌生,跟住個要求 ...
我情況跟呢個故仔一樣, 响離婚邊緣, 因為2個小孩而不離婚, 但我老婆一個星期已兩三晚唔回家睡 (沒有第三者), 去了女友人屋企打地地舖.

我好多時讓步都真係基於愛,佢唔愛我,所以不用退讓, 說小孩睡了便是私人時間, 想點就點 !

c6的我, 又可以點? 仲有得救嗎?

大宅

引用:唔好咁啦,我同老公拍十年拖之後結緍,一早

原帖由 CCelia 於 13-04-05 發表
唔好咁啦,我同老公拍十年拖之後結緍,一早就知人是無法改變另一人,故取接受態度,如過了底線才慢慢去傾, ...
我剛剛都在想,我同我老公6年我35歲才結緍,大家玩又玩過又成熟d. 見這裏的post 令我冇後悔甘老至嫁。

洋房

如果有了小朋友就不要第一步想離婚
始終唔係淨係你地的事,仲有小朋友,佢地真係會好唔開心。
我覺得有時好多人以為無左愛,但其實係大家願唔願意再行多步一齊去發掘番對方的好。

禁止訪問

大宅

回覆:沒有愛情的時間已經過了5個月..............是否繼續呢?

無咩點走,樂觀地走,抱希望地走, 冷靜分析地走,繼續珍惜生命及身邊值得的所有地走,有自信,不要過份執著地走,有須要找人幫忙。有必要自我克制,克制重複想起傷心,感慨的事。走著走著,你會看見人生更完滿,因為,你受傷時,你會自醫,你身邊的人不會因你受傷而被你感染。有天,看見愛你的人因為你的正面而得到安定生活,他們會回報你,感激你,就是你真正的內心滿足。樓主,所有事,一念之差。我仍是已婚,但我走了這些路一年多,我發現,我和孩子都快樂。分..還是不分,看形勢吧

jl8    發表於 13-6-14 14:37

首頁

尾頁

跳至