夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

伯爵府

回覆:好難受,,卻不想放棄,唉

各得好似當年自己故事禁呀,不過我都唔係好大個~慶幸當年個個男仔放手,先搵到而家個老公~加油樓主,老公老婆呢d稱呼唔好禁易講出口呀,留返俾真正愛錫你既老公啦

pinky30312    發表於 13-3-18 16:20

大宅

conniebebe 發表於 13-3-16 13:55
各得好似當年自己故事禁呀,不過我都唔係好大個~慶幸當年個個男仔放手,先搵到而家個老公~加油樓主,老公老 ...
同意!

大宅

del

大宅

conniebebe 發表於 13-3-16 13:55
各得好似當年自己故事禁呀,不過我都唔係好大個~慶幸當年個個男仔放手,先搵到而家個老公~加油樓主,老公老 ...

咁你幾耐先搵到依家個老公

子爵府

回覆:好難受,,卻不想放棄,唉

睇完我覺得你仲軟弱。我唔講太多,只想善意提醒你兩點:1感情冇得勉強,你有冇諗過你嘅行為說話將佢越推越遠甚至最後避而不見?2 呢個世界唔付出就冇收獲,但冇保證付出就一定收番相同價值嘅野,愛情不是買賣。你自己好好想想再加油!

大宅

再續...

岩岩同佢一齊真係好sweet, 但媽媽有講過唔好咁易比佢, 但我無聽, 呢刻我好後悔, 雖然我係90後, 但我思想都係保守, 我覺得呢d野係比老公, 個時我比左佢, 我有思考過 亦有問過佢我地會唔會太快, 你會唔會係我老公, 當時我有問佢會唔會係我老公, 佢話梗係會啦~ 個時真係好天真, 同佢一齊既timing好好, 我地性格可以話屬於一凹一凸 互補組合,佢活潑我文靜,有時大家傾計先知原來我地真有緣份,曾經有緣同一個地方見過, 如果佢無轉校過黎我唔會識得佢, 好彩當時我都無揀轉校, 我曾經因為佢我好想結婚好想為佢生小朋友, 我同佢仲諗好小朋友既名

岩岩有sis話我軟弱, 我承認!
我其實好依賴佢,咩都靠佢,, 但最終我都開始左學識獨立,我知道努力唔應該求回報, 唔應該有過份既期待, 我買左本書,佢教識左我好多正確態度,所以我之後做既野無打算佢會做d咩, 呢d係我心甘情願的, 所以個時我揀左個最唔打擾佢既方法

男爵府

引用:Quote:conniebebe+發表於+13-3-16+13:55+各

原帖由 tsangmonique 於 13-03-16 發表
樓主,相信你應該仲係廿頭。來日方長,10年後你回望返哩個帖就會覺得哩個男人不外如是.........

mykh    發表於 13-3-18 01:24

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:再續...岩岩同佢一齊真係好sweet,+但媽媽有

原帖由 tsangmonique 於 13-03-16 發表

再續...
你真係覺得你地夾?睇哂你打咁多野 我真係覺得雙方都好大壓力 唔係個個男仔都中意依賴性強既女仔 2個人都唔夾 硬係埋一齊無意思 未只會日嘈夜嘈 結婚都可以離婚 更何況未婚 一日未結婚一日都仲可以選 今次無左斷感情未再搵過個 同埋我唔建議未結婚就用人地既信用卡

侯爵府

認識瑞士牛牛第三回 DHA勳章 陪月勳章

引用:再續...岩岩同佢一齊真係好sweet,+但媽媽有

再續...
儍妹,有冇聽過,男人喺床上同你講嘅嘢,你信兩成好啦!唔好再搵佢啦!你呢段時間係會好傷心,但要記住,愛情只係你生活嘅一部份,而家你要做嘅,係令自己開心返,去擴 闊圈子,識多d朋友啦,搵d興趣同人生目標比自己,要過得充實,當你人生再充滿正能量時,一定會遇到一個mr.right去同你一齊生活!要加油呀!將來當你結咗婚,生咗bb,再回頭一看時,呢個只會係你人生中一段小插曲咋,亦會感激呢個男人令你成長!

happyb_happyb  完全同意~  發表於 13-3-16 17:36

大宅

小豬澄 發表於 13-3-16 15:32
你真係覺得你地夾?睇哂你打咁多野 我真係覺得雙方都好大壓力 唔係個個男仔都中意依賴性強既女仔 2個人都唔 ...

我無用過, 我根本就唔敢用
初時係佢申請比我的, 我都無點用, 佢自己用
以前我唔嗲佢唔痴佢, 但佢就中意人咁, 初時佢好中意痴我的,我仲覺得好怪, 後尾一齊耐左又比佢感染究, 我自己都不知不覺依賴左佢
我有好多朋友都講佢男朋友申請信用卡比佢, 我地同一口吻話根本唔會用, 淨係覺得心裡會開心佢會咁做

伯爵府

引用:Quote:conniebebe+發表於+13-3-16+13:55+各

我今年24,22歲遇到佢,但係19歲個時都未知咩男人適合自己,人地唔珍惜自己都死都中個頭埋去……經歷完一次又一次,先知道自己想要d咩,先知道俾人錫唔係口裡说就得,係日常生活中對方點為你好,同對方相處幾自然,唔洗諗邊個主動唔主動幾時打電話禁,雙方亦會自然地“容“入對方既家人朋友……繼續睇你故事先 support

大宅

123baby123 發表於 13-3-16 15:35
儍妹,有冇聽過,男人喺床上同你講嘅嘢,你信兩成好啦!唔好再搵佢啦!你呢段時間係會好傷心,但要記住,愛 ...

因為個時佢又第一次 我又第一次, 我都好後悔...
佢雖然之前有拍過拖 但都好快就無左, 同左我一齊係最正正常常既一次, 我諗佢會珍惜
依家都無搵佢了, 過多日就要收拾心情準備新工作, 我只想一切順利
我有時見到呢個form見到d bb相生活好似好開心, 我好羨慕, 由細到大我都唔係一個健全既家庭長大
我媽媽見到我咁, 佢又會諗番起爸爸
我每次都唔敢係佢面前喊

大宅

123baby123 發表於 13-3-16 15:35
儍妹,有冇聽過,男人喺床上同你講嘅嘢,你信兩成好啦!唔好再搵佢啦!你呢段時間係會好傷心,但要記住,愛 ...

我已經del晒我同佢whatsapp既對話了

侯爵府

認識瑞士牛牛第三回 DHA勳章 陪月勳章

引用:Quote:123baby123+發表於+13-3-16+15:35+儍

佢雖然之前有拍過拖 但都好快就無左, 同左我一齊係最正正 ...
加油啦!要相信自己一定能夠得到幸福!我以前情路都好多波折,但最後都遇到我個mr.right同埋生咗bb,希望你有一日上嚟bk報喜!

水晶宮

引用:Quote:123baby123+發表於+13-3-16+15:35+儍

我已經del晒我同佢whatsapp既對話了
加油!

伯爵府

佢雖然之前有拍過拖 但都好快就無左, 同左我一齊係最正正 ...
由佢要求你去開房但唔係情侶關係,你應該要醒下拿!!!之前既事係真實,但佢而家當你係nothing or 更worse 都係真實,你問左好幾次點解佢突然會惡你,因為佢現任女友投訴你呢位前度仲死“錢爛打呀,記住,走都要走得型d!!! 呢個人只係你過客,令你成長,等你成熟d去迎接屬於你既mr right!

liz107  冇錯,我都直覺佢被女友投訴有女仔纏佢所以佢要惡你  發表於 13-3-21 06:40

大宅

conniebebe 發表於 13-3-16 16:02
由佢要求你去開房但唔係情侶關係,你應該要醒下拿!!!之前既事係真實,但佢而家當你係nothing or 更worse ...

佢無女朋友

大宅

conniebebe 發表於 13-3-16 16:02
由佢要求你去開房但唔係情侶關係,你應該要醒下拿!!!之前既事係真實,但佢而家當你係nothing or 更worse ...

你地會點處理佢送既物品

別墅

引用:Quote:conniebebe+發表於+13-3-16+16:02+由

佢無女朋友
其實我都覺得佢係有女朋友,樓主,加油啊,人人都會有呢d經歷,經歷就係令我們成長!

伯爵府

畀面勳章

你仲後生..呢個只係少少人生閱歷而已...
日後睇返都覺自己傻..
曾經同你有過差不多的經歷..果個人的確傷得我好深..
不過好彩我沒有將第一次比佢..因為果時我地仲係學生..呵呵..
個天對我好好..遇到以家個 c6...第一次都係比左 c6
跟左佢成十幾廿年都係一樣咁錫我..愛我..
所以..唔好灰心..有時 d 好野會後面..加油!!

首頁
12345...6

尾頁

跳至