自由報料

跳至

首頁

尾頁

禁止發言

禁止發言

侯爵府

村屋500尺$3-4000大把選擇

禁止訪問

回覆:gesucristo 的帖子

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

禁止訪問

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

大宅

回覆:香港驚見飢民

唔等市區咪唔洗咁耐囉!!住細啲行多幾層唐樓咪平的租囉!!!多蕉余啦

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我同情個作者多d

大宅

我都under 20000,我現在先知我是貧窮。
我都是租屋。
其實好多香港人都是under 20000,

大宅

唔睇唔知自己窮

男爵府

BK Milk勳章

回覆:gesucristo 的帖子

我驚見謬文:;pppp:

伯爵府

我都係一日先煮晚餐,下午食隔夜送,豪d先加個公仔麵,我母子真係窮到出汁

子爵府

引用:月入$14000都會變饑民,住要住$7500樓,等

原帖由 liqinmei 於 13-04-09 發表
月入$14000都會變饑民,住要住$7500樓,等要等市區公屋……
我覺得做人要睇餸睇食飯

...
我成日見到新界太和,天水圍,屯門等公屋有不少空置單位,仲同老公講其實d人唔介意住新界區遠d,應該都唔駛等咁耐至上到樓!但又呻窮又唔要住得遠,又必定要市區樓,咁惟有「飢民」la!

伯爵府

唔明點解要住咁貴。300尺劏房要$7500。有朋友租咁大$4000咋

男爵府

唉,多謝香港政府

男爵府

BK Milk勳章

我覺得係佢自己攞嚟,如果排6年都未上樓,應該唔係九龍區添,因為呢幾年彩虹同深水埗都有新樓。
有邊個唔想住港島?我夠想啦,居屋白表都三百幾萬,點買?鬼叫自己冇首期,咁咪只可以買新界囉,價錢差幾倍,宜家日日長途車返工囉,咁供樓之餘都仲可以養活自己,呢d叫量入為出。

伯爵府

好媽媽勳章

引用:唔好理個女人係咪大陸人,+第一,+佢地可以簡

原帖由 wingfook 於 13-04-09 發表
唔好理個女人係咪大陸人,

第一, 佢地可以簡唔住市區, 住遠D.
咪就係

子爵府

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

冇能力點解要住300呎要租$7500?我c6都係搵13k.又係一個搵3個食住一百呎劏房渣,點解要住咁貴?嫌細就死反大陸。又要馬兒好又要馬兒不吃草:;pppp:

男爵府

好媽媽勳章

引用:痴痴地!++博同情都作好D啦!++邊個寫架?

原帖由 洋洋 於 13-04-09 發表
痴痴地! 博同情都作好D啦!
邊個寫架?
咪係,寫埋d野又唔合理又唔通順,個作者係咩人?

話時過,有冇人明佢果句"耶穌基督都佢他們說我餓了"係咩意思?

A delighted mama, enjoying every minute and second with my sweet heart

侯爵府

wah_ch 發表於 13-4-9 14:51
仲有,既然咁辛苦,為什麼一定非要等市區的樓?新市區都好多選擇!13000收入,用7500租樓住,一看就是個不 ...

首頁

尾頁

跳至