懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆:懷孕唔食燕窩BB會病?你冇病呀嘛?!

我孕期冇飲奶同蛋 有食鈣片 BB超硬淨

大宅

呢一筆錢,一係用嚟買燕窩陀b嘅時候食,一係就bb出世後睇醫生用。<<呢句野我亞媽都有講過.........

禁止訪問

畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

複式洋房

回覆:蘋果mama 的帖子

咁燕窩能醫百病,佢D阿B咪唔洗比$打防疫針囉。痴線㗎。基本常識燕窩係有激素咖麻。:;pppp:

大宅

其實我地自己陀住個b,唔會比任何一個人唔想bb好,但有機會令佢有問題的野點解要迫人食先,個b又唔係佢的,關佢咩事喎!!!!
上年有個同事有左唔多介口,我見佢食蠔忍唔住同佢分享我姑奶當年未知有左食蠔煲搞到腸胃炎,睇醫生check先知自己有左,醫生講到明佢差d缺水無左個b,我同同事講我係善意提醒,咁當然心諗聽唔聽就由佢,我始終覺得作為第三者可以提議同分享,但唔可以强求人地聽你意見,總之我提左佢我心安理得過到人過到自己便ok!!!

別墅

其實D 食開補品o既人係催眠緊自己~ 我o個未嫁O既姑奶成日都話佢日日食燕窩花膠, 所以D 皮膚好彈手, 到我有O左99整俾我食, 佢就勁開心, 因為可以叫99 整埋佢O個份~

其實我由細到大都冇食過燕窩, 家貧丫嘛! 之後聽到人話有雌激素更加唔想食, 直接同99講, 我一向冇食開D 咁 "補" O既O野, 受唔到ALL 返出O黎, 叫佢唔好哂錢.

老實講, 我唔食補品, 仲要唔駛做FACIAL 同護膚, D 皮膚都好過姑奶...

大宅

Carakara 發表於 13-6-24 01:28
咁燕窩能醫百病,佢D阿B咪唔洗比$打防疫針囉。痴線㗎。基本常識燕窩係有激素咖麻。

...
咪囉,佢個仔咪又係病...

男爵府

回覆:懷孕唔食燕窩BB會病?你冇病呀嘛?!

其實唔系個個女人適合食燕窩尼點野!要睇體制,你個FB有問題(沒常識)

複式洋房

引用:冇食,怕激素太多,一陣個仔乸型點算? +

原帖由 Babybaby120 於 13-04-17 發表
冇食,怕激素太多,一陣個仔乸型點算?
me too

大宅

引用:Quote:Gopher_Lo+發表於+13-4-16+22:16+我

原帖由 蘋果mama 於 13-04-17 發表
鬼唔知阿媽係女人,鬼唔知人奶好咩,佢第時有BB就會知,唔係個個媽媽都有足夠奶水囉... 樣樣野都冇可能咁pe ...
absolutely agree ~

大宅

乜人都有

大宅

引用:Quote:bosch+發表於+13-4-17+06:30+第日仲

原帖由 蘋果mama 於 13-04-17 發表
其實我已經冇主動搵過佢,係佢見我最近又要食antibiotics,跟住又專家上身,send message問我:「你最近食o ...
呢啲所謂嘅朋友我都曾經有過,不過而家冇聯絡,耳根清靜 人都開心啲!
你而家仲要陀住bb,千祈唔好再比佢影響你嘅心情呀!!

大宅

引用:其實我地自己陀住個b,唔會比任何一個人唔想

原帖由 黃c9 於 13-06-24 發表
其實我地自己陀住個b,唔會比任何一個人唔想bb好,但有機會令佢有問題的野點解要迫人食先,個b又唔係佢的,關佢 ...

大宅

我都係day day食但唔多份量,係嘔到太勁,阿媽想我食來吸收倒,其實都唔知食唔食的分别

男爵府

咁喂人奶食吾食得架

首頁

尾頁

跳至