懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

BK Milk勳章

大宅

我好後悔冇開刀,唔夠力生仲焗親個BB,下個一定開刀!

公爵府

回覆:9827351 的帖子

喺張床度生緊時痛到痴線就有閃過"做咩唔開刀咁笨"呢個念頭,但生完後就好驕傲自己順產,覺得自己係真正嘅媽媽,bb喺下面出來嘅感覺係奇妙加感動,老公陪產都令佢感受到我有幾痛而對我更體諒,我亦好好彩,會陰竟然無大爆無剪無聯針,只係少少損,生後三個鐘已經行落床小便,見到隔離有被迫開刀媽媽頭兩日痛到落唔到床,覺得自己好幸運! 想勸各位未生的媽媽唔好因為怕痛而唔揀順產啊

vivibabyvivi    發表於 13-4-20 00:41

複式洋房

再揀一定揀開刀, 我係穿左水24 小時之後催生, 陣痛左16個鐘之後都係開得2 度, 之後緊急開刀, 陣痛果種感覺好折磨

大宅

其實我一早決定開刀,但心思思又想順產,我係超級怕痛,之前驗輸卵管,醫生話會子宮收縮"有D唔舒服,坐十五分鐘ok",我係痛到成粒鐘行唔倒,反問醫生"又話唔痛既 !"
所以我真係冇勇氣順產

大宅

畀面勳章

回覆:其實有冇jm順產時,痛到後悔冇選擇開刀?

無後悔雖然好痛,但我享受曬成個過程,bb一岀黎放系我肚個時感動到喊

Enjoy my life

子爵府

引用:痛嗰陣好後悔無開刀,生完就好興幸順產

原帖由 VVhuilee 於 13-04-18 發表
痛嗰陣好後悔無開刀,生完就好興幸順產
十個同意!! 我試過順產同開刀。如果真係再揀多次,我一定揀順產。原因唔止係有幾痛,而係整件事包括對大人,bb,復元,等,可以順產就順產啦

子爵府

引用:無後悔雖然好痛,但我享受曬成個過程,bb一

原帖由 Ctingbbg 於 13-04-19 發表
無後悔雖然好痛,但我享受曬成個過程,bb一岀黎放系我肚個時感動到喊

...
Yes!!嗰一刻的感覺,絕對形容唔到,好感動,好感動bb 出世,好感動做母親的偉大,甚至諗起自己阿媽都好偉大。感動到喊

禁止訪問

回覆:9827351 的帖子

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

little_monkey 發表於 13-4-19 23:41
Yes!!嗰一刻的感覺,絕對形容唔到,好感動,好感動bb 出世,好感動做母親的偉大,甚至諗起自己阿媽都好偉大 ...

好同意! 我覺得開刀生既唔會有呢種感受

別墅

我都是滿心歡喜覺得順產好過開刀復原快!但最後只開到5度要半麻醉開刀,陣痛左5個鐘之後最痛是醫生穿水但我無後悔因為可以知道媽媽生仔是什麼痛!媽媽真偉大!

大宅

畀面勳章

回覆:little_monkey 的帖子

系,不能用言語去代替,總知一見到個b就咩痛都吾記得曬

Enjoy my life

大宅

我打了無痛,所以順產都唔痛!
今胎都係去私家順產加無痛!
我女順產,佢身體比其他開刀生的同學好!

複式洋房

見到好痛好驚

伯爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

本身算係幾忍得痛既人。但原來果刻真係咁痛!痛果陣時係咁同自己講試一次就夠喇,下胎要揀開刀!不過痛完就冇野喇,亦都覺得開心有一個咁難忘既經歷,痛完後…到而家揀都係會揀返順產,復原快d,同埋呢樣係人類本身最與生俱來既生產方式,一定係對媽媽同bb最好。

另外覺得生果時唔好亂嗌同埋盡量集中精神同自己講放鬆or加油(類似呢d 啦) ,都幫到唔少。我係一路聞笑氣一咁樣捱過去(陣痛到生左8 個鐘到) 。意志係其中一個關鍵去影響到成件事順唔順利。同埋老公&身邊姑娘&醫生鼓勵/push 你要大力d 生果d 說話都會幫到手。

首頁

尾頁

跳至