在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:worrytohavebaby 的帖子

Me!囡囡六個月,一腳踢,就搬去tuen mun

複式洋房

回覆:2803 的帖子

唔好咁啦,会对眼唔好!可以揾人帮手或倾诉唔开心的事或请教有经验的人教你点!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:想搵d ftm得一個 bb,無人幫手,自己一個湊

我住荃灣,生兩個都冇請過陪月,但叫做有姑9同99幫下手坐月,不過我係一腳踢多,1湊2,大仔3歲半,細仔都11個月喇!我仲要係全人奶
我冇請鐘點,冇工人,乜都冇,但好在唔太要煮飯,因為過99屋企食

大宅

回覆:happyhaha 的帖子

我無工人,無鐘點,無奶奶幫手,亞b已經三歲啦,我仲要星期一至六每天parttime幫人補習,試過有一段時間有工人幫手,但後來因為偷錢而炒左,自此已經唔想再請,其實最辛苦係餵夜奶,bb細時餐餐食奶都嘔奶,仲有係bb病左入醫院嘅日子,其實日子日日忙住咁過,到我而家個b已經大左少少,識得幫下手做少少野,自己行,出街唔使攞咁多野,生活就會簡單好多,起碼好多時攰左就可以唔煮飯一齊出街食,各位新手ftm,你地嘅日子一啲都唔寂寞同難過,只係未習慣,到bb有四個月大到就可慢慢陪玩同教野,到時就有好多好笑好玩野出現…

大宅

引用:想搵d得一個+bb(最好六個月以下),無人幫

原帖由 emb_mama 於 13-04-26 發表
想搵d得一個 bb(最好六個月以下),無人幫手,得自己一個湊bb既ftm吹下水!希望可以同聲同氣d

...
Me

大宅

我同老公兩個係美國生活,冇陪月冇工人冇家人冇乜朋友下,自己湊住個3個月大既B女。一星期煮飯3、4日,自己做家務,晚晚暗完個女訓覺後就洗衫、準備第二日晚餐。日子好辛苦,不過時間過得好快

別墅

Me

複式洋房

me, bb 現在就來半歲了

大宅

我仲有大半個月就投入FTM,到時又係一個人湊仔同做家務~
各住多多指教,仔仔E+15個月大~

大宅

大家有無興趣開個我whatsapp group得閒傾下計,如有請pm我

民房

回覆:emb_mama 的帖子

我個女2個月~

大宅

me, 無工人無倍月靠自己,其實摸熟左bb脾性知佢想點就唔難湊,囡囡兩個半月

侯爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+kibo+於+13-04-26+發表me你好

原帖由 emb_mama 於 13-04-26 發表
你好啊,你bb幾大?你住邊架?
我bb聽日就六個月啦,住屯門
我有個就黎4m,住屯門,但仲有個28m

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我囡由出世到而家都係我一手一腳湊,不過佢已經16個月大了

大宅

回覆 emb_mama 的帖子

我一個人湊3個,彩虹

別墅

I am FTM my boy is 4 months

複式洋房

我個b岩岩3個月大。自己一手一腳湊。屯門90後mami

複式洋房

引用:我住官塘,仔仔1個月大,陪月剛走好驚呀!

原帖由 2803 於 13-04-26 發表
我住官塘,仔仔1個月大,陪月剛走好驚呀!又失眠见到仔仔喊又驚,我成曰喊点算呀?又好多嘢担心,全身冇力 ...
我初時到係咁,無陪月,無人幫,老公仲要返晚班,個子又多事幹成日出入醫院健康院,初時都好灰㗎,不過轉眼已過咗六個月,暫時個仔都仲ok。加油呀!無事係解決唔到

別墅

回覆:emb_mama 的帖子

me, my son 6.5 months

別墅

我住元朗,岩岩坐完月幾日返返自己屋企,仲未慣自己一個湊佢,我覺得好大壓力呀

首頁

尾頁

跳至