自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章

我大仔7歲啦~ 夜晚要攬住隻豬訓,半夜踢走左第二朝訓醒都要搵番出黎攬陣,再拎住出廳

最勁係我有買多兩三隻一模一樣既,但佢本身果隻已經攬左一年,到半夜3更搵番黎攬時,我求其比隻佢,佢合埋眼一摸落去就知唔係佢最鐘意果隻

禁止訪問

引用:買多次一模一樣。 +

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:因為個公仔有一種氣味,佢哋熟習咗,所以你

原帖由 carmen111 於 13-05-23 發表
因為個公仔有一種氣味,佢哋熟習咗,

所以你洗完無咗嗰種味佢哋唔慣
禾姑仔刀係,企張被由細個陪到而家,已經有巧多個洞,但企喺屋企仍然攬字或披字張被四圍行,仲要唔俾人洗,企已經巧大個啦〜

simple is the best~

水晶宮

我個仔都有咸濕毛巾, 我都買左幾條替換, 結果呢家佢幾條一齊索

好在佢比我地洗, 洗左陣味佢都無咩野, 但都係不停咬, 唔駛一日都已經又充斥佢啲口水味/汗味....

真係索一索舒筋活絡! (佢!)

我好百搭o架! 煲魚,煲牛,煲瘦肉,煲甘荀乜都得!!

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

唔可以洗架...我細時都有一隻公仔....

媽媽偷偷地幫我洗左去...夜晚無得攬....又無左陣味...我傷心左好耐....

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Jolin_Yuen 發表於 13-5-23 12:37
我呀!!!!

我由細到大都唔比媽咪洗我隻晚晚攬住訓既公仔!! (直到而家結左婚都一樣, 但佢會偷偷地黎我度拎走 ...
我都一隻跟左我30年公仔....

嫁妝來架.....

我加下都晚晚攬.....

我c6成日話係我地第3者.....

水晶宮

siukei17 發表於 13-5-23 14:17
唔work
我試過⋯唔知點解識分

你地唔明白....

個陣味..係安全感來架.....

一攞上手/聞2聞就知道架...

男爵府

siukei17 發表於 13-5-23 14:17
唔work
我試過⋯唔知點解識分
哈哈

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

回覆 kiko_mami 的帖子

呢個千企唔好呀, d細路當佢地係人架. 我之前都係咁, 仲以為亞仔(當時約2歲)會覺得好得意, 因為平時佢都好like 睇洗衫. 點知佢一見隻公仔係到轉, 即刻癲左咁, 又大哭, 又係咁拉洗衣機隻門, 好大反應, 我幾驚, 立即停機攞返出黎. 之此就出街洗, 即日取.

珊瑚宮

2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我女細個嗰時唔俾我洗佢張包被,又係會喊,我都係話張被要沖涼,同埋好在有兩張可以替換

子爵府

拎盤水同仔仔一齊幫米奇沖涼(玩水好開心)

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

0q.cathy 發表於 13-5-23 15:14
回覆 kiko_mami 的帖子

呢個千企唔好呀, d細路當佢地係人架. 我之前都係咁, 仲以為亞仔(當時約2歲)會覺得 ...
我個女又冇咁喎,佢見到隻公仔轉轉下佢又OK喎
感激遇上你~

大宅

BB防敏心得分享勳章

聞慣左陣味

公爵府

畀面勳章

引用:我個三歲大的囡唔畀我洗佢隻米奇公仔,+各JM

原帖由 waiting046 於 13-05-23 發表
我個三歲大的囡唔畀我洗佢隻米奇公仔, 各JM的仔囡會唔會有相同情況? 有乜計仔?
已經兩個多月冇洗過... :sic ...
我女都係,所以買多隻

大宅

回覆:我個三歲大的囡唔畀我洗佢隻米奇公仔...

.

珍珠宮

睛靈勳章 陪月勳章 畀面勳章

我會叫佢同公仔一齊沖涼!

伯爵府

sukkiu 發表於 13-5-23 12:34
太就小朋友.

我只想用D方法令佢明白"毛公仔都要清潔", 我希望佢"順從"大人的指示, 而唔係"屈服"大人的命令.
當然我絕對可以就咁拎去洗, 但呢個係最後的方法. 我唔希望佢第時咁樣對待別人.
陶土經過塑造...燒製...可變成有用的器皿.它盛裝到多少就看我們如何給它塑形,它有多堅固就看我們如何燒製...

伯爵府

我而家34歲人,都唔like拎隻公仔去洗!我有隻陪了我2x年,出去讀書/公幹都帶埋佢!到廿幾歲人時覺得唔對路,養多隻細的,而家會shift 住洗佢地,務求盡量keep到陣味,等自己可以聞住陣"安全感"瞓 註:我而張蓋了廿幾年的毛巾被已經碎了,已經無得索~

waiting046    發表於 13-5-23 23:18

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

夜晚等佢瞓左即刻拎去洗,到第二晚應該會乾曬

長期都情緒低落

伯爵府

tamama_babyyan 發表於 13-5-23 23:17
夜晚等佢瞓左即刻拎去洗,到第二晚應該會乾曬

試過喇... 佢瞓緊覺都會搵米奇...
陶土經過塑造...燒製...可變成有用的器皿.它盛裝到多少就看我們如何給它塑形,它有多堅固就看我們如何燒製...

首頁

尾頁

跳至