婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

引用:Quote:YUUI+發表於+13-8-17+15:12+同我奶奶

原帖由 skf~1228 於 13-08-17 發表
我99都係咁架...我話要同阿仔介片,佢話洗乜介,話唔同佢著褲由佢通地痾,大D佢就識架咧...我心諗而家養狗咩.. ...
發神經咩,咁私人既野仲要拎到公眾位曬,我地既奶奶應該好岩傾,奶奶洗野揮野又係唔得,d野全部要62執手尾,好在唔洗我做多次咋,唔係我實嘔血

大宅

子爵府

回覆:離家會鎖房門嗎?

無鎖 , 隨便入黎

katherinelum    發表於 13-8-28 13:21

大宅

引用:你99係監察專員,同我99應該係同事,但你99

原帖由 careycarey 於 13-08-04 發表
你99係監察專員,同我99應該係同事,但你99會落手落腳幫你,我99可能高級啲,齋俾指示我應該點做點做……

...
笑死我

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:同99住離家會鎖房門嗎?+99來了我家住,我

原帖由 正太2011 於 13-08-04 發表
同99住離家會鎖房門嗎? 99來了我家住,我自小已習慣離家會關上房門,c6同佢媽講過不要入我們房…… 但99在 ...
好想你買番幾個bra 、under 俾你99,日日都check 住佢問佢有無用你送俾佢既野

你買番幾套衫俾佢,篤住佢著啦!

大宅

引用:無鎖+,+隨便入黎

原帖由 jennifer168 於 13-08-18 發表
無鎖 , 隨便入黎
你同奶奶關係很和諧?或你奶奶很好?

大宅

引用:Quote:原帖由+正太2011+於+13-08-04+發表同

原帖由 sfmeow 於 13-08-19 發表
好想你買番幾個bra 、under 俾你99,日日都check 住佢問佢有無用你送俾佢既野

你買番幾套衫俾佢 ...
我送比佢的,佢真係有用架……

katherinelum    發表於 13-8-28 13:22

男爵府

門口貼張“內有惡人,煩人免進”

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+sfmeow+於+13-08-19+發表好想

原帖由 正太2011 於 13-08-19 發表
我送比佢的,佢真係有用架……
真係煩過阿媽...

大宅

引用:門口貼張“內有惡人,煩人免進”

原帖由 devil621 於 13-08-19 發表
門口貼張“內有惡人,煩人免進”

大宅

引用:Quote:原帖由+正太2011+於+13-08-19+發表我

原帖由 sfmeow 於 13-08-19 發表
真係煩過阿媽...
就係因為我阿媽比好多自由我,讓我獨立,又唔會入我房,我先唔慣呢個乜都要照顧周到的奶奶……

子爵府

正太2011 發表於 13-8-19 17:54
你同奶奶關係很和諧?或你奶奶很好?

一起住, 無咩特別, 但有時我都頂佢唔順, 成日做D 白CHI野, 不過我諗佢都頂我唔順,我都唔易相處架, 大家就下羅, 未試過正面衝突...........

佢成日入黎我房放衫, 放係門隔離個櫃仔, 不過佢應該無搞我D 野, 大家出門都無鎖門, 費事大家同住一屋, 鎖門既話驚佢地有hard feeling

大宅

門都唔會關
工人會入房打掃
我奶奶重來都唔會掂我地啲野 最多入來擺衫

katherinelum  me 2........但我地冇工人
家務.....我做...佢做我会佢...唔比佢做  發表於 13-8-28 13:24

複式洋房

一路以黎都無鎖門, 本身無鎖匙, 而且未來99都會幫我地執房, 抺下地, 電腦台咁~

但佢唔會搞我地d野~ 後來要鎖門既原因係我bf個阿哥同佢條女入我地房搞野...(佢哥係訓廳既, 無房用~)

跟住仲要俾我岩岩放工返到去撞破...嬲到我震!!! 即刻係佢地面前換哂d床單!

佢地之前都試過係未來99唔係度時入左99房搞架喇...

跟住我即刻問未來99拎房鎖匙, 自此之後日日都鎖門!!

後來bf阿哥同條女散左, 我地就唔鎖, 最近知佢又有拍拖, 又日日鎖返~

最好笑係未來99走黎同我地講, 以後記得日日鎖門...

katherinelum    發表於 13-8-28 13:28

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

搞你D野仲要指示你放係邊我接受唔到囉
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

大宅

引用:一路以黎都無鎖門,+本身無鎖匙,+而且未來99

原帖由 Akane 於 13-08-20 發表
一路以黎都無鎖門, 本身無鎖匙, 而且未來99都會幫我地執房, 抺下地, 電腦台咁~

但佢唔會搞我地d野~ 後來 ...
佢阿哥連租房錢都慳返!

大宅

引用:搞你D野仲要指示你放係邊我接受唔到囉

原帖由 newspaperhang 於 13-08-20 發表
搞你D野仲要指示你放係邊我接受唔到囉
係呀!我唔知把縮骨遮放左去邊,早幾日老公問我搵返未,我奶奶居然答嗲話:“咪係邊度邊度囉……” 然後我老公依佢所講摷開d野就搵到!竟然係房主物主都見唔到的,佢會知道……

複式洋房

引用:Quote:原帖由+Akane+於+13-08-20+發表一路

原帖由 正太2011 於 13-08-20 發表
佢阿哥連租房錢都慳返!
佢阿哥真係好過份架!我對佢已經好仁慈啦,無將佢d衰野講出去,身為老師,份人自私姑寒衰衰格咁,我每次諗起佢係我張床搞野我就嬲!!

大宅

我會鎖!!!因為我姑仔會入房偷我D野用~(從冇問過我)

katherinelum  姑仔  發表於 13-8-28 13:30

別墅

我於擺酒的酒店送左一晚住房,咁我D私人物品有個大紅白藍袋(外面貼A4紙寫住:新娘私人物品)再用封箱膠紙封住拉鏈位,因裡面係日常既bra & 底底,衫等,咁D兄弟臨尾好好咁幫我地車埋番奶奶家,諗住chi 實曬唔會開,唔尷尬啦!
點知第2日返去見膠紙開左,拉鏈開埋,個Bra仲突左出黎,然後袋野assign 左入我房,我勁唔慣,好反感,覺得第一日返黎已比奶奶check 到我size.. 之後出街便鎖門。

但99過左一排私下同我老公呻:我都唔記得你間房D裝修係點囉! 係咪驚有賊呀? 我聽左覺得,如果你唔入去,我無諗過要鎖門,我想要私人空間姐,已經一齊住仲要監督我房咩心理,唉! 你地又覺得點?

首頁

尾頁

跳至