自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

回覆:比「俾X責」更辛苦的經驗,大家有冇試過?

有科學解釋到架。因為我地既身體進入睡眠狀態而腦仲系清晰時就會咁樣,當個腦想控制個身郁既時候因為個身訓著左所以好似責住左咁。
我未知之前都試過一次好驚,周身郁吾到仲要無端端聽到收音機轉台聲,嚇得我後尾系咁踭釓同背主禱文先正常返
之後有朋友同我講話呢啲叫靈魂出體,其實吾算系好得人驚既野,有啲人仲專登用啲方法令自己出體。
不過聽啲弟兄姊妹講如果要突登咁做就吾系咁好

子爵府

引用:有科學解釋到架。因為我地既身體進入睡眠狀

原帖由 ms.sSmiLe 於 13-08-19 發表
有科學解釋到架。因為我地既身體進入睡眠狀態而腦仲系清晰時就會咁樣,當個腦想控制個身郁既時候因為個身訓 ...
我係天主教,但未聽過出體,點解要突登咁做?

公爵府

引用:唔好咁迷信啦,又聖水又儀式,同信道士信飲

原帖由 alphabetagamma 於 13-08-19 發表
唔好咁迷信啦,又聖水又儀式,同信道士信飲符水有咩分別,個人身體差就會咁,以前我都成日試,身體同精神好 ...
唔算導人迷信,心靈有依靠總好過遇到時得個驚字丫,係咪?

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆:比「俾X責」更辛苦的經驗,大家有冇試過

有解釋,一個叫睡眠癱瘓症,一個叫睡眠窒息症,有冇舒服些?

子爵府

引用:有解釋,一個叫睡眠癱瘓症,一個叫睡眠窒息

原帖由 seaman1982 於 13-08-19 發表
有解釋,一個叫睡眠癱瘓症,一個叫睡眠窒息症,有冇舒服些?
第一個未聽過,第二個好似唔會有俾X責感覺喎?Anyway, thank you

大宅

引用:Quote:原帖由+ms.sSmiLe+於+13-08-19+發表

原帖由 shimmermama 於 13-08-19 發表
我係天主教,但未聽過出體,點解要突登咁做?
聽講因為出體後可以去其他地方,可以系空中飛。其實上網打靈魂出體都好多呢啲資料。
曾經都覺得好似幾吸引,後尾諗落真系吾好突登做好易接觸到其他野

珊瑚宮

環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+alphabetagamma+於+13-08-19+

原帖由 蝴蝶皇后 於 13-08-19 發表
唔算導人迷信,心靈有依靠總好過遇到時得個驚字丫,係咪?
我自己都有宗教,但我信科學,我唔係話你迷信,只係講人就係一知半解才會咩都怕。

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

水晶宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

祈禱就得啦,奉耶穌的名叫佢走! 告訢它自己是已被耶穌拯救的人, 它攪擾不了! 就這樣便可以了!我都試過好幾次這樣..

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由+seaman1982+於+13-08-19+發表

第一個未聽過,第二個好似唔會有俾X責感覺喎?Anyway, thank you
第一個係比鬼責感覺,第二個係透唔到氣感覺。

子爵府

引用:Quote:原帖由+shimmermama+於+13-08-19+發

原帖由 seaman1982 於 13-08-19 發表
第一個係比鬼責感覺,第二個係透唔到氣感覺。
咁應該唔係第二個,因為我冇鼻鼾,而且日頭唔會冇精神。

子爵府

引用:Quote:原帖由+shimmermama+於+13-08-19+發

原帖由 ms.sSmiLe 於 13-08-19 發表
聽講因為出體後可以去其他地方,可以系空中飛。其實上網打靈魂出體都好多呢啲資料。
曾經都覺得好似幾吸引 ...
咁有時我半醒時成日都會夢見自己起了身,行了出廳或廁所,轉頭原來還在床上,我當發夢咋。
我認為出體猶如d人玩碟仙銀仙,係危險行為,自己去招惹嗰d嘢一定會出事

珍珠宮

叻叻勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+funbi0816+於+13-08-19+發表

齋責定吸你呀?

首頁

尾頁

跳至