嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆 jacd 的帖子

Booked 明德醫院. 現在3星期check一次

複式洋房

jacd 發表於 13-8-26 13:31
回覆 jacd 的帖子

Booked 明德醫院. 現在3星期check一次
對上一個星期差唔多日日都有少量粉紅分泌, 係唔係正常呢 ... ?
同埋個腎附近偶爾朝朝起身都有D隱隱痛 (懷疑係舊患), 不過唔知大家有無試過呢 ?

(今日係10W1D)

複式洋房

剛剛改左個 SUBJECT/TITLE, 清楚D

大宅

回覆:CC816 的帖子

我都係間中有。少粉紅同啡。。醫生話正常。。now11w2
由8w開始有

別墅

畀面勳章

CC816 發表於 13-8-22 08:09
(C6同我共用依個BK A/C)

我地孖B同你EXACTLY 一樣,今日9週4 !!!!! 太巧合了。我地係異卵。9月9約左做T21 ...

你都係東區啊.?! 我都係啊~ 不過我自己住藍田嫁, 我係因為返工先去東區生..haaa~~

我係異卵第1胎啊.xd

複式洋房

引用:Quote:CC816+發表於+13-8-22+08:09+(C6同我

原帖由 ChristyChung 於 13-08-29 發表
你都係東區啊.?! 我都係啊~ 不過我自己住藍田嫁, 我係因為返工先去東區生..haaa~~

我係異卵第1胎啊.xd
知唔知東區生孖B好唔好, e.g NICU 夠唔夠位 ? 同埋係唔係可以自選開刀 ?

別墅

畀面勳章

CC816 發表於 13-8-29 15:45
知唔知東區生孖B好唔好, e.g NICU 夠唔夠位 ? 同埋係唔係可以自選開刀 ?
正常黎講, NICU都唔會話唔夠位GA...我眼見佢而家個NICU都OK GA, 有床比BB瞓LOL..XD

所有HA 醫院其實都建議順產, 順對BB都好D, 但如果係因為胎位唔正等等原因而順唔到, 你都要開刀都嫁啦~ 不過呢D都要等成20週後同醫生傾先知喎....

複式洋房

回覆 CC816 的帖子

Hello CC816!!

This is my second pregnancy too. But EDC is end of February.
Also MCDA twins!!
My first girl is 16 months now.
I live in HK East too!! =)

複式洋房

引用:回覆+CC816+的帖子Hello+CC816!!This+is+my

原帖由 DreyDrey 於 13-08-29 發表
回覆 CC816 的帖子

Hello CC816!!
好高興又多個孖B媽

我個囡而家得一歲多D jar, 學緊行 ~~

大宅

me too! 12W2D,第一胎!

複式洋房

回覆:CC816 的帖子

Add oil!!
My tummy is like ~5 months pregnant
So big loh!!

複式洋房

我都係孖B 媽媽 , 咁多位孖B 媽媽你地都要加油吖

男爵府

引用:今日老婆9週3,+日日都好緊張,希望12週照平

原帖由 CC816 於 13-08-21 發表

今日老婆9週3, 日日都好緊張,希望12週照平平安安啦 ...
恭喜晒先,睇見咁多人陀孖b真係登你地開心,我本人就唔係媽媽,haha 我係保母二號(我家姐陀緊孖b)﹐預產期就下年2月, 不過大家都可以交流下丫^^ 到時聚下會都幾過引 哈哈

首頁

尾頁

跳至