自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆:37週,得1.8kg,4磅唔夠,點算?

花膠

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

盡量啦! 有時出世既磅數同估計有差異既, 好似我同事, 佢估計係7LBS 幾, 點知出世有9磅半

男爵府

引用:已經入院吊緊針,BB仲會唔會大? +

原帖由 Tammychi 於 13-09-05 發表
已經入院吊緊針,BB仲會唔會大?
最尾一個月最長胎,食多d,飲多d全脂奶,休息多d,

男爵府

My baby 37week, only 4.4lb
臍帶q頸3個圈,但一切正常,醫生說很健康。

大宅

放鬆D,如果個胎無問題,其實呢個磅出黎都吾算太大問題,我個b未夠兩磅就出左黎,都可以生存到,而家醫學好好,吾驚

大宅

引用:Quote:原帖由+yuko0421+於+13-09-05+發表真

原帖由 vet 於 13-09-05 發表
sorry 我見識少,我個仔滿月重左2磅,30%, 我以爲好好好多了
Me2,我仔重2磅

大宅

引用:放鬆D,如果個胎無問題,其實呢個磅出黎都吾

原帖由 cici88hk 於 13-09-06 發表
放鬆D,如果個胎無問題,其實呢個磅出黎都吾算太大問題,我個b未夠兩磅就出左黎,都可以生存到,而家醫學好 ...
幾多週?

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

唔好太擔心.我個細女都一樣,37 週肚痛入院生.出世有1.87kg, 住左14日icu, 夠2KG之後就可以出院, 過幾日3歲.係比同年幾細粒少少,但好健康,
我有2個寶貝女,大女任何牌子既奶粉都飲,細女飲雅培3號,有1仔1女八哥狗。

珍珠宮

休息,食高蛋白質食物,在醫院了,煲多d魚湯比佢飲

子爵府

36週以後,BB已經唔會再點重,所以有d媽媽話要食咩食咩可以不理,飲食正常多休息,聽醫生意見就可以喇,叫你妹妹平常心去迎接BB啦。

珍珠宮

DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

乜都唔可理,只要瞓,食屙。
笑下又一日。放鬆下啦大家!

伯爵府

食花膠勁長胎

大宅

回覆:Tammychi 的帖子

不要擔心太多。 其實呢一兩星期你可做的不會太多, 佢出生後好快可以catch up 的。

我個女39。5 week 出世都係得四磅多d, 係未掂到最低條生長線 . 但 佢好快catch up 到50%線 . 食好瞓好就快長肉。 不要擔心太多。

子爵府

我個女足月出世,但得 4 磅多少少,但而家 14 歲,有 165cm ,所以唔洗擔心!

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

会,我女快9歲

[size=medium]穎慧賢淑是伊人,怡悅自樂最歡欣

公爵府

引用:Quote:原帖由+yuko0421+於+13-09-05+發表我

原帖由 vet 於 13-09-05 發表
一個月大左一倍由4磅变9磅,你99講野好誇張你信佢?!
好誇

首頁

尾頁

跳至