婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:以前我同你一樣,+覺得放鹽放油是大錯特錯.+

原帖由 cocokan2004 於 13-09-10 發表
以前我同你一樣, 覺得放鹽放油是大錯特錯. 我曾經很相信西方醫學及其理論. 也看了很多書. 但當我經歷愈多 ...
我平時㷛粥都會落少少鹽,阿仔宜家十個月大!我以前都唔會落鹽架,但見阿仔唔肯食,又知自己幾姐妹細個時阿嫲係㷛鹹魚瘦肉粥揪大我地,而我地都健健康康啦,所以就試下落鹽啦!

別墅

回覆:好煩,點解d99成日都話要落鹽,豉油。

我老爺次次飲茶都話要比D嘢我個女試吓,話佢睇住我哋食佢冇份好慘喎!早兩日話比干炒牛河同蝦腸(已加豉油)佢「選」,我即刻阻止同解釋點解唔得(其實解釋過n咁多次」,佢仲要話「呢D唔係好咸姐!」:pppp:
大佬呀!我個女半歲人仔咋!

禁止訪問

引用:我係你就會同99講醫生話絕對唔食得,個腎都

伯爵府

引用:乜bb粥可以落鹽同豉油咩?成日話一定要落先

原帖由 auhiyo 於 13-09-09 發表
乜bb粥可以落鹽同豉油咩?成日話一定要落先令bb食多d,頂,我bb得8個月,點食到呀!話佢又唔聽,乜都聽大姑 ...

大宅

BK Milk勳章

乜bb粥可以落鹽同豉油咩?成日話一定要落先令bb食多d,頂,我bb得8個月,點食到呀!話佢又唔聽,乜都聽大姑 ...
傻ga

禁止訪問

禁止訪問

引用:答她:以前?!以前妳就叻!仔女妳生妳點湊

翡翠宮

回覆 ky0416 的帖子

我媽咪真係無落
就算我地大左, 都只係少少
我d仔女而家都無落
我唔想佢地習慣重口味
我媽咪成日話食物新鮮自己有味; 唔洗加 lee 加路

水晶宮

我99都係咁,咩都覺得有味我個仔先會食,上次話舊牙膠冇味所以阿仔唔食,唔食就牙痕,跟住發脾氣,叫我加啲調味料落牙膠到俾阿仔食

大宅

畀面勳章

我99咪又係咁,大囡果時一齊住,成日叫我落鹽落糖。有味bb先食,我一於冇理

伯爵府

BK Milk勳章

我99有落都話無落,係我C6逼供之下先係講!我個仔17個月大,我煲嘢食都仲唔會落!

每天在家安胎...生活苦悶!但亦為迎接小新命的來臨而感到興奮和緊張!雖然生活苦悶,但有丈夫疼鍚和愛護。是我感到最幸褔的!

大宅

引用:我99有落都話無落,係我C6逼供之下先係講!

原帖由 CandyBaby830 於 13-10-27 發表
我99有落都話無落,係我C6逼供之下先係講!我個仔17個月大,我煲嘢食都仲唔會落!

...
17個月都唔落?但人嘅身體係需要鹽架喎,一啲都唔食,會鉀低,好易大頸泡架。

伯爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+CandyBaby830+於+13-10-27+發

原帖由 callmepls 於 13-10-27 發表
17個月都唔落?但人嘅身體係需要鹽架喎,一啲都唔食,會鉀低,好易大頸泡架。

...
佢又唔係D都唔食,平時夜晚食飯果餐,D餸有落少少鹽,咁都會比佢食!只係我落鹽係落好少少,但99煲果D係大人食到都覺得咸

每天在家安胎...生活苦悶!但亦為迎接小新命的來臨而感到興奮和緊張!雖然生活苦悶,但有丈夫疼鍚和愛護。是我感到最幸褔的!

子爵府

我堅持唔俾架,後尾有次99低能到趁我地出門口換衫佢睇住bb 既幾分鐘都夾硬放d 咸到嘔既菜落bb 個口,我冇發脾氣,剩係問做乜bb食緊野佢就知敗露左。佢超樣衰,以為靜靜雞冇人知,之後我諗佢自己都覺得樣衰就冇再做鬼鼠野。但仲成日問,俾小小佢啦,食唔食得呀果d. 佢有病到連醃製既食物都問(例如咸酸菜),我真係想爆鑊勁既佢話佢知咪咁痴線!

男爵府

你自己煮或自己預備囉

別墅

你奶奶幫你揍? 俾我會拎醫學報告俾佢睇,問佢係咪想整死個孫 會傷害個腎架

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+auhiyo+於+13-09-09+發表乜bb

複式洋房

引用:Quote:原帖由+bigmacq88+於+13-09-10+發表

原帖由 auhiyo 於 13-09-10 發表
冇錯,我99又係咁,成日話bb凍,其實係佢自己凍,我bb超怕熱又容易出汗。

...
同我99一樣,其實年紀大咗味覺差咗,怕凍咗。阿B係屋企都要著𧙕

珍珠宮

育兒性格勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

同情你.. 我果個99都係咁...
不過搬左就無食咁多

阿孫返黎去就煮lee 樣果樣...
又重味既...
真係多得佢唔少

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我媽咪、99都會用鹽整好D豬肉幾個鐘,跟住再用水洗乾淨、出水再煲俾孖B食,我食過都無咩重口味,一人讓一步

從未適應這份工

首頁

尾頁

跳至