親子旅遊

跳至

首頁
12345...12

尾頁

禁止訪問

環保接龍勳章

大宅

可否分享哪裡:
1) 食海鮮, 石垣牛, Agus pork?
2) pick fresh fruit?

因為plan 緊11月去,你去D地方好吸引

伯爵府

瞓得好勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

好吸引呀

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

非常好睇, 請問你有無寫BLOG, 我想睇下行程, 出年同阿仔去, THX

子爵府

回覆:和你分享沖繩20個好!

別墅

好正....

子爵府

你形容得好好

大宅

引用:可以帶幾個苦瓜返黎嘛?+菠蘿帶唔猜得返香港

原帖由 Ncheese 於 13-09-10 發表
可以帶幾個苦瓜返黎嘛? 菠蘿帶唔猜得返香港?
我無試過帶苦瓜,但帶左食唔切的水果放落行李,ok帶到返屋企。

大宅

引用:可以帶幾個苦瓜返黎嘛?+菠蘿帶唔猜得返香港

原帖由 Ncheese 於 13-09-10 發表
可以帶幾個苦瓜返黎嘛? 菠蘿帶唔猜得返香港?
btw,苦瓜、菠蘿唔使刻意帶啦!不如帶d白桃回來啦!yumyum!

大宅

引用:可否分享哪裡:1)+食海鮮,+石垣牛,+Agus+por

原帖由 evachau50 於 13-09-10 發表
可否分享哪裡:
海鮮:濱之家
龍蝦海膽餐-食得過!!
蟹煲-足料!!
龍蝦牛排餐-牛排完全唔掂!慎叫!

石垣牛:守禮-國際通大街(係酒店receptionist介紹,之前呢度有人都講過守禮呢間石垣牛專門店,連日本人都介紹返呢間,應該不錯)

Aguu豬:月乃濱-moon beach hotel入口旁邊
有三種食法,我地試左陶板燒和shabu shabu,一致認為shabu shabu最適合!燒呢種食法留比石垣牛吧!

大宅

引用:可否分享哪裡:1)+食海鮮,+石垣牛,+Agus+por

原帖由 evachau50 於 13-09-10 發表
可否分享哪裡:
Quote:原帖由 evachau50 於 13-09-10 發表
可否分享哪裡:
海鮮:濱之家
龍蝦海膽餐-食得過!!
蟹煲-足料!!
龍蝦牛排餐-牛排完全唔掂!慎叫!

石垣牛:守禮-國際通大街(係酒店receptionist介紹,之前呢度有人都講過守禮呢間石垣牛專門店,連日本人都介紹返呢間,應該不錯)

Aguu豬:月乃濱-moon beach hotel入口旁邊
有三種食法,我地試左陶板燒和shabu shabu,一致認為shabu shabu最適合!燒呢種食法留比石垣牛吧!

至於pick fresh fruit,其實得一種水果,就係呢種車里子,同香港果種唔一樣,而且規模很小,就像兩三家人的後花園加埋咁\'大\',收費2000yen一個大人,小朋友無計到。當玩影下靚相,豐富下個album就ok可以接受,倘若\'認真\'便輸鳥。。。

大宅

引用:非常好睇,+請問你有無寫BLOG,+我想睇下行程

原帖由 shirleyleung15 於 13-09-10 發表
非常好睇, 請問你有無寫BLOG, 我想睇下行程, 出年同阿仔去, THX
我都好想寫blog,不過真係無時間寫,唯有簡單報告比大家聽。
至於行程,我遲些在這裡簡單寫出來呀!
不過有一點可以講,就係每個景點原來都spend左我地唔少時間,以為一些景點預留1-1.5小時參觀+玩,結果用左2-3小時。失左預算,所以有d景點都skip左。

大宅

多謝大家賞面光臨啊!

男爵府

好有趣

子爵府

How much u spent?

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+shirleyleung15+於+13-09-10+

原帖由 bbroy 於 13-09-10 發表
我都好想寫blog,不過真係無時間寫,唯有簡單報告比大家聽。
至於行程,我遲些在這裡簡單寫出來呀!
不過有 ...
好,多謝你分享

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由+evachau50+於+13-09-10+發表

Quote:原帖由 evachau50 於 13-09-10 發表
可否分享哪裡:
thank for sharing. 我12月去沖繩,想去摘下水果,見你po 車厘子相,好正請問可否比資料我?thank you so much

大宅

引用:How+much+u+spent?

原帖由 cpchen 於 13-09-10 發表
How much u spent?
唔計機票酒店,一家四口飲食玩買入場費租車7日6夜。。。中位數係$17000。。。jm如果手緊d就自行減$3000〜$4000都玩到,手鬆的jm就無上限啦,只可說中位數on top +$3000〜4000,旅程食玩買已很不錯。

大宅

引用:Quote:原帖由+bbroy+於+13-09-10+發表Quote

原帖由 fatmth 於 13-09-10 發表
thank for sharing. 我12月去沖繩,想去摘下水果,見你po 車厘子相,好正請問可否比資料我?thank ...
摘車厘子: http://acerola-fresh.jp/about-motobu.html

所 在 地 〒905-0222 沖縄県本部町並里52-2
連 絡 先 Tel.0980-47-2505 Fax.0980-47-2043
E-mail : [email protected]

大宅

引用:Quote:原帖由+evachau50+於+13-09-10+發表

可否分享哪裡:
月乃濱 http://www.tsukinohama.com/

濱之家 http://r.goope.jp/hamanoya/

守禮 石垣牛 http://www.okinawa-shurei.jp/

首頁
12345...12

尾頁

跳至