跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆:港媽們,你地去左邊呀??????我需要你地ge支持!!!

恩光我10點排到4點9點半落去話比我知無晒表派,返屋企一入門口我女哎我"媽咪"我就忍唔住喊"話媽咪無用,連一個面試既機會都同你爭取唔到"喊過之後我打電話去幼稚園問今日究竟派幾多份表,聽電話知道我住隔離,就教我上網下載表格可以照交返去。雖然我排左6個鐘,但總算幫女女爭取到面試機會!

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

佢地好cheap呀, 打佔.

子爵府

引用:Quote:原帖由+Lulu880+於+13-10-01+發表香

原帖由 naomichoi 於 13-10-01 發表
歡迎來臨北區媽媽會
如果唔係梁振英截雙非,下年應該仲勁

Mama likes you, Mama loves you, Mama adores you.

大宅

所有要排隊拎表交表既幼稚園我都唔會申請,因為根本沒時間咁做。
加上我個仔未識講野,唔想報咩出名既。

但求有間收留佢就好,因為班雙非會收佢讀k1既機會都拉低左。
唉,有時好煩擔心個仔無書讀!

過多幾年又小學仲煩,萬一一個唔好彩派左去d沙頭角小學、打鼓嶺小學,係就係唔係跨區,不過仲遠仲死。大埔都有返回機制北區無架

大宅

引用:上個星期六五常法報N班排咗3個鐘又係B6同中

原帖由 nainaitze 於 13-09-17 發表
上個星期六五常法報N班排咗3個鐘又係B6同中介重重包圍哂我同前面位港媽都好想有個遊行係反 ...
我平時唔會留意遊行及政治,我亦決定退出唔比女兒在北區讀書!但媽媽們攪遊行我都一定會企出黎!我睇住facebook媽媽會的各媽媽情報真係睇到想喊,就算比我們港b入到又點?成長過程學習過程都要同大量強國小童一齊,咁可以好嗎?所有北區有名學校遲早都變劣

大宅

請大家參與:
6/10/13 遊行誓保北區港童學位 踢走中介排隊黨 強烈要求教育局監督幼稚園

禁止訪問

回覆:BB_PIGPIG 的帖子

大宅

回覆:Elaine1118 的帖子

可以去邊!普普通通一句普通話,想像我同化。港人港地已經消失,可唔可以搞一間港人港校。教育局長吳克儉有好唔掂,完全冇諗過我哋嘅感受。自己啲小朋友就放洋留學,我哋就要爭學位,一啲尊嚴都冇

複式洋房

回覆:港媽們,你地去左邊呀

真係要多謝我們專貴的議員,社工界一些好心人,幫佢地同政府打官司,令到佢地合法在港生B,再幫忙領取福利,還要安排跨境交通,咁好服務,唔嚟就笨

首頁

尾頁

跳至