自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:位於天平邨的上水惠州幼稚園,今日繼續派發

原帖由 iloverabbit 於 13-10-05 發表
位於天平邨的上水惠州幼稚園,今日繼續派發入學申請表,有雙非家長聯同10多名內地父母,早上找校方晦氣 ...
喺香港緊係講廣東話啦,唔通就晒班雙非用普通話教書?

伯爵府

回覆:不滿面試須懂廣東話 雙非家長:早知不來排隊

班友真係痴線

子爵府

位於天平邨的上水惠州幼稚園,今日繼續派發入學申請表,有雙非家長聯同10多名內地父母,早上找校方晦氣 ...
使唔使請個普通話專員嚟服侍你呀?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

而家in咩都要你班b6批准?
唔識廣東話學咩人嚟香港讀書呀?
死返上去啦!

複式洋房

睇完篇新聞都覺得呢班b6係short上腦
反客為主

大宅

抵死,排幾日幾夜,白痴仔

大宅

就算比佢地用普通話面試,到唔收又不滿;收喇又不滿學費貴;當0學費,又不滿有書簿費;唔駛書簿費,又不滿交通遠,最好比間屋佢地,仲要唔駛錢果隻,跟住繼續不滿小學,中學,大學,香港政府唔包埋份工啦,當政府滿足哂,又不滿要工作政府唔養佢地,總之政府要包生養死葬,仲要豪華果隻,因為鬼叫香港政府比佢地落黎生(其實係佢地自己死都要死落黎生),到最後,最不滿嘅應該係我地呢班香港人,我不滿佢地整衰哂香港!

caryfox    發表於 13-10-5 20:54

男爵府

洗唔洗全世界就哂你地講普通話呀?都short ge

禁止訪問

珊瑚宮

2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

如果d幼稚園收咗呢班雙非肯定有排受

男爵府

去外地入學面試當然用當地語言,重應該考埋英文,我們每一個小朋友都是這樣考。

禁止訪問

珍珠宮

減齡達人勳章

引用:要人地用的煲東瓜,去讀IS啦。下下要人地就

原帖由 chowqv 於 13-10-05 發表
要人地用的煲東瓜,去讀IS啦。下下要人地就去。
IS首要英文掂先收,我諗這點比廣東話更難。

珍珠宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

嚮香港讀書,用返母語廣東話是常識吧?

大宅

陪月勳章

咁你去日本讀書係咪用日文先

子爵府

咁dse不如唔好考中文說話啦!冇野呀嘛

水晶宮

玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

香港係操流利廣東話&適量英文㗎

未開花 成長中 初二開花 4個花蕾

子爵府

DHA勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

去人哋度就要融入人哋度,等如去英語國家學校面試佢哋唔會用煲冬瓜問你,咁簡單嘅概念都無,真係腳底嘅牛C生埋上頭頂,呵呵...正一痾C唔出頼地硬,唔忿氣碌地沙發爛渣

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

回覆:CandyBaby830 的帖子

好提議

首頁
12345...6

尾頁

跳至