自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

返深圳開!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

大宅

回覆:楊x儀好等錢駛咩,有時係馬會撞到佢,重以為佢好nice

解決到幼稚園,咁小學同學大學又點呢?都會有學位不足問題。到社會工作又要爭工做。沒完沒了。。。。。之後又申請埋雙非爸媽黎香港住,增加香港壓力,房屋問題又解決唔到

伯爵府

回覆:楊x儀好等錢駛咩,有時係馬會撞到佢,重以為佢好nice

開幼稚園賺錢冇錯㗎!
但係低調D唔講到出口話專收雙非,就算到時真係收好多,都冇人會講D乜。
不過依家講到D雙非舟車勞頓嚟hk返學係慘...? 呢個係佢哋選擇,冇人逼佢哋嚟hk返學㗎喎,冇話慘唔慘! 講慘都係俾人搶資源嘅本地人慘啦!
仲話要接D小朋友返學? Sorry我凈係諗起前排有個新聞話有香港人租房俾D細路仔,包食包往包波子車返學,收幾萬蚊一個月做生意啫! 俾佢講成回饋社會真係貽笑大方!! 社會係Hk locals, 佢回饋緊邊個呢?

所以我覺得辦牟利幼稚園冇錯,但唔好講到好偉大。佢可以私下對住D大陸人講呢D說話,但依家對住D普遍反蝗嘅本地人講就係掘個陷阱俾自己踩,十分蠢!

momopanpan    發表於 13-10-10 16:51

公爵府

畀面勳章

引用:佢本身我唔係太鐘意,可以話有反感(覺得嫁

原帖由 mulan1985 於 13-10-10 發表
佢本身我唔係太鐘意,可以話有反感(覺得嫁個有錢人,口氣大好多,好似好巴閉)
睇返件事,雙非只係3年事,下 ...
我成日唔明點解話停收雙非,但尋日我攞特區護照時,仲見到阿爸阿媽係大6人,同初生b攞証件

首頁

尾頁

跳至