自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

翡翠宮

會推遲
一來表現大體,二來將來少條刺:始終係未來99開口,你忍心下半世要你老公難做人嗎?呢次你贏左好似好威咁,但要用下半生安寧嚟換。而且今次讓左佢地,將來有咩事再要你讓步就可以用呢次嚟做籌碼:我結婚咁大件事都就左你,呢次要就番我!
推遲幾個月啫又唔係幾年,嫁唔切咩?段姻緣唔第得嘅就唔係真姻緣啦係咪?

咪乘機儲多幾個月錢、做多幾次facial、再操fit d強勢出嫁囉!

再唔係嘅,同99/老公商量交換條件嘞!

ctrl123  JM EQ高  發表於 13-10-26 01:09
世上已無安樂土,人人以傷人為樂

大宅

hashtag影視迷勳章

abbywky 發表於 13-10-26 00:52
叫大肚婆唔好去啦
個99就係話無大肚婆出席唔好呀,話曬一家人,擺酒都無出席點得

D細既有時真係好難做,老人家咁唔通氣

珊瑚宮

2024年龍年勳章

引用:我都有幾個朋友,臨生前兩、三個月都照去飲

原帖由 ctrl123 於 13-10-26 發表
我都有幾個朋友,臨生前兩、三個月都照去飲宴啦,乜事都無,全部都好平安丫

我朋友其實係覺得係個9 ...
俾著我一定唔改期,除非剛剛plan啫,唔通book晒野為左就佢一個而改野咩,人地都未必俾改,改都可能要罰錢啦,睬佢都傻

禁止訪問

引用:佢生完,如果家族中又有其他人大肚,咁又等

子爵府

回覆:你會唔會聽未來99講而推遲結婚

唔會,唔會因為lee 個原因囉,咁做既話讓得幾多次

男爵府

回覆:你會唔會聽未來99講而推遲結婚?

唔會

男爵府

畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:唔會,因為我結婚個時都好多大肚親友黎飲,

原帖由 mybabylove 於 13-10-25 發表
唔會,因為我結婚個時都好多大肚親友黎飲,如果未來99一定要既,咪註冊先,後補擺酒囉,不過一定要去HONEY ...
如果係咁,我都可以考慮下嘅

幸福沒有捷徑 只有經營

大宅

hashtag影視迷勳章

俾著我我都唔想屈服,唔俾大肚婆佢出席,就要攞人地個婚宴來祭旗
真係要歎一句 ,我就人人,誰來就我呢?

大宅

未來99講野唔經大腦:pppp:又唔係個大肚婆結,佢去飲姐

水晶宮

2018復活節勳章 15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

唔會

水晶宮

熱血金章

老公立場係。。。。。

大宅

唔會囉

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章

睬佢都傻:pppp:

公爵府

畀面勳章

無論大住肚定生左bb都唔去飲㗎啦!

水晶宮

畀面勳章

唔會,我大肚照去飲都無事

大宅

我會聽未來99講,仲會無限期推遲

侯爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 熱血勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

大肚係咪自己個女....
思想好有問題

大宅

plan好左係咁就係咁,唔會因為呢個原因而推遲~~

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:如果未來99果邊屋企有人大左肚,而要你地將

原帖由 ctrl123 於 13-10-25 發表
如果未來99果邊屋企有人大左肚,而要你地將婚期推遲幾個月,等孕婦生左B,你地先好結。而目的係怕大肚婆出 ...
當然唔會推遲。

如果到佢呢個家人就快生嘅時候,又到另一位家人大肚,咁又要推遲一年ar??咁唔駛結啦。

其實係唔係個99唔鍾意個女仔,搵藉口咋。

水晶宮

畀面勳章

傻呀,個家族年年都有人大肚,咪成世都結唔到婚:pppp:

首頁
12345...7

尾頁

跳至