親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

bb 仲要記得去玩雪, 好搞笑.

禁止訪問

回覆:youhello507 的帖子

大宅

我同老公一致, 去旅行一定帶埋小朋友去, 我囡第一次去都係20個月, 好辛苦. 但好開心。阿囡依家記得自己去過邊度, 每次睇相都好開心. 我寧愿同老公2人世界簡去些近近地既地方. 阿囡話佢到20years old都要同埋我一齊去旅行,, 我心諗, 我都希望20 years old時真係選擇同我去. 唔係只係想同朋友去啦... 哈哈...

禁止訪問

回覆:KIHLLL 的帖子

水晶宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我地一直係3人行去旅行~~~ 我c6從來都冇要求過2人世界旅行

不過如果好似樓主老公要求, 我會順佢一次意~~~

btw, 我仔20個月時帶佢去大阪, 我覺得一d都唔辛苦, 推住bb車好方便 ~~ 但東京就麻煩d, d車站好少lift, 有時要抬車上落樓梯

大宅

walnutman0509 發表於 13-11-5 13:14
可否分享下食同行街時嘅辛苦位喺邊,我擔心自己過份樂觀,我們打算去東京,就是5日4夜,暫時都係plan 左輕 ...

我囡係超級偏食, 食野又慢. 所以佢食既部份我最頭痛. 自由行就可以有得選擇, 跟團就冇辦法. 調整心態, 佢餓自然會食, 但都會在香港帶定些面包, 蛋糕仔既野去. 另外就係去效外煩都要問多幾次有冇vivi等, 20個月, 小朋友用品帶得比較多, 爸爸要做古厘. 帶定些佢平時中意既小玩具.

禁止訪問

大宅

引用:我其實最擔心係bb飲食,有無bb都係少食多餐

原帖由 walnutman0509 於 13-11-05 發表
我其實最擔心係bb飲食,有無bb都係少食多餐,去到同佢一齊食嘢,食少少就唔食,你們會點處理?
我旅行唔會太迫佢食咁多,預咗食得比平時少,會帶多d奶粉去,有乜事咪俾奶佢食!

del by bk

珍珠宮

walnutman0509 發表於 13-11-5 12:59
你小朋友是否食飯好合作?好食得嗰啲?

係, 佢好鐘意食野.

珍珠宮

walnutman0509 發表於 13-11-5 13:14
可否分享下食同行街時嘅辛苦位喺邊,我擔心自己過份樂觀,我們打算去東京,就是5日4夜,暫時都係plan 左輕 ...

最辛苦係返到酒店想休息下, 佢精力旺盛, 四處跑, 唔肯訓, 但你又好累.

食飯又要照顧佢, 佢食到四周圍都係, 你冇得食之餘, 仲要幫佢執頭執尾.

出街返而冇乜野, 帶車仔, 佢四處跑, 累就上車訓........佢在車仔訓果時, 才是你最 relax, enjoy 的時間 !!!

禁止訪問

回覆:youhello507 的帖子

禁止訪問

回覆:fatdenden 的帖子

禁止訪問

子爵府

回覆:會否留低仔-囡,兩公婆去旅行?

我之前兩公婆去泰國旅行、當時個囝得5歲留底比工人奏、結果返來個囝係張床跳到個頭穿左連左7針我好後悔無帶佢去、之後我去旅行一定帶埋囝囝去

伯爵府

回覆:會否留低仔-囡,兩公婆去旅行?

我兩公婆經常咁做咖

禁止訪問

回覆:agnesbee 的帖子

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果放唔低就一齊去旅行啦!! 費事到時心掛掛又玩得唔開心, 我都係唔會兩個去旅行, 留番阿女一個的人

珍珠宮

walnutman0509 發表於 13-11-5 14:46
謝謝你,好好的分享啊,想問你帶嬰兒車還是士的車?
士的車呀.

沙巴和北海道我都有租車. 但市區唔駛租車啦.

珍珠宮

walnutman0509 發表於 13-11-5 15:08
其實係我過唔到自己,我知兩個去有好多好處

我朋友老婆係, 果次去人就係泰國, 但個心係香港 bb.

咁樣就唔去好過去, 都係有共識好, 到時錢又駛 o左, 唔開心就冇謂啦.

禁止訪問

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 貢獻勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

首頁

尾頁

跳至