夫婦情感

跳至

首頁
12345...8

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆:欲哭無淚... 好攰...都唔知同邊個講

當自己老婆係外人?坦白講我不會要這些男人

大宅

Crazy,返外家!

瑪瑙宮

話我係外人, 只愛佢自己, 係都唔會講出口喇.

大宅

層樓就繼續租出去啦,租金比你媽咪養老,開開心心過晚年。
你地而家同6299住?係既,我會勸你拎左筆基金就去買樓啦,錢都唔好借佢地既,無必要啦,唔差在果少少時間。最好以後大家都少啲聯絡。至於你C6,你自己就諗清楚再睇真啲,當有第二啲衝突既時候,你會更清楚佢既為人。

子爵府

噤你叫媽咪層樓租出去供樓,你同老公出去租屋,唔洗用你6299D錢囉,幫人供樓!第日有咩事,住番媽咪層樓,c6一無所有!

子爵府

當初就係C6要我同佢一人一半買樓供樓,兩個名我才不肯同佢買,我令願是自己的名才肯供,或兩人名,佢比多D,就係佢當年唔肯,所以買唔成層樓,佢成日話我當時左揀右揀唔決定,其實主要原因係佢唔肯比多D!

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

e家人個個都有病,淨係識唸自己,幫佢仲話人地睇佢5起,咁巴閉自己一次比晒la,既然樓主老公都話佢愛自己多d,咁以後你都愛自己多d喇

大宅

引用:e家人個個都有病,淨係識唸自己,幫佢仲話

原帖由 karz 於 13-11-23 發表
e家人個個都有病,淨係識唸自己,幫佢仲話人地睇佢5起,咁巴閉自己一次比晒la,既然樓主老公都話佢愛自己多 ...
Agree

男爵府

回覆:hokeypokeykids 的帖子

挑,咁有骨氣,咁怕人睇唔起,咪按而家市值勢你媽咪買囉!
見到票先講咩著唔著數啦!
最憎d拎完著數仲要攞彩既人!

男爵府

回覆:devil621 的帖子

重點係6299果几十万,係几十頭定尾先?
今時今日拎住三四十万上車都唔容易.....

大宅

就算講有氣說話,你老公都唔可以咁講說話,太幼稚,唔用腦!
你算睇清楚佢,係咪要諗清楚要唔要下車!總之要學識保護自己!

男爵府

句說話又真係幾難聽喎。樓主不如自己一個去旅行行開下,冷靜下先。

伯爵府

妳老公係說話難聽,因為佢聽完父母講完,都認為有份供樓又冇名,覺得揾笨唔so囉!
過好,每一天!

伯爵府

太太係外人,係真既, 我永遠記住呢句真話!
夫婦冇小朋友又冇血緣關係呀ma.
到分開離婚時,朋友都不是!
過好,每一天!

別墅

衣家已經唔係自己買過層樓或供唔供樓的問題。一定要坐下同老公傾為何他有這樣的說法(當自己係外人),當然冷靜後他會有好多解釋或掩色理油,但今次傾談是看看他的反應,從新認識這個以為愛錫自己的男人。不過係我就時刻記住這番話,保持清醒我的角色,一定不會有bb住。至於不讓媽媽知,我不同意,因為我都曾同我囡囡講過,日後出外,甚至結了婚,如有什麼不愉快事,一定要回來同爸媽講,因為自己爸媽最愛你和支持你,不用姑負爸媽的愛錫,你唔講,爸媽更擔心呀!

子爵府

回覆:hokeypokeykids 的帖子

計劃照舊 但無需加佢名
佢OK就去馬

Display Picture from Rita et Machin

大宅

嬲到可以講啲咁既說話出黎聽根本就唔夠愛你

複式洋房

講錢失感情

大宅

引用:衣家已經唔係自己買過層樓或供唔供樓的問題

原帖由 queen65921 於 13-11-23 發表
衣家已經唔係自己買過層樓或供唔供樓的問題。一定要坐下同老公傾為何他有這樣的說法(當自己係外人),當然冷 ...
agree !

層樓的問題已經 係其次,將太太當外人係一個好嚴重問題.

絕對晤可以軟弱地忽視同掩蓋!
有呢個想法 是两人關係埋下地雷

個男人係可以隨時抽身著草 棄你不顧!出賣 咁樣點做人世 互相扶持?!

公爵府

好多時99嘅諗法,都係認為新抱係外人,就好似我99咁,佢成日都話新抱同佢隔咗層肚皮,唔係佢腸出,唔可以叫佢阿媽,要叫99,擺明我係外人囉。幸好我C6完全冇咁諗法,佢認為老婆先係同佢走埋下半生的人,仲親過親人!所以到現在我都當99係外人,對佢客客氣氣!
好明顯你C6係受你99影響,當你係外人的諗法!

首頁
12345...8

尾頁

跳至