自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆:每10年巨星殞落: 紅線女逝世

RIP

大宅

引用:真正巧合嘅嘢你地冇提。尋晚亞視+歲月留聲

原帖由 蒸魚頭抽 於 13-12-09 發表
真正巧合嘅嘢你地冇提。

尋晚亞視 歲月留聲台播出一套粵語長片 苦吻,故事明顯影射紅線女同馬師曾;估唔到 ...
所以有人話老人家唔大事搞生日,或者高調出席D乜乜宴會,因為會令人記得你之餘,仲記得時辰已到。

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

viviencwc 發表於 13-12-9 09:24
RIP。一個非常有衝勁有熱情有活力的老人家。
真是人生如戲,中午仍飲茶,晚上便走了!
希望她的家人節哀!
唔駛受病痛煎熬,都係一種福氣~

bebe12hk    發表於 13-12-9 10:28

子爵府

rip

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:+本帖最後由+Imel+於+13-12-9+01:50+編輯+\\

原帖由 Imel 於 13-12-09 發表

回覆 michtony 的帖子

瑪瑙宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+kuromi_kuromi+於+13-12-09+

原帖由 viviencwc 於 13-12-09 發表
請尊重死者
唔好老屈,我絕對無唔尊重女姐,只係條題好乞人憎!

寶石宮

珊瑚宮

viviencwc 發表於 13-12-9 09:25
請尊重死者

請問這位會員, 在本人上文中, 閣下在哪處見得本人有不尊重逝者 ?

樓主說 "2013有人話陳僖儀, 但睇埋呢單, 應該係女姐先算巨星, 唉, 仲差廿零日就2014啦! " ..... 難道本人用一個單字回應, 就是不尊重 ?

雖則不是一路哭哭啼啼, 淚流披面, 不停喊着一路好走RIP, 作爲一個自細浸淫在黑白粵語的觀眾, 我對逝者離去一樣有不捨之情

藉此, 我亦希望你能尊重會員在這裏的發言權利, 正如我同樣尊重你的意見一樣

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

係喎

rip

男爵府

rip

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:【紅線女病逝】紅線女病逝+享年88歲+據內地

原帖由 michtony 於 13-12-09 發表
【紅線女病逝】紅線女病逝 享年88歲
據內地傳媒報道,粵劇名伶紅線女於今晚8時40分,因心肌梗塞於醫院病逝 ...

simple is the best~

禁止訪問

珍珠宮

引用:RIP。一個非常有衝勁有熱情有活力的老人家

原帖由 viviencwc 於 13-12-09 發表
RIP。一個非常有衝勁有熱情有活力的老人家。
真是人生如戲,中午仍飲茶,晚上便走了!
希望她的家人節哀!
咁充實,如果我老來可以同家人食埋至走都幾唔錯

我近日忽然發錢寒,要努力搵錢儲錢呀!$$$

侯爵府

牛年勳章 我的育兒心得勳章

引用:Quote:原帖由+Bcjb+於+13-12-09+發表88+歲

原帖由 july2011 於 13-12-09 發表
Agree. 八點八走,88歲。好頭好尾,已經好難得
係~
永遠懷念!

侯爵府

牛年勳章 我的育兒心得勳章

引用:Quote:原帖由+viviencwc+於+13-12-09+發表R

原帖由 VKwan 於 13-12-09 發表
咁充實,如果我老來可以同家人食埋至走都幾唔錯
認同

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 熱血勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

RIP

但我想問,Sita 都叫巨星?

我要記低 這些 那些 全部心事 從筆尖話你知
每兩天一次 你要揭開 信箱 接收 甜蜜故事
郵差會配合地 投入 我隔空的愛意

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

珍珠宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

回覆 michtony 的帖子

好邪...sori...陳X2都算巨星

大宅

kuromi_kuromi 發表於 13-12-9 10:42
唔好老屈,我絕對無唔尊重女姐,只係條題好乞人憎!

唔好老屈,條題有幾乞人憎?!

D人話每10 年娛樂圈巨星殞落 ... 2013有人話陳僖儀, 但睇埋呢單, 應該係女姐先算 ...

請問我咁講有咩唔妥

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:【紅線女病逝】紅線女病逝+享年88歲+據內地

原帖由 michtony 於 13-12-09 發表
【紅線女病逝】紅線女病逝 享年88歲
據內地傳媒報道,粵劇名伶紅線女於今晚8時40分,因心肌梗塞於醫院病逝 ...
巨星嘅定義

首頁

尾頁

跳至