烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由+nfever+於+14-03-19+發表唉,

原帖由 goodday228 於 14-03-19 發表
刀冇喎,你係咪冇同部機做好朋友呀😁
嗯。。。真係奇喇,佢好似有個timer咁

大宅

引用:Quote:原帖由+nfever+於+14-03-19+發表唉,

原帖由 goodday228 於 14-03-19 發表
刀冇喎,你係咪冇同部機做好朋友呀😁
襟錯sent制添
我意思係部機好似有timer 咁,隔十秒左右就有一下「嗒」一聲。
Btw,尋晚整下個水箱位無再出蒸氣喇,可能真係插唔實咋

複式洋房

對東芝的產品已失去信心,是咁的,2013年十二月尾碌豐信用卡百老匯買左東芝嘅三合一微波爐(水煮,微波,燒烤),用咗唔夠兩個月,只用叮下蝦餃,焗下蛋糕,唔夠十次,内壁頂油漆巳甩掉現銹漬,嘩!襟用到呢!打去客服話係人为唔保,話食物汁液滴到腐蝕咗,如果日日叮石頭食咪好o羅、冇水份。去七仔Ok.人地叮杯麵噴到周圍都係,又唔見人地樂聲三洋咁.我懐疑佢她漆油頂唔順高溫而甩左(我焗戚風160'c30min)我認我黑仔鬼揞眼買左東芝的焗爐,以為有買貴冇買錯,而家呻吓,費事有人中伏啫.已去機電署投訴中、如果唔掂再去消委會、玩大佢!再唔係去壹週plus整返段動新聞都好。

大宅

回覆:有冇jm買左東芝微波焗爐ER-H8HK

都是幾個月吧了,贊成你繼續爭取退貨或換機。

複式洋房

有圖有真相

複式洋房

不是幾個月.12月27日送貨.2月中發覺打去客服 2月尾機電署 呢個星期四先機電署攞返渣(前後用了個半月).可見頂部甩油成圈狀 可能是發熱位.可以想像下方正在熱食物 你食咗油漆都晤知

複式洋房

2千幾蝕得起地盤佬呢期揾到呀. 條氣唔順啫.班cs剩係識蝦D師奶.帶人遊花園.正pk 咪玩大佢o羅

男爵府

熱血勳章

次貨?

複式洋房

滙豐卡主咁多、嗰期簽卡買嗰部機冇一千都幾佰人㗎啦。各位靚媽check吓有冇上述的情况啦、可能我黑仔、得我一個咁情形呢,如有、我會話你知投訴流程和維修部經理直線電話

大宅

引用:滙豐卡主咁多、嗰期簽卡買嗰部機冇一千都幾

原帖由 shuyan1015 於 14-03-29 發表
滙豐卡主咁多、嗰期簽卡買嗰部機冇一千都幾佰人㗎啦。各位靚媽check吓有冇上述的情况啦、可能我黑仔、得我 ...
嘩,你甩coating咁大鑊!我都見我個爐頂有漬洗唔甩,又係好似你部咁,只係無甩coating

複式洋房

nfever 發表於 14-3-29 11:50
嘩,你甩coating咁大鑊!我都見我個爐頂有漬洗唔甩,又係好似你部咁,只係無甩coating

...
你好彩喎!不過領教過東芝嘅客服……怪不得東芝喺香港越做越dup啦,遲早摺得,人地樂聲信興好好多……冷氣機有事整咗先,$下回分解,最終冇收,咁先係架嘛

大宅

引用:Quote:nfever+發表於+14-3-29+11:50+嘩,你

你好彩喎!不過領教過東芝嘅客服……怪不得東芝喺香港越做越dup啦,遲早摺得,人地樂聲信興好好多……冷氣 ...
就係咁貓樣,洗唔甩

複式洋房

nfever 發表於 14-3-29 13:27
就係咁貓樣,洗唔甩
嗱、我係男人嚟,家務就唔識,常識就知d.你部機中間的黑點應該係朱古力漿啫,但係頂部四周嗰d白白地嗰d,下次你焗嘢焗多幾次就甩架啦,即好似燒燶鍋咁呀,呢d係死症,產品設計缺憾,

複式洋房

nfever 發表於 14-3-29 13:27
就係咁貓樣,洗唔甩
此爐三合一,水煮係下面煲水蒸氣上升,微波係右面内中上嗰支針出微波,烤焗應該就係頂部出熱啦

伯爵府

回覆:有冇jm買左東芝微波焗爐ER-H8HK?

我又冇你咁既情況,so far整左好多次刀冇問題出現,可能我次次用完都抹乾淨啦

test test

複式洋房

東芝維修部廖先生,tel29565650 機電署話佢係經理嚟口架

大宅

引用:Quote:nfever+發表於+14-3-29+13:27+就係咁

嗱、我係男人嚟,家務就唔識,常識就知d.你部機中間的黑點應該係朱古力漿啫,但係頂部四周嗰d白白地嗰d,下 ...
唔係朱古力,係油漬,但係抹唔甩嘅,我每次用完都有抹爐,等佢完全冷卻左就抹,但已經抹唔甩,呢下野真無奈!我都會打去問下,上次cs比師傅同我講,但都係hea我嘅,話無問題,可以照用。

大宅

引用:+本帖最後由+shuyan1015+於+14-3-29+14:24+

東芝維修部廖先生,tel29565650 機電署話佢係經理嚟口架 ...
唔該晒,你有消息上黎update 下,仲有機電處會點跟進呢?

珊瑚宮

油漬隻隻爐實有,係抹唔甩的.
玩具萬歲!

複式洋房

nfever 發表於 14-3-29 14:59
唔係朱古力,係油漬,但係抹唔甩嘅,我每次用完都有抹爐,等佢完全冷卻左就抹,但已經抹唔甩,呢下野真無奈 ...
咪係囉!個cs hea我老婆,蝦佢唔識嘢。我老婆又係好似你咁次次用完都等冷卻左即抹,個cs話我老婆懶唔抹哪爛左係人为唔保,咪火都嚟埋囉,老婆係家庭主婦唔洗返工執到屋企好企理架嘛,簡直係侮辱。

首頁

尾頁

跳至