自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

禁止訪問

回覆:親戚餵食開心果 2歲半男童窒息死

禁止訪問

引用:我都好憎人無啦啦塞野食比我女。尤其係花生

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

男家果邊好鍾意亂比野我大仔食,佢細個果陣為左呢d事成日同c6嘈,到有細女先好d,外家果邊親戚好好多,一向唔贊成比花生果仁比小朋友食,一黎易敏感二黎容易哽親

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

珍珠宮

好驚呀,我都試過比個仔食不過唔係成粒,睇完以後唔會啦

梁梓軒bb  死啦!我都係以後唔敢  發表於 14-2-3 01:25

珍珠宮

好媽媽勳章

希望小朋友安息...

其實好多長輩都會咁做, 唔止開心果, 仲有花生, 細細粒嘅硬糖.......
每次制止, 佢地都會話唔怕, 唔怕.......見到一定唔比, 最怕見唔到.

男爵府

侯爵府

我通常請野小朋友食前,都會問左佢地家長先,好多人都會有敏感我地唔知,以為朱古力……小食都冇問題,如果小朋友食左,有咩事自己都唔安樂。

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

陰公…

子爵府

引用:啲人成日當人地啲小朋友係寵物咁餵+自己覺

原帖由 立夏 於 14-02-02 發表
啲人成日當人地啲小朋友係寵物咁餵 自己覺得好玩但唔理人地父母鍾唔鍾意、小朋友食唔食得

...
講得好啱!

禁止訪問

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 春季勳章 BK猜猜猜慶中秋

子爵府

引用:Quote:原帖由+大眼的Dog+於+14-02-02+發表

原帖由 立夏 於 14-02-02 發表
你有無當埸爆佢
咁又冇. 因為當時一大班老公朋友係度, 而且我只係掛住睇住個女. 之後佢自己有同我講sorry因佢個女比我個女仲細幾個月但又可以咬到大粒硬水果, 所以佢以為我個女一定食到喎. 咁我又可以理解佢既logic 咪冇法當場爆佢囉. 但當然我老公之後俾我爆到上天花板! 個朋友係佢既, 個女又係佢既, 跟本佢應該當場表現立場啦!

男爵府

引用:Quote:原帖由+立夏+於+14-02-02+發表你有無

原帖由 大眼的Dog 於 14-02-03 發表
咁又冇. 因為當時一大班老公朋友係度, 而且我只係掛住睇住個女. 之後佢自己有同我講sorry因佢 ...
我估就係因為個朋友係佢嘅佢先算數 啲男人係咁、唔想得罪朋友、何況對方唔係有心。如果個朋友係你嘅我估佢會黑面啩

珍珠宮

育兒性格勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

poor kid...

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

感激遇上你~

翡翠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 +3金熱血 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

珍珠宮

RIP

大宅

我B歲半,佢老豆成粒姐哩糖就咁比佢食,我喝都喝唔住,如果係屋企我實產佢反艇,果時係99屋企,仲有尋日同個女親戚樹拜年,我整緊佢碗飯仔,個長輩忽然話我知呀B自己攞粒糖連子食,己經係口咬緊,我真係想爆佢地,點可能放左入口先講,點可能阻止唔倒,而且我整緊佢飯,食咩甜野,超低能,好Q嬲,我絕對呼籲大家要人釘人,家人一D都信唔過

侯爵府

男爵府

首頁
23456...7

尾頁

跳至