嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 Waiwaiping 的帖子

請問點解要等到肚臍乾淨先開始用既?

大宅

wan0526 發表於 14-8-1 02:05

會唔會有唔啱位鬆鬆地漏既情況呀?幾錢架?同埋你係邊度買架?我見今年bb展有。未 ...
佢有得較大細架,,你較岩就唔會漏。你遇頭幾日都要換多d洗多d衫,,因為你要摸索點著同幾耐換一次片。

我係官網訂,,好似8xx一盒6條,,每條有2片芯。

我覺得好好用,,易著過紙片,,唔會著歪。
完全唔紅patpat,,其實漏係太耐冇換 / 較/著得唔好 / 用左錯既方法洗。

我出街係用紙片,,訓覺就一時時。我冇逼自己永遠用布片架,,有時會一段時間都用紙片。
我bb仲未戒夜奶,,所以仲會半夜換片,,好好好少漏。

出街其實都想用布,,不過唔想拎咁大袋野。你都知,,一條都有反咁上下size..
用布片即係要原條帶返屋企,,仲要重左

嗯..如果你唔怕重只怕便便,,其實可以用隔尿墊,,咁就可以丟左d便便..但都係要拎住d尿尿..有d重囉...
污糟又唔會,,買防水袋裝著就得。

我唔怕多問題呀,,不過我唔係成日上bk,,覆得慢

大宅

wan0526 發表於 14-8-1 02:21

請問點解要等到肚臍乾淨先開始用既?
因為佢對new born黎講,,包得高,,會包到肚臍。
所以如果你想出世就用,,我會建議fuzzi bunz

大宅

引用:Quote:wan0526+發表於+14-8-1+02:05+回覆+W

原帖由 Waiwaiping 於 14-08-01 發表
佢有得較大細架,,你較岩就唔會漏。你遇頭幾日都要換多d洗多d衫,,因為你要摸索點著同幾耐換一次片。

我係官 ...
多謝你呀!!真係好詳細!!好,等我一於試下

大宅

畀面勳章

回覆:GroVia, Blueberry, Charlie Banana, Motherease, Luvable Friends 環布尿布

cakecafe 舉報

生產值:2100 大宅 7 分鐘前 我上胎用CB, 不過CB尿布or 好多其他 牌子都既吸尿布心都係sit入尿布殼兩 層中間,呢個design再加布心同隔尿 墊會好熱同焗,仲要次次換片殼。我 覺得比較差! 我今次行BB展見到個green beginning 冇咁焗同冇咁熱,仲可以唔駛次次換 片殼,我覺得幾好,可惜佢唔係1size fit all and 用粘貼,有小小美中不足! 星期一買完,禽日即試用,好過之前 用開既Charlie banana 好多!我由3:4 5用到7:30都冇漏尿(第一次洗既布芯 都咁吸),超讚!

大宅

畀面勳章

回覆:GroVia, Blueberry, Charlie Banana, Motherease, Luvable Friends 環布尿布

green beginning 既內層圖

大宅

畀面勳章

green beginning 既內層圖

男爵府

回覆 cakecafe 的帖子

咁系邊度可以買到?幾錢一SET?謝

別墅

回覆 jstarry 的帖子

想問可以pm 條link俾我嗎?我都想買Grovia

複式洋房

請問各jm ,這環布尿布同即掉那些有什麼分別?可循環再用? 對bb皮膚好d?可以用到幾大呀?請指教。

大宅

畀面勳章

引用:回覆 cakecafe 的帖子咁系邊度可以買到

原帖由 JNFW 於 14-11-04 發表
回覆 cakecafe 的帖子

咁系邊度可以買到?幾錢一SET?謝
我係14年8月個bb展買!好似800幾,6cover 18芯加兩盒用完即棄芯

複式洋房

引用:Quote:wan0526+發表於+14-8-1+02:05+回覆+W

原帖由 Waiwaiping 於 14-08-01 發表

我係官 ...
好詳細的分享 謝謝你

首頁

尾頁

跳至