懷孕前後

跳至

首頁
23456...8

尾頁

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

引用:我反而會諗,佢整鬆宮頸係咪為左節省自己接

原帖由 kennakenna 於 14-02-24 發表

我反而會諗,佢整鬆宮頸係咪為左節省自己接生時間,因為 ...
事實唔係個個都work的

大宅

所以我就是說要弄鬏宮頸催生必須在醫院有監察下進行不能弄完就回家。太危險了。

大宅

BK Milk勳章

kennakenna 發表於 14-2-24 15:44
我反而會諗,佢整鬆宮頸係咪為左節省自己接生時間,因為正常作動至生閒閒地要十幾廿個鐘,而佢咁多客邊有咁 ...
Totally agree!!!

大宅

wong898 發表於 14-2-24 17:46
事實唔係個個都work的
當然要係個個都得,唔得就開刀,也是慳時間的方法

男爵府

引用:Quote:wong898+發表於+14-2-24+17:46+事實

原帖由 magic20050210 於 14-02-24 發表
當然要係個個都得,唔得就開刀,也是慳時間的方法
同埋唔係個個整左都即生或催生到,如佢接笁,去到醫院仲有其他野做的

大宅

回覆 magic20050210 的帖子

我聽過就算唔整鬆宮頸,醫生為左快D,開左一度.都會打催生針的.不過上網睇資料個宮頸鬆左好麻煩的...

meow625  我都睇過。。同埋聽到佢同d 媽媽講既野。。。令我對佢打左折扣  發表於 14-2-24 19:10

大宅

引用:人紅果然事非多,:雖然我都一直係孫醫生度

原帖由 ekiden 於 14-02-24 發表
人紅果然事非多,:雖然我都一直係孫醫生度檢查,但沒打算搵佢接生,我一直好奇點解bk甘多mama ...
我之前都係孫醫生度產檢!覺得都ok嘅!不過係等得耐D囉起碼3個鐘先有得睇!我都覺得佢診所有D姑娘好麻麻

大宅

vivilala1025 發表於 14-2-24 10:31
我穿左水先入政府,政府只話我宮頸高就無理過我,我當時已有陣痛,我怕我要痛1x個鐘都生唔出要開刀,之後我 ...
請問政府比你出院有否要你簽紙自己承擔及告知你有風險。你出院後孫e生竟叫你到診所幫你弄鬆宮頸,加理你已穿水,然後再去e院,咁同劉美娟係診所穿水有何分別!!!

大宅

引用:我穿左水先入政府,政府只話我宮頸高就無理

原帖由 vivilala1025 於 14-02-24 發表
我穿左水先入政府,政府只話我宮頸高就無理過我,我當時已有陣痛,我怕我要痛1x個鐘都生唔出要開刀,之後我 ...
下?佢叫你出院搵佢再檢查?果刻佢點肯定你個情況唔會突然又生得?好大風險喎!途中有事,政府醫院就話你自己要求簽名出院,孫醫生又可以話唔關佢事,佢俾suggestion你之嘛,而且又無證明佢叫你咁做,真係攞bb條命來駁架咋喎

大宅

有 d 醫生好鍾意做門面功夫,博取口碑,但實際情況真係要內行人先知。所以奉勸各位,現在網上資訊發達,如有懷疑,不妨上網尋找資料,再作決定!

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

大宅

BK Milk勳章

大宅

引用:有+d+醫生好鍾意做門面功夫,博取口碑,但

原帖由 Rachethew 於 14-02-24 發表
有 d 醫生好鍾意做門面功夫,博取口碑,但實際情況真係要內行人先知。所以奉勸各位,現在網上資訊發達,如 ...
同意!

之前有見過一個JM話孫醫生幫佢檢查完就話佢生得,安排佢第二日入院,生完之後講番原來臍帶蹺頸兩個圈!但個JM居然話醫生唔講係有醫德!真係嚇死!有咁嘅事,個肚又足月,好明顯就應該要佢即刻入院生啦!有咩理由病情又唔講、又拖住個孕婦第二日先生!擺明係唔想搞亂自己個Schedule!但果時成班JM盲目晒一面倒係咁話孫醫生好!真係好恐佈!

好在我原本都想搵佢,但後來問我睇開嘅婦科醫生建議,搵左第二位醫生咋!

大宅

引用:Quote:原帖由+vivilala1025+於+14-02-24+發

原帖由 Stepworld 於 14-02-24 發表
下?佢叫你出院搵佢再檢查?果刻佢點肯定你個情況唔會突然又生得?好大風險喎!途中有事,政府醫院就話你自 ...
我係問左意見先自簽出院,其實我入左政府後再走係我害怕左政府既做法。我走個刻就決定去私家生,只係我冇一開始就決定向私家生,要到最後一刻先決定係我問題。出院後比醫生check係睇下能否如我願順產。
當然,我穿左水仲週圍走係危險,但搵得個醫生意見搵佢接生,我就相信佢。
而且,每個case唔同,劉美娟事件係bb未準備出世但醫生人工穿水,而我係bb準備出世而穿水,當時宮頸已軟醫生先做手腳,個時醫生亦有解釋比我知做緊咩而非劉美娟咁。

同意有jm話,選醫生係人夾人,咸魚青菜各有所愛。

子爵府

引用:Quote:原帖由+beth222+於+14-02-24+發表咁

原帖由 meow625 於 14-02-24 發表
只係個人意見啫。。。我朋友俾佢整穿水我聽完自己都驚。。。可能我身邊有唔少dr suen 既傑作,所以我驚d 囉 ...
請問你聽到孫醫生同啲媽媽講乜野?(佢口才係好好,好到令人覺得有少少假嘅)好想知佢點樣說服到啲準媽媽,然後可以一晚煲四個順產case咁癲!

複式洋房

引用:Quote:原帖由+meow625+於+14-02-24+發表只

原帖由 ILA 於 14-02-25 發表
請問你聽到孫醫生同啲媽媽講乜野?(佢口才係好好,好到令人覺得有少少假嘅)好想知佢點樣說服到啲準媽媽, ...
係啦, 我都想知孫醫生點氹啲媽媽。佢又會無啦啦自已爆響口一次㷛四個初一b

男爵府

引用:但以我記得,馬年第一B的父母都係醫生,記

原帖由 lvmh88 於 14-02-24 發表
但以我記得,馬年第一B的父母都係醫生,記者仲訪問佢哋點解唔返政府醫院生添。如果孫醫生的做法有問題,一 ...
你又講得啱

大宅

回覆:若產檢和開刀,孫錫鴻醫生好,還是盧永傑醫生好

.

大宅

引用:其實我想share+下我對孫醫生嘅諗法,+當初

.

男爵府

引用:其實我想share+下我對孫醫生嘅諗法,+當初

原帖由 MamamaM 於 14-02-25 發表
其實我想share 下我對孫醫生嘅諗法,
當初我係睇另一個醫生一直都好地地架, 直到有一次宮縮, 但係睇開個 ...
我都係因為子宮頸短而戴左托到38w1係仁安順產,我唔想評論你便便是否因為戴左托,因為我冇咁既情況, 戴左後我肚硬同m pain感覺係冇左,戴托其實公立醫院都會做的, 子宮頸短有幾個做法的,但我知有d醫生唔建議做任何野,香港其實好唔關注此懷孕問題的,台灣就好關注的。

另一方面我自己覺得佢係有點心雄左,而部份姑娘態度係真係差嫁,但唔係全部差。至於醫生佢既時間安排我覺得值得改善。

我由8w開始睇佢,我同c6就選擇了相信醫生,如果唔信就不要睇他和不要做任何治療了。

首頁
23456...8

尾頁

跳至