自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:係呀!c6係水瓶座⋯⋯我會叫佢做⋯⋯水皮座

原帖由 caryfox 於 14-02-27 發表
係呀!c6係水瓶座⋯⋯我會叫佢做⋯⋯水皮座
我c6方向感好過我喎

伯爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章

elf 發表於 14-2-26 23:49
我果個都係水瓶,完美主義,要求高,想做既野一定要做到,脾氣古怪;好在我係人馬,有咩e郁即刻狂奔睬佢都 ...

水瓶夾到人馬嗎??

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 冬日勳章 陪月勳章 畀面勳章

引用:我老公係水瓶座~+我自己都係~+

原帖由 sweeticandy 於 14-02-26 發表
我老公係水瓶座~ 我自己都係~
X2,煩同花心果個應該係我

伯爵府

野蠻公主 發表於 14-2-26 23:43
佢地係咪都唔鍾意報到㗎

初時佢唔鍾意報到, 唔鍾意人管, 一日都無電話, 無whatsapp,
可能我都一樣唔習慣報到, ar ........ 我都幾無尾飛陀 ....

而家佢收工會打俾我, 佢去街會講定幾點返, 臨走前又會whatsapp 我話而家走喇,
我約FD 去街, 佢10點 就會whatsapp 問我返未,

不過我地仍然 9am - 6pm都唔會搵對方, 除非有特別事.

我...天蠍座, 鍾意暗管, 唔會明管佢

大宅

回覆:大家有無試過同水瓶座既男仔拍拖?

c6係水瓶,好重朋友,好怕人煩佢

一笑置之就是了

男爵府

野蠻公主 發表於 14-2-26 10:12
我覺得佢地真係好鬼煩,又花心
我老公係! 佢地鐘意口花花...表面好似好花!! 但個心其實唔花

但我覺得水瓶性格有d古怪... 你總係諗唔到佢諗緊乜!

我已不顧安危, 誓死都一齊
看不起這個繁華盛世~~

大宅

引用:Quote:elf+發表於+14-2-26+23:49+我果個都

原帖由 KEMOSABI 於 14-02-27 發表
水瓶夾到人馬嗎??
我覺得唔太夾,但性格就好似

大宅

引用:Quote:野蠻公主+發表於+14-2-26+23:43+佢地

原帖由 Anke615 於 14-02-27 發表
我c6都係咁,初時去邊都唔報到直情收工都唔講個隻,唔鍾意人煩,由其同朋友一齊既時候,我唔太鍾意,所以個陣都成日鬧交

大宅

引用:Quote:野蠻公主+發表於+14-2-26+10:12+我覺

原帖由 彌生 於 14-02-27 發表
我老公係! 佢地鐘意口花花...表面好似好花!! 但個心其實唔花

但我覺得水瓶性格有d古怪... 你總係諗唔到佢 ...
係呀,我c6都係口花,最鍾意撩阿姐同埋成日三心兩意,明明決定左,第二日都可以話變就變

公爵府

水瓶座,只係唔知佢想點,係佢嘅世界先知佢諗乜,但論花心,點都唔及天秤座。

大宅

我一向都好鍾意研究星座同人的性格關係,但我一向都唔信星座運程。
而且其實我覺得除左星座決定個人性格外,好多野都會影響個人的性格啦,好似生活環境、成長環境、遇到的人和事而得到的經歷、仲有遺傳等等.....不過了解一個人的星座性格係可以了解多D呢個人有時點解會咁樣諗野或者佢做野的方法方向。

我自己係一個完完全全的水瓶女, 即係太陽,月亮,上昇星座乜都係水瓶,但因為我自己成長的經歷,都會令我改變而有D某D地方變得唔似水瓶。

但老實講我都覺得自己有時都幾煩,有時自己都會唔係好知自己個一刻想點,而且成日好多好創新的念頭,鍾意的興趣好多元化,但對愛人同朋友我都好專一架喎,只可以係興趣上花心啦。情緒都變得幾快,不過我係好易開心,笑點極低個隻,唔開心轉個頭就無事。但同時又好易被感動流淚(如果拍苦情戲一定好快可以入戲),我都覺得自己性格幾多面化,好似水的形態咁,靜又得動又得,都夾到好多唔同的朋友,我通常稱自己有藝術家性格,古古怪怪。

至於方向感,我覺得呢D野應該唔關星座事啦,係人的問題,夠話一般女仔認路差啦,但我好細個已經認路超強,我行過一次的路就會記得點行,就算隔左好多年再行都一樣記得。我媽咪成日話我係狗仔,佢話我4歲時我地剛搬新屋,佢有日帶左我去隔離屋苑個商場行街(距離約15分鐘的路程),最後係我帶返佢返屋企,因為佢帶我行左兩個圈後就已經唔記得行左定行右係返屋企。

大宅

引用:水瓶座,只係唔知佢想點,係佢嘅世界先知佢

原帖由 molasses 於 14-02-27 發表
水瓶座,只係唔知佢想點,係佢嘅世界先知佢諗乜,但論花心,點都唔及天秤座。

...
Agree

不過天秤只敢言語上出軌,身體上唔敢背叛。因為佢地輸唔起!

伯爵府

野蠻公主 發表於 14-2-27 13:25
我c6都係咁,初時去邊都唔報到直情收工都唔講個隻,唔鍾意人煩,由其同朋友一齊既時候,我唔太鍾意 ...

佢遇到我呢個更唔報到既女子.....佢有少少投降, 而家佢報到, 我又報囉....

伯爵府

野蠻公主 發表於 14-2-27 13:26
係呀,我c6都係口花,最鍾意撩阿姐同埋成日三心兩意,明明決定左,第二日都可以話變就變

...

嘩~呢兩樣中晒呀!!!!!

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:我老公係水瓶座

原帖由 808280 於 14-02-26 發表
我老公係水瓶座
X2

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Jayelle 發表於 14-2-27 12:46
X2,煩同花心果個應該係我

哈哈.... 我地各自都試過..花心....

大宅

引用:Quote:野蠻公主+發表於+14-2-27+13:25+我c6

佢遇到我呢個更唔報到既女子.....佢有少少投降, 而家佢報到, 我又報囉.... ...
我都係用呢招降服佢

大宅

引用:Quote:野蠻公主+發表於+14-2-27+13:26+係呀

嘩~呢兩樣中晒呀!!!!!
水瓶男都係咁黑人憎

大宅

我C6都係水瓶座,但佢又無以上唔好既缺點喎,反而我自己金牛座就真係成隻牛咁

大宅

引用:我一向都好鍾意研究星座同人的性格關係,但

原帖由 carriebo 於 14-02-27 發表

我一向都好鍾意研究星座同人的性格關係,但我一向都唔信星 ...
你好有研究

首頁

尾頁

跳至