心聲留言

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

小路 發表於 14-4-10 21:20
食能池啦,你返來俾一日我!
好丫!無問題!我打電話約你!如果朝早約你會唔會太炆?

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

小路 發表於 14-4-10 21:20
諗諗吓時間唔啱!
係囉。。。我記得你哥間鋪好似過海!咁你個頭LUNCH有咩食?

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由+小路+於+14-04-09+發表你確定

原帖由 mclam 於 14-04-10 發表
唉,個掃描報告出左,身體有D問題,14號見e生,等佢講詳細情況,(因為份報告係英文,好多e學名詞!) 我唔多 ...
唯有睇吓報告點先

琥珀宮

引用:Quote:小路+發表於+14-4-10+21:20+食能池啦

原帖由 stkyo 於 14-04-10 發表
好丫!無問題!我打電話約你!如果朝早約你會唔會太炆?
唔會,好多時都無約人,除非公司食飯就無計!

琥珀宮

引用:Quote:小路+發表於+14-4-10+21:20+諗諗吓時

係囉。。。我記得你哥間鋪好似過海!咁你個頭LUNCH有咩食?
有日本野、西歺、韓國歺!

珍珠宮

2024勳章 認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

mclam 發表於 14-4-10 22:04
唉,個掃描報告出左,身體有D問題,14號見e生,等佢講詳細情況,(因為份報告係英文,好多e學名詞!) 我唔多識睇,不過我知有事囉!

應該之後一路仲要做化療/手術!

大姨媽,

老套D講, 妳已經好叻架啦, 要承受身心靈咁多嘅痛(我估妳有苦自己知), 不過, 條路幾難行, 都要堅強大步行過去, 在地上活著, 努力活好一日得一日, 先會不枉此生, 樂觀真係可以打死好多唔好嘅嘢架, 加油, 我會在背后為妳好好祈禱, 求主保守!

象牙宮

小路 發表於 14-4-11 07:51
有日本野、西歺、韓國歺!
韓國餐食D咩架?

象牙宮

小路 發表於 14-4-11 07:50
唔會,好多時都無約人,除非公司食飯就無計!
咁我盡量早一日call你,如果唔係就個日既朝早搵你。

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:mclam+發表於+14-4-10+22:04+唉,個

你細妹識唔識睇?
你要支持住呀!唔好灰心!我地精神上支持你!
佢地唔係腫瘤科,已經搵埋e生朋友睇,e生朋友都話要等專科e生睇返!

我打完化療針,因而完全冇抵抗力,再睇下點先!

謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:mclam+發表於+14-4-10+22:04+唉,個

原帖由 恩盈 於 14-04-11 發表
一穫杰過一穫,點堅強法,都有氣餒既一日!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

伯爵府

熱血金章 大廚勳章

mclam 發表於 14-4-10 22:04
唉,個掃描報告出左,身體有D問題,14號見e生,等佢講詳細情況,(因為份報告係英文,好多e學名詞!) 我唔多 ...
大姨媽,你不要灰心,你真係要試試油拔法,好多有腫瘤嘅都有好𨍭. 你可上網睇睇. 去數字屋買葵花籽油或初榨橄欖油,初柞橄欖油英文寫法 extra virgin olive oil. 千祈唔好簡pomace oliive oil. 呢隻唔得.

做法:一早空腹,未刷牙,連水也還沒喝,含10ml(約一湯匙)的油(精煉葵花籽油、或者初榨橄欖油),安靜的坐着,用油漱口。不要把油吞下,最少15分鐘,最多20分鐘,然後把油吐出,用鹽水漱口後正常刷牙。

我自己都有做,我冇事冇幹都覺精神好咗。 加油.

呢到各位jm都可一齊試. 當然要配合飲食清淡.

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 Casablanca-220 於 14-04-11 發表
大姨媽,你不要灰心,你真係要試試油拔法,好多有腫瘤嘅都有好𨍭. 你可上網睇睇. 去數字屋買葵花籽 ...
唔該你先!

珍珠宮

2024勳章 認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

mclam 發表於 14-4-11 10:10
會, 當然會, 你都係人一個, 點會唔氣餒? 只不過, 唔開心完發洩完, 路都係要繼續走, 加油

象牙宮

mclam 發表於 14-4-11 10:08
佢地唔係腫瘤科,已經搵埋e生朋友睇,e生朋友都話要等專科e生睇返!

我打完化療針,因而完全冇抵抗力,再 ...
無抵抗力就唔好!到時先算!

琥珀宮

引用:+本帖最後由+恩盈+於+14-4-11+08:14+編輯+\\

原帖由 恩盈 於 14-04-11 發表
無錯,講得好啱!

琥珀宮

引用:Quote:小路+發表於+14-4-11+07:51+有日本野

原帖由 stkyo 於 14-04-11 發表
韓國餐食D咩架?
有人參雞湯+飯、香辣海鮮湯+飯、石頭鍋飯、炆牛肋骨飯.......有橙汁加三小碟泡菜、魚仔乾等小食,50蚊餐包埋加一!

琥珀宮

引用:Quote:小路+發表於+14-4-11+07:50+唔會,好

原帖由 stkyo 於 14-04-11 發表
咁我盡量早一日call你,如果唔係就個日既朝早搵你。
👌

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+stkyo+於+14-04-10+發表你細

原帖由 mclam 於 14-04-11 發表

我打完化療針,因而完全冇抵抗力,再 ...
專科醫生幾時解釋報告呀?

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+恩盈+於+14-04-11+發表本帖最

原帖由 mclam 於 14-04-11 發表
幾艱難都受過,呢D係手尾黎架啫!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+mclam+於+14-04-11+發表佢地

原帖由 小路 於 14-04-11 發表
專科醫生幾時解釋報告呀?
14號!

首頁

尾頁

跳至