論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:scheong 的帖子

其實我有安cam,不過現在啲工人好醒,會避過哂cam,仲會識turn off啲電源or wifi 。。。我試過無數。

大宅

引用:其實我有安cam,不過現在啲工人好醒,會避

原帖由 Victory1 於 14-05-12 發表
其實我有安cam,不過現在啲工人好醒,會避過哂cam,仲會識turn off啲電源or wifi 。。。我試過無數。

...
如果你發現佢之後有任何(扮)神經問題,即刻報警,佢好似我朋友個工人,又係博炒扮巔,我朋友錄音,錄影,開cam照錄,同佢玩左3個星期報警有人身危險有看更作證,事前佢發巔叫我朋友炒佢,唔肯佢大嗌,call看更上嚟,第2日起身當無事發生,啲工人為左1個月無所不用其極

大宅

回覆:波波寶寶 的帖子

好強橫,要同佢鬥智鬥力3星期
我覺得3日已經好辛苦。。。

男爵府

回覆:工人玩挑釁博炒

真係要影低比海關睇

大宅

回覆:Victory1 的帖子

off 你 cctv 可以報警。破壞你保安係统,吾入也備個案,保護自生安全。

大宅

回覆:stephen07leung 的帖子

大宅

姐姐又寫菲語,有無好工人識睇?佢真癲定假傻?

大宅

姐姐又寫菲語,有無好工人識睇?佢真癲定假傻?

珍珠宮

嘩佢似好重怨氣,好!,寫、寫、寫多d, 俾我實笑住串佢話月曆咁細,要唔要大簿寫!我以前工人有激我,但我無嬲,見我唔嬲,結果工人自己辭工!

大宅

回覆:scheong 的帖子

真的可以令佢自己辭工嗎?佢博我炒,不停叫我炒佢。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實佢咁樣挑釁你, 係咪已經觸犯咗行為不當呢? 可以即炒唔駛賠? 再加埋録佢音, 録多幾次, 證明佢唔只一次挑釁你, 問題係樓主有冇時間同佢去玩?

大宅

回覆:DoReMi媽媽 的帖子

有觸犯行為不當嗎?真的有這條例?可即炒而不用多付人工給她嗎?

子爵府

扮癲還是好,至怕佢係堅癲,咁你一家就好牙煙,記得之前有新聞個工人半夜走入主人房用刀劈阿sir嗎?
一家有大有細真係搏唔過,我係你就會即炒…

大宅

回覆:Mamaskhy0011 的帖子

如何令入境處blacklist 呢個扮癲扮傻嘅工人?

大宅

其實超级板主,留左D法例比我上次個post 我push 出來吧,我個case 也是搏炒,冇講過比大家知,其實我D部署是,工人笫一次搏炒,我比agent 知,冇用,工人第二次博炒,早在炒佢二個多月前,e mail 比勞工處,及入境處,先備案,所以二個月來,入境處会delay or reject 二人D申锖,當然吾比任何agent 知,那能挣D時間和空間,慢慢找下一個工人,(因為搏炒工人若知到,新雇主的visa 批左,会玩得好crazy,) 當知到入左申請表去入境處,自己打去問ref. no. 能少於两星期,有ref. no. 即入 speed up letter , 當中原因是现在工人搏妙,要急换工人,比多D资料比佢地,一星期内,visa,批左,當然自己做,吾比任何agent 知,(此仍精要)有D agent 與agent 間可能有聯繫,小心。自己要上網check, visa 批左未,然後你叫agent 去入境處做後期野。order 到工新工人到港,约七星期。之後炒佢封收工投訴信,及e mail 比入境處,吾駛問la.,attach 左佢搏炒的錄音和好多白纸黑字证据 4010 豪比佢永遠番老家。吾好害港人,也费是佢賴死吾走,要call police, 又左住我個新工人,入門囗。炒佢時,佢見俄特然有張,open ticket, 又有齊文件比佢签收,全程 cam 錄晒,又有錄音,佢後悔也來不及了,匈我吾会妙佢,底佢死la, 佢想喊死忍要威,我心甜到留,工人走了,在楼下,cctv 看到佢個樣,只穿住對拖鞋,夠拆墮。跟住,我地出街早左一曰興祝。

Remark 入境處,張term. form, 原因 用英文寫工人要僱主炒佢, 個丙看到明白,但見收多4010, 超签,

大宅

victory 1, sorry , 借用你贴仔的空間

大宅

大宅

不用緊。。。好有用的資料。

大宅

佢精神有少少問題。

大宅