夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

複式洋房

回覆:對住噤既老公, 可以點

咁我老公真係絕種好男人,買餸,煮飯,洗碗,洗衫,抹地,勁鍾意做家務。有時我d野亂放未執,反而比佢話。

大宅

咁似以前嘅我,但我仲慘,公司好多牛鬼蛇神

別墅

回覆:cherryleo 的帖子

別墅

回覆:siufung 的帖子

當你有要佢幫忙的地方 即管照跟他講請他幫忙 令他知道自己有咩任務要幫手做 好多時你不清晰跟他說要做咩 他不懂主動去做的

別墅

等到有工人就咩問題都無晒,用住鐘點先,
交錢果啲好多都可以e banking搞掂,方便又省時,仲可以set定時間提下自己,卡數都可以ebanking,有d可以自動轉帳,唔得先去ATM交,自己抄低晒咩數咩卡會幾時出,咪唔會忘記交,
男人大多唔肯郁唔做家務,所有野唔係老婆執,係永世原風不動的,慳返啖氣自己做好過〜
洗衫方面,原來大多男人都無乜理會周邊嘅概念,佢係唔會諗洗完而家嘅環境無可能乾,佢都係出至好心幫手,唔好怪佢,真係要解釋俾佢聽,教下至識做家務〜
我好明白,因為我都遇到好多家務上嘅問題,覺得我C6完全無生活常識概念,乜都越做越錯,所以見慣不覺得你C6怪〜
大家都工作辛苦,你C6都做得好好架喇,識錫啖你同講你辛苦晒去安慰你〜

複式洋房

我同老公都懶, 開始一齊住時, 講明我唔係佢阿4, 佢要幫手做家務, 廚房歸我厠所歸佢, 其他就再睇下點. 好彩佢都肯做, 我買餸煮飯佢會洗碗, 我抹塵佢掃地, 我洗衫佢掛衫。雖然佢做完我都要執手尾, 但嗲啲同佢講返有咩做得唔好, 佢都會願意聽的 (雖然下次做都唔會點進步 =.=), 正如佢都會話我點煮會好食d.
我c6 就係受軟唔受硬, 最緊要大家有好的溝通!
BTW, 我都認為樓主請個鐘點頂住先會好好多!

首頁

尾頁

跳至