親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

引用:Quote:lovelyheihei 發表於 14-5-22 10:47

原帖由 maggielau0705 於 14-05-22 發表
蜡藝館響蘇澳附近,唔近玉兔鉛筆學校

羅東林場,玉兔鉛筆學校可以一天, 宜農牧場位置我要睇下,如果近都可以 ...

蠟藝吾多人既2小時一定走得。

(可以免費著"特式服裝"影相)

珍珠宮

好媽媽勳章

12312 發表於 14-5-22 18:31
蠟藝吾多人既2小時一定走得。

(可以免費著"特式服務"影相)
(可以免費著"特式服務"影相)?? 係咩黎?

珊瑚宮

maggielau0705 發表於 14-5-22 18:59
(可以免費著"特式服務"影相)?? 係咩黎?
著公主裝,王子裝,萬聖節等服裝,有假髪,帽,道具,再加化妝。(自拍影相)

大宅

回覆:宜蘭羅東之旅

Maggie,

打的去? 我地可能叫外賣算了,靜靜度過一晚

珍珠宮

好媽媽勳章

12312 發表於 14-5-22 19:53
著公主裝,王子裝,萬聖節等服裝,有假髪,帽,道具,再加化妝。(自拍影相)

...
咁得意~~

珍珠宮

好媽媽勳章

fany 發表於 14-5-22 20:13
Maggie,

打的去? 我地可能叫外賣算了,靜靜度過一晚
我訂左下午茶. 諗住3點多嘆完TEA,影下相, 5點多左右出去. 的士去宜蘭站坐火車過礁溪,夜晚應該CALL的返去, 我地5個人

男爵府

引用:Quote:muimuiclor+發表於+14-5-21+22:57+今

原帖由 maggielau0705 於 14-05-21 發表
羅東我住普通民宿,其實你去HEA,2人世界可以住D 靚D,宜蘭羅東中間有間城堡,我7月去住
...
如果住一晚頭城,會悶嗎?請指教

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+maggielau0705+於+14-05-21+

原帖由 muimuiclor 於 14-05-22 發表
如果住一晚頭城,會悶嗎?請指教
頭城我只去飛滑翔傘經過!有沙灘,只可以係hea.有蘭陽博物館

男爵府

引用:Quote:原帖由+muimuiclor+於+14-05-22+發表

原帖由 maggielau0705 於 14-05-23 發表
頭城我只去飛滑翔傘經過!有沙灘,只可以係hea.有蘭陽博物館
兩日係紹溪,諗緊淨低果日去羅東住定係頭城,想食嘢同Hea!

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由 maggielau0705 於 14-05-23

原帖由 muimuiclor 於 14-05-24 發表
頭城可以hea大半日

大宅

If you have time, you can consider 頭城蘭陽博物館, 鳩之澤溫泉,蘇澳冷溫泉
Must eat this 三星蔥油餅, very delicious and the seafood market in the 蘇澳!

男爵府

回覆:Shirleyscnp 的帖子

Thanks l, 好多景點呀,頭城蘇澳坐火車遠嗎?

男爵府

引用:Quote:原帖由+maggielau0705+於+14-05-21+

原帖由 muimuiclor 於 14-05-21 發表
想請教大家如四日三夜行程,打算住第二三晚分別住"大漁日和" 同"和風時尚館'"各一晚。而第一晚到步想 ...
我啱啱去完台北宜蘭返嚟,因為我帶BB覺得去到宜蘭要搭車好唔方便,所以去到宜蘭就租車自駕遊,見到只有每個地方嘅市集有的士,但一D景點就唔見有的士好似我去傳藝中心都見唔倒有的士等客。而一D遠離市集嘅民宿更加唔見有的士,如你唔租車又想去遠D景點,都係包車或問民宿老闆call的士出去。

333s  台北宜蘭 應該怎么行? 包車?  發表於 14-5-25 15:04

男爵府

333s 台北宜蘭 應該怎么行? 包車? 發表於 2014-05-25 15:04:37

To 333s

我來回台北宜蘭都係包車出入,到宜蘭後就自己租車。

伯爵府

引用:Quote:原帖由 maggielau0705 於 14-05-23

原帖由 muimuiclor 於 14-05-24 發表
頭城有海鮮食,我個人覺得好味過蘇澳,又可以買手信。

象牙宮

回覆 GillianChung 的帖子

To 333s

我來回台北宜蘭都係包車出入,到宜蘭後就自己租車

台北去宜蘭 包車
台北 酒店 有去宜蘭 包車服務?
是不是帶我地 玩宜蘭? 几天? 收費如何?
最小輪的車 几个人?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珊瑚宮

引用:回覆 GillianChung 的帖子回覆:宜蘭羅東之

原帖由 333s 於 14-05-25 發表

可以台北搭巴士到礁溪,留一日玩(呢曰可以吾包車,周圍行下,坐火車去下"頭城"。

第二天才包車玩一天,

(的士包車3000元一日,半曰5小時2000元,過1小時400元。)

333s  你是台灣人??  發表於 14-5-25 21:38

男爵府

引用:回覆+GillianChung+的帖子回覆:宜蘭羅東之

我只係包車由台北去宜蘭羅東民宿,放低行李後叫司機車埋我地去羅東市嘅租車公司租車,然後個司機就走得,冇包全日叫司機車我地玩,因為我地自己租得車就打算自己揸車去玩,都唔需要個司機。走嗰日去還車時帶埋行李,叫番同一個司機去租車公司接我地直去機場,全程好方便,點到點,帶住個BB我好怕要自己去搭火車又的士,好麻煩,如果只得大人就搭乜都冇所謂啦。

珊瑚宮

引用:回覆 GillianChung 的帖子回覆:宜蘭羅東之

我是香港人,不是"台灣人"

只是喜歡去台灣玩。因相比其他地方"台灣的使費"算平。

象牙宮

GillianChung 發表於 14-5-25 22:51
我只係包車由台北去宜蘭羅東民宿,放低行李後叫司機車埋我地去羅東市嘅租車公司租車,然後個司機就走得,冇 ...

全程好方便,點到點. 點解你甘叻..
我有你 十分一 就好啦.

長氣問 : 包車由台北去宜蘭羅東民宿? 那里有提供 出租車連司机?
机場有? 公價? 明碼实價?
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

首頁

尾頁

跳至