自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:伊朗總統為中國人說话..一針見血!美國的假仁假意

男爵府

回覆:SeptKid 的帖子

伯爵府

伯爵府

回覆:hk9282010 的帖子

Agree

子爵府

好型,好logic

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:既然大家咁憎美國人,日後有咩都唔好求美國

原帖由 Pura_milk 於 14-06-07 發表
既然大家咁憎美國人,日後有咩都唔好求美國邪惡帝國幫忙啦。例如有咩恐佈襲擊,飛機失事要去找。找公平仁義 ...
我諗香港除咗犯民同賣港四人幫, 都應該冇咩人會求佢

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

excellent!
There is a light at the end of the tunnel!

侯爵府

引用:既然大家咁憎美國人,日後有咩都唔好求美國

原帖由 Pura_milk 於 14-06-07 發表
既然大家咁憎美國人,日後有咩都唔好求美國邪惡帝國幫忙啦。例如有咩恐佈襲擊,飛機失事要去找。找公平仁義 ...
唔係掛,佢咁多仇家,唔好俾佢連累都偷笑

子爵府

2018復活節勳章

有point

珍珠宮

2024年龍年勳章

雖然共産黨之下大陸政府同人民都仲緊好多衰嘢,不過我唔會信美國佬有心幫香港人囉,佢只不過想利用香港攪吓撩吓大陸啫。

挑撥離間、支持當地反對派(傳媒同政客)係佢地慣常技量,最近某報成日刋登美國駐港領事的活動:探訪兒童院,聯合英日印等領事去服務香港社群、佛誕應節去食素,何等尊重華人傳統啊!一陣又報導佢去茶餐廳食菠蘿油,真係親民囉。總之係咁歌頌美國駐港領事。呢D睇左就算,不過有D頭腦簡嘅,已經話想美國收香港做第51個州喎

之前美國宣佈`從返亞洲’,我就預計左亞洲從此多事

珍珠宮

2024年龍年勳章

引用:突然好鐘意伊朗呢個地方添

原帖由 florapang0426 於 14-06-08 發表
突然好鐘意伊朗呢個地方添
最近唔知邊個西方國家做嘅全球調查,話伊朗喺各國人民心目中係全世界最得人驚嘅國家喎,但係我記得幾星期前聽香港電台旅游樂園節目,果集講伊朗嘅,D打電話上去同嘉賓主持去過伊朗都話呢個國家好安全同和平,人又好好,同喺新聞嘅印象好唔同。

大部份人都冇去過伊朗,但係咁多人覺得佢邪惡,真係不得不佩服英美嘅洗腦能力,(我以前都一樣)

美國話邊個係邪惡就係邪惡,你同佢friend美國連你都排擠埋,銀行都唔俾向佢地提供服務,滙豐因為咁都俾美國罰左大筆錢。

sukisky  其實最邪惡咪就係美國囉  發表於 14-6-8 15:25

別墅

回覆:hk9282010 的帖子

講得好

公爵府

thx for sharing

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

美國!先係世界邪惡軸心國!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

呢d咪每個國家都有既洗腦課程law!
炸廣島 係 正義之戰

珍珠宮

再推

萬物皆空,因果不空

大宅

美國是最大的恐怖主義!

男爵府

引用:美國成日都攪是攪非,就係怕人地強大過佢,

原帖由 SeptKid 於 14-06-07 發表
美國成日都攪是攪非,就係怕人地強大過佢,有威脅
認同

男爵府

講得太好了!

伯爵府

好媽媽勳章

講完了,中國人繼續感覺良好,一方面去外國撒野展示強國風範,一方面對釣魚台得把口。講就天下無敵,做就有心無力。

美國討唔討厭都好,大陸自己做得衰係事實。

ms_maybb  Agree!  發表於 14-6-8 17:15
ms_maybb  Agree!  發表於 14-6-8 17:15
hk9282010  冇辦法!中國人人濺命貴.  發表於 14-6-8 09:01
There's some good in this world, Mr Frodo. And it's worth fighting for.

首頁

尾頁

跳至