跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

回覆:華富邨寶血小學

睇嚟幾位新國民同華寶好大仇口,我近2,3年都有去睇學校巡禮, 又會係街留意下著校服d小朋友,又唔係新國民講得咁差,睇得出校長好有心, 但衰在location. btw同村2間小學都唔係我杯茶,我寧願選石排灣個間新校或香島道官小

版主

版主

如果會員在版面上不斷發表某間學校的負面言論,
均會被視為惡意攻擊,
帖文會被屏蔽,
再違規者,可能被禁言或封戶。
請大家留意,謝謝。

其實每間學校都有長處短處、好處壞處,
因小朋友有不同性格, 家長有不同要求,
所以每一間學校都有其存在的價值,
大家應尊重就讀該校小朋友的家長,
理性討論。

禁止訪問

民房

李子揚 發表於 15-9-24 18:53
嘩又一單呀? 講來聽下

除左桃色醜聞,仲有錢財債?

有相有真相。名同內容就費時講,免得俾人話中傷同俾版主禁言。早幾日我夜晚行過巴士站見到,我無聊影低,我覺得好似某學校的活動主任。當然我唔肯定邊間,但我認同李子楊咁講家長有知情權,前排油天小學俾人淋紅油追債,名校都有咁的事,信與唔信,大家都係成年人,可以自行判斷。

男爵府

好媽媽勳章

回覆:華富邨寶血小學

其實幾位新國民,為咩要咁針對一間學校? 講真我住南區唔會因為你地講衰華寶,而去選同村另一間小學
我寧願選兩間st peter or香島道都唔會選同村另一間 原因我去左2年open day, 又自己了解過
利申: 我小朋友唔係讀以上任何一間

公爵府

好媽媽勳章

引用:其實幾位新國民,為咩要咁針對一間學校?

原帖由 jandk 於 15-09-25 發表
其實幾位新國民,為咩要咁針對一間學校? 講真我住南區唔會因為你地講衰華寶,而去選同村另一間小學 ...
係,仲要講華富重建,華寶會冇咗,教師失業咁即係佢地推崇的同村校都會啦!

仲要搬n年前新聞,但段新聞唔關這間學校事

同埋我自己小朋友都屬於SEN嗰邊嘅學生,所以搬埋SEN學生出嚟講,真係好想發火。

洋房

我聽我兒甥女講,話有個主任教數學會將d題目話比學生知,同份卷十分相似,只要跟住d題目做熟,就算唔一百分,都9字頭。佢重講到似陣陣,話個主任比校長發現左出貓都無事。如果佢講的是真的,依間學校真係誤人子弟,枉為人師。個阿sir依家都話重教緊,佢比過張相我睇,十足十上面果個大花盆個樣,個阿sir又係負責活動,唉,比佢教著,真係都唔知點算。

等待驗證會員

回覆 wongold 的帖子

教育出於良心, 若考試是這樣, 成績做假, 非常悲哀, 欺騙學生, 欺騙家長, 希望不是真的.
若在考試這樣, 或叫學生做對題目為止, 校長應要嚴懲, 希望不是真的.

禁止訪問

禁止訪問

別墅

華富村真的要拆的話, 不但只影響一間學校, 係影響很多學校. 有幼稚園, 國際學校, 中學, 私校, 真係話拆就拆, 哪麼簡單. 同時政府大工程, 超晒額. 家長, 您唸野真係好簡單.

您講嘅野, 南區其他學校都有發生的.

洋房

wingwing6030 發表於 15-9-25 20:51
有相有真相。名同內容就費時講,免得俾人話中傷同俾版主禁言。早幾日我夜晚行過巴士站見到,我無聊影低,

洋房

回覆 wingwing6030 的帖子

我見到wingwing講到似陳陳,又有埋相,我就比埋個post我妹睇,嘩,原來佢都知單野,張街招佢個fan都有影低,真係果間華寶個活動主任,佢重話阿女以前細,返泥屋企講都唔信佢,話個主任成日拖高班女仔對手,重會多手多脚,佢依家想起先識驚,無理由好地地會有人貼街招,借錢都唔好錢到影響學校,要攪都唔好攪細路,我真係想打去教育局講下

洋房

wongtintin0818 發表於 15-9-22 17:51
華寶老師都幾有心。其實學生質素唔係重點,反而老師有冇心先最重要。之前仔仔讀果間,D老師由上而下,男男 ...

洋房

我妹同個退休工友都幾熟,話個校長一個月都有十幾日同個後生靚女miss同車返屋企,工友重點係,點解個個都唔送,係送佢一個,都唔避開下,同校長住順路的,又點只得佢一個,真係有d奇怪,同會海寶早幾年都有個校長同老師攪埋,最後連校長個位都無埋,都唔明點解依家d校長會o甘

子爵府

回覆:wongold 的帖子

睇完真係笑左, 個張街招細到甘, 又蒙又黑, 甘都認得。 甘都叫有圖有真概相。
建議你地再去影過啦。
其實, 不斷花甘多心思, 去開新戶口, 點解唔堂堂正正企出來講, 華寶令你地有咩甘不滿?
做人大方總好過做小人。

公爵府

好媽媽勳章

引用:睇完真係笑左, 個張街招細到甘, 又蒙又黑

原帖由 hkitty09 於 15-09-30 發表
睇完真係笑左, 個張街招細到甘, 又蒙又黑, 甘都認得。 甘都叫有圖有真概相。
建議你地再去影過啦。
其 ...
我前日因工作去了華富,八掛下,好似沒有此人相中的環境,包括種植物的石盤。

請問華富有沒有這顏色的種植物石盤。

謝謝。

民房

wongold 發表於 15-9-30 06:49
我妹同個退休工友都幾熟,話個校長一個月都有十幾日同個後生靚女miss同車返屋企,工友重點係,點解個個都唔 ...

之前仔仔果間學校人事復雜,某位高層主任,由上而下籠絡其他教職員,架空校長。之後再炒作似是而非的醜聞,目的係想迫走校長,取而代之。wongold咁講,令我覺得似係有人炒作醜聞,目的係發動政變,取而代之。

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

版主按: 如會員開分身戶口干預討論以達至個人目的,經管理員查證後,會將所有帳戶封鎖。 敬請注意!
盡我一己之力,發放正能量!

洋房

回覆 wongtintin0818 的帖子

Wongtintin, 我只係將我所知講出泥,海寶校長事件,大把海寶家長都知,至於華寶阿一做過d咩,要證明都唔難,反而你開新戶口,想轉而視線,是你有心人講有心話,有點常識吧,一個討論區可以整死個校長,要做大把直接,方便,有效方法

首頁

尾頁

跳至