自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

回覆:風水師 (如果咁,你仲用唔用佢)

無料到,唔好再晒$睇

公爵府

引用:Quote:原帖由+carng.ng+於+14-07-03+發表都

原帖由 Siujyn 於 14-07-03 發表
唉~你講中左我心「銀」住嘅重點
無用都算
擺衰左個陣仲大件事個唔擺!

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

侯爵府

DHA勳章

家居風水係要用八字起卦去睇方位
如你命格註定個年有病, 風水既作用只係減輕病情
唔會因為風水而令你命盤收變

流年風水只係作參考

侯爵府

2018復活節勳章

其實,有 d 野,係好 "公平"。
唔可能找個風水佬,你就乜都全部順利。

有朋友找師傅,擺個陣,結果財運好好。
但兩個仔女健康越來越多小問題,成日出入醫院。咁佢地搵到錢,自然可以比得起錢去私家。個仔又越來越多行為問題,咁佢地就請多個工人專係湊個仔,又可以比得起錢請好貴的補習。佢地覺得,錢多了,好多野都可以解決得到咁囉。
我自己學過下術數,我而家做人係覺得,都係 "見招拆招"。
個 d 甚麼趨運,趨財,我覺得冇咁便宜,總係有 d 地方你會要付出 (預了要還,唔係今日,就係將來)。

話時話,運氣唔好,自然鬼 um 眼會買了間風水唔好的屋;如果運氣好,自然唔洗點算,你都會遇到一間好風水的屋。參得透,你就會明點解其實風水佬點幫你都冇用,都係自己靠自己最好。

jazzcode  你講得啱,買樓都要睇   發表於 14-7-24 00:03
Brenda302    發表於 14-7-3 20:59

大宅

引用:其實,有 d 野,係好 \"公平\"。唔可能找個風

原帖由 nintendo 於 14-07-03 發表
我明白嘅

大宅

引用:其實,有 d 野,係好 \"公平\"。唔可能找個風

嘻嘻…即係唔好運所以用左呢個風水佬~

侯爵府

2018復活節勳章

Siujyn 發表於 14-7-3 14:59
嘻嘻…即係唔好運所以用左呢個風水佬~

只有兩個可能:一係佢冇料,咁唔洗再講。
二係佢其實好有料,但冇一個師傅可以逆個天。。
事實就係,佢可以幫你某一方面好了,但唔一定每樣野都好。
趨旺某一方面,結果其他難免要犧牲。

大宅

引用:Quote:Siujyn 發表於 14-7-3 14:59 嘻嘻…

事實就係,佢可 ...
咁……好抱歉……我並冇出現如你所形容有邊一方便特別好~

大宅

引用:Quote:Siujyn 發表於 14-7-3 14:59 嘻嘻…

事實就係,佢可 ...
同埋,我地每年見面我都係最關心健康的,我冇要特別催旺邊樣……

珍珠宮

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 熱血勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆:風水師 (如果咁,你仲用唔用佢)

你可以唔洗搵佢啦

我要記低 這些 那些 全部心事
從筆尖話你知
每兩天一次 你要揭開 信箱
接收 甜蜜故事
郵差會配合地 投入 我隔空的愛意

珊瑚宮

畀面勳章

引用:是咁的,我老闆用開,佢介紹我用呢個風水師

是咁的,我老闆用開,佢介紹我用呢個風水師,咁我公司同屋企都每年搵佢睇……公司加屋企每年約一萬蚊(已經 ...
雖然我都信

珊瑚宮

畀面勳章

引用:是咁的,我老闆用開,佢介紹我用呢個風水師

是咁的,我老闆用開,佢介紹我用呢個風水師,咁我公司同屋企都每年搵佢睇……公司加屋企每年約一萬蚊(已經 ...
雖然我都信風水命理,亦柴娃娃去學過,但個人覺得樓主有點過分迷信

子爵府

引用:風水應該要夾八字gor+wor,+你果個算ba+la

原帖由 Evildada 於 14-07-03 發表
風水應該要夾八字gor wor, 你果個算ba la
可留個名來提高警覺?謝謝

首頁

尾頁

跳至