在職全職

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆:ling6236 的帖子

老公有問題

大宅

我老公一話我,我就會狂鬧佢,鬧到佢唔敢再講

咁嘅男人都有,我會叫佢去死

男爵府

引用:BB大約20日人仔,屋企無陪月無工人,阿媽每

原帖由 Lily123456 於 14-07-12 發表
BB大約20日人仔,屋企無陪月無工人,阿媽每日會帶餸給我,及一同幫BB沖涼!昨天老公放工回來已經話我唔洗衫 ...
妳老公好離譜,我生完淨係瞓同餵bb飲奶咋,佢咁叻,叫佢自己生

大宅

引用:BB大約20日人仔,屋企無陪月無工人,阿媽每

原帖由 Lily123456 於 14-07-12 發表
BB大約20日人仔,屋企無陪月無工人,阿媽每日會帶餸給我,及一同幫BB沖涼!昨天老公放工回來已經話我唔洗衫 ...
放心是你有問題,我果時湊bb都係咁樣樣野靠自己親力親為,你老公應該好後生唔識照顧你同bb ,你要加油唔好理佢囉,你又唔係工人你都需要休息唔係做家務

大宅

回覆:Lily123456 的帖子

唔好唔開心啦!你想方便又補得好既,每日都局反食,會好好架,

大宅

BK Milk勳章

Lily123456 發表於 14-8-3 18:27
其實我check過佢电話call detail, 佢成日都打比佢一個剛離婚的朋友,其實我有懐疑佢係小三,我C6每朝返工,午 ...
你要好好保重自己身體, 係坐月期間坐得唔好, 會好多手尾架 ..

同埋點唔開心都好, 盡量唔好喊, 因為喊會令雙眼會矇架, 我以前就係噤樣 ..

你睇開 D , 而家咩都為左個女先 , 男人無左咪由佢囉 , 但個女係你自己辛辛苦苦噤生佢出黎 , 佢大個左會好錫你架 ..

點解我會噤講 , 因為我有同你o既親身經歷 , 而家個大女好錫我 , 一當男人有小三 , 就好難返轉頭 , 同埋佢講得話遲早都會離婚 , 即係佢都有諗過啦 , (當然我唔想睇到你同你老公噤啦 ! )

但而家你最緊要唔好捱壞同唔開心去影響你同你女女 .. 開心 d 啦 !!

d 度有好多媽咪支持你架 , 有咩唔開心 , 你都可以 pm 我, 或同大家係度傾下湊仔經, 開心野架 ..

你傾下傾下就唔會記得你老公點樣對你唔開心 ..
路 加 福 音 Luke 1:78﹣79 因我們 神憐憫的心腸, 叫清晨的日光從高天臨到我們, 要照亮坐在黑暗中死蔭裡的人, 把我們的腳引到平安的路上

洋房

加油呀!!!

大宅

回覆:我老公鬧我:唔識湊就唔好生

樓主加油。唔好理老公啲說話。

DIE WAHRHEIT IST IRGENDWO DA DRAUSSEN

男爵府

畀面勳章

你老公唔明,唔駛理他
Take care!

禁止訪問

大宅

叫你老公放大假一星期,比佢試下全職爸爸,到時佢會明白你的難處

大宅

有冇諗過同你老公去家庭輔導呀?

大宅

你老公咁樣真係好過份,要睇醫生係佢

別墅

樓主, 你點呀? 加油呀!

別墅

引用:樓主,+你點呀?+加油呀!

原帖由 babiyuen 於 14-10-11 發表
樓主, 你點呀? 加油呀!
多谢各位支持同關心,現在凑B上手了,她也剛過了100日。
C6仍然久不久有發我皮氣又話要離婚,我無理佢,我講乜都係錯的!我現在心只有囡囡,只要她開開心心成長可以了!她对我一個微笑就是我的最大動力!

ykjbb  你好勁呀,生完其實要   發表於 14-10-21 19:25

男爵府

引用:Quote:原帖由 babiyuen 於 14-10-11 發表樓

原帖由 Lily123456 於 14-10-11 發表
多谢各位支持同關心,現在凑B上手了,她也剛過了100日。
C6仍然久不久有發我皮氣又話要離婚,我無理佢,我 ...
加油呀!吾好吾開心!最緊要囡囡健健康康!你C6算啦!佢發顛當佢唱歌!

洋房

你老公有冇離譜D呀,生小朋友係兩個人既事囉
你岩岩生用仲要冇陪月,自己湊,一定要小心身體呀
如果唔係好難補返好架

複式洋房

你老公好離譜!唔幫都算仲靜係識鬧您。奶奶不幫忙嗎?點都好都應該搵個人幫您坐月 。當初我媽同我奶奶都好緊張我坐月坐唔好。幫我坐月。我奶奶要返工都好好人準備d坐月食療。佢收工會幫手湊bb。俾我休息坐好佢。我話坐一個月夠。佢地堅持要我坐三個月養好個身體。bb夜晚總會肚餓喊。我老公有時都會起身幫手換片沖奶。唔會鬧我。你老公真係好有問題囉。bb嘈係正常既事。生得就預左嘈。邊可以鬧您架。咁樣您要小心身體。頂唔順就出聲啦。您病左湊唔到bb既時候。佢都一定要幫手架。坐月好重要架。坐唔好身體會變得好差。莫講話返工。做全職媽媽都會好辛苦。大前提唔照顧好自己身體。點去照顧bb。同埋我想講無人天生就識點湊。都係慢慢一步步學。bb係大家都有份就應該幫忙下。你不如試下俾佢湊一日睇下佢會唔會手忙腳亂。珍惜自己。別氣餒。如不慎患上產後抑鬱。你心理更負荷唔到。可找社工協助。加油呀媽媽。要捱過

男爵府

無人一生bb就好識湊、好識教,即使我有兩個囡,做咗幾年全職媽咪,都要邊湊邊學,樓主要加油!

禁止訪問

食得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章

首頁

尾頁

跳至