自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

引用:佢肉赤個老婆者+!氹番佢啦!

原帖由 EliseElise 於 14-08-30 發表
佢肉赤個老婆者 !
氹番佢啦!
我仲要氹佢,唔係講真呀,我要氹佢d咩呢?

珊瑚宮

環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 skybiebie 於 14-08-30 發表

原帖由 lazywife 於 14-08-30 發表
我自己好清楚電費我地要負大部份責任,因為佢睡覺開,之後我通宵收工繼續開,但佢唔認同,我轉新工,做地盤 ...
原來你份工咁辛苦,佢仲煩住曬真唔夠通氣。

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

侯爵府

引用:Quote:原帖由+lazywife+於+14-08-30+發表我

原帖由 alphabetagamma 於 14-08-30 發表
原來你份工咁辛苦,佢仲煩住曬真唔夠通氣。
係,我真係好辛苦,我辛苦到坐係廳度自己一個人就會喊,之後就會重新振作,但我無發洩任何脾氣係佢同子女,身邊人身上,咁點解佢都唔體諒下,仲係我最親密既人,黑我面好似佢眨眼咁正常。

珊瑚宮

環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 alphabetagamma 於 14-08-30

係,我真係好辛苦,我辛苦到坐係廳度自己一個人就會喊,之後就會重新振作,但我無發洩任何脾氣係佢同子女, ...
唔好太灰啦,我之前有焦慮症,好彩老公支持我,我會好主動同佢講自己點辛苦,但我又主動同佢講明白佢未必會明白,好感謝佢信我辛苦同唔開心,唔需要明白我有多苦,只要不要否定我就可以了。我老豆都做唔到,我有病,佢反而覺得係我自己搞出來,唔明又唔體諒,我明白你坐係到喊的感覺,因為我都試過。
希望你搵到方法同老公良性溝通,唔好咁快話無可能住(),慢慢來,慢慢滲出來話佢知只想佢知自己好累同感受,不過個位好尷尬,男人好怕女人話自己辛苦,因為佢哋會覺潛台詞係責怪緊佢,佢仲會可能反寸你咁你想點,總之,自己可以心平氣和就滲少少自己內心佢知啦。男人好粗心大意的。

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

男爵府

回覆:咁講有咩錯呢?

我明你

子爵府

畀面勳章

你地抗唔抗拒見吓婚姻輔導?有d問題係要比外人話先話得聽

侯爵府

引用:Quote:原帖由 sharon1 於 14-08-30 發表唔

佢,已經由會飛野,丟野,到家下黑面,悔氣批評,可以話變好左,但佢仍然有無數不滿,件事簡單到我話有間野 ...
真係想爆佢10個樽不過佢係咁,你唯有調整下心態,搵方法同佢相處,係無奈…但無計啦!你試過影低佢發癲個樣比佢睇下嘛? 過後比佢知道幾面目猙獰,幾得人驚,佢地自己唔知架…

侯爵府

引用:Quote:原帖由+lazywife+於+14-08-30+發表係

原帖由 alphabetagamma 於 14-08-30 發表
唔好太灰啦,我之前有焦慮症,好彩老公支持我,我會好主動同佢講自己點辛苦,但我又主動同佢講明白佢未必會 ...
我已經好有耐性,但佢情緒成日好難預測,我唔太想出聲,費事我大爆炸。

侯爵府

引用:你地抗唔抗拒見吓婚姻輔導?有d問題係要比

原帖由 yanyan90 於 14-08-30 發表
你地抗唔抗拒見吓婚姻輔導?有d問題係要比外人話先話得聽
佢聽嫁,佢都知自己問題,亦有見佢去改,但情緒就係控制唔到,唔係咩大脾氣,但真係一句就著,好似今次咁,黑下我面,平常到咩咁,係我難受姐,我未慣得曬姐。

侯爵府

引用:Quote:原帖由+lazywife+於+14-08-30+發表佢

原帖由 skybiebie 於 14-08-30 發表
真係想爆佢10個樽不過佢係咁,你唯有調整下心態,搵方法同佢相處,係無奈…但無計啦!你試過影低 ...
所以呢單算小事啦,大大小小我受既氣,數唔到,我家下都無野啦,我呻夠,時間過左我又ok番,日子又係咁過。

子爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 yanyan90 於 14-08-30 發表你

佢聽嫁,佢都知自己問題,亦有見佢去改,但情緒就係控制唔到,唔係咩大脾氣,但真係一句就著,好似今次咁, ...
唔好比自己受委屈 做d嘢氹吓自己開心

子爵府

我都識人係咁,厳重影響子女和太太関係,真係控制吾到,事後都好後悔,結果食了情緒薬一排,好了很多,慢慢適應了新的溝通方法,就薬都吾洗食了。

禁止訪問

侯爵府

引用:點解可以容許工人開住冷氣柄喺房? +

原帖由 feipow 於 14-08-30 發表
點解可以容許工人開住冷氣柄喺房?
因為佢照顧d子女瞓晏覺,佢又做曬家務,咁唔係房係邊呢?佢意思係冷氣開一陣就要熄左佢,唔好開咁耐,但我覺得子女瞓覺舒服d, 有咩問題呢?工人只係陪太子讀書享受埋姐,係咪下下工人都要辛苦,用到盡先得呢?

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+feipow+於+14-08-30+發表點解

男爵府

回覆:lazywife 的帖子

樓主心態好好,夏天工人凍冷氣唔過份應該俾,佢舒服D做嘢都勤力上心D.

禁止訪問

侯爵府

引用:樓主心態好好,夏天工人凍冷氣唔過份應該俾

原帖由 Anastasia-sa 於 14-08-30 發表
樓主心態好好,夏天工人凍冷氣唔過份應該俾,佢舒服D做嘢都勤力上心D.
基本人道對待,我地熱,佢地一樣熱。

侯爵府

引用:Quote:lazywife+發表於+14-8-29+23:48+話說

原帖由 bkfans 於 14-08-30 發表
你無講原因點解工人開冷氣"算啦", 你講黎講去係"預左筆錢", 佢可能覺得係浪費. 同工人deal, 係女主人負責, ...
我係管家,邊有女主人咁巴閉呀,佢不滿個工人,咩都批評,電費只係最新一項,我都唔想理多樣,同埋,呢個家女主人好難勝任,因我連管家都就黎做唔掂。

bkfans  如果佢慣性就算,哂氣  發表於 14-8-30 22:31

大宅

你咪同佢講啲仔女都要涼囉,佢應該 gur 啲

首頁

尾頁

跳至