夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我老公間唔中用, 我會推佢打則瞓, 會好d.

大宅

我就用耳塞,用了幾年了。初時好唔慣,但慢慢習慣了。

大宅

hilarymom :我都係用耳塞 , 我係藥房買 , 你係咪呀 ? 有無邊隻好用呀, 我近排 買的 同之前果款唔同, 都 o.k. 係透明色, 我覺得之前果款 藍藍地色軟身d 好用好多. 但軟身就唔係好 襟. 各有各好.

複式洋房

我老公鼻鼾聲好大 , 最慘佢撻落張床好快就睡著 . 有次我個仔發燒帶bb同大人一齊睡 , 佢大聲到我同個仔到望住佢 , 推佢兩下咪收聲一震.好煩真係想打佢.

珍珠宮

我老公又係好勁好大聲, 係大聲到明明我訓左都會被佢嘈醒果隻!

我既方法係推到佢打側訓, (最緊要係背住我), 咁就細聲好多了~

同佢一齊訓左幾年, 真係有好多搞笑野發生~
例如試過半夜佢無啦啦叫醒我, 然後同我講書!!!!!!!!!!!!!!
仲會問我問題, 要我答佢, 佢先會再訓返!(佢係教師)

又試過半夜叫醒我, 又講埋d唔知咩說話, 但當我問佢野時, 佢又好清楚咁答到我喎~~

最好笑有一次, 我有d想同佢咩, 就搞下佢jj啦, 又幫佢口交啦, 諗住應該可以整到佢醒同high掛~ 點知佢唔知係咪累得濟, 仍然訓得好lum~
最最搞笑就係, 第2日同我講, 佢尋晚發左個春夢!!!!!!!!!!!!!

最常發生既, 應該係拍醒我然後講野, 講講下講到一半(係一句既一半)就zzz, 搞到我唔知佢究竟想講乜!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

民房

唔覺有...
但係佢話我有時會wor...

民房

我老公都有鼻鼾架, 有次我用手機錄低再俾佢聽返, 佢自己都覺得好笑... 我通常會推醒佢. 佢吾只有鼻鼾, 有時發夢仲會打我添...:;pppp:

大宅

原文章由 小寶貝兒 於 08-2-19 01:15 發表
我老公又係好勁好大聲, 係大聲到明明我訓左都會被佢嘈醒果隻!

我既方法係推到佢打側訓, (最緊要係背住我), 咁就細聲好多了~

同佢一齊訓左幾年, 真係有好多搞笑野發生~
例如試過半夜佢無啦啦叫醒我, 然後同我講書!! ...

:;pppp: :;pppp: :;pppp:

大宅

原文章由 siumeikwok 於 08-2-18 17:30 發表
hilarymom :我都係用耳塞 , 我係藥房買 , 你係咪呀 ? 有無邊隻好用呀, 我近排 買的 同之前果款唔同, 都 o.k. 係透明色, 我覺得之前果款 藍藍地色軟身d 好用好多. 但軟身就唔係好 襟. 各有各好. ...

我都係係藥房買,我個d係橙色,好軟,帶得耐左,或者係習慣左都會覺得好似無帶咁,幾好...

禁止訪問

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我老公大聲到好似打雷咁, 好辛苦, 由其係訓吾著時, 真係比死更難受, 初初推佢打側訓會無聲, 久而久之呢個方法已經吾得, 有時咪掉轉頭訓law, 總之好慘, 外國有個女人係長期比佢老公的鼻鼾震聾左隻耳呀, 我都好驚呀, 你地的耳塞叫咩, 係咪同藥房講防鼻鼾耳塞就得呀 , 我仲有一個疑問, 點解佢地吾會比自己的鼻鼾嘈醒0既

伯爵府

好媽媽勳章

我係成日瞓緊都比佢嘈醒呀:;pppp: 溝你果陣無鼻鼾嫁 我c6重要瞓到張大口噴口水添呀 有幾次忍唔住起身中左佢幾野,但之後就瞓唔返啦

男爵府

唉,在座咁多位媽咪,我老公都係咁架!!
真係有埘嘈到都訓唔到~
加上仔仔又成日反訓,又"副"被喎~
根本我已經練成一個鐵人咁!!可以唔訓覺呢~
講真,大家有無諗過有無辦法解決呢個問題呢??
睇到電睇林x曉賣廣告個隻貼,唔知又work唔work架呢??
因為我好想買比老公試下~咁我以後就有覺好訓呢~

大宅

我老公都係咁, 所以我一定要訓先過佢才有覺好訓.

我買左果隻貼(林xx果隻), 但佢話貼左一晚之後好似冇用便冇再用了, 我現在仲淨响到, 不如寄比你地想要的人la....

男爵府

哈哈,我個你一模一樣,我個囡又係兩歲半,同佢兩個一齊瞓真係幾嘈!

原文章由 雲妮彭 於 08-2-13 15:21 發表
我老公係岩岩瞓著時有,唔會成晚都扯,
都幾難頂架....
我阿囡2.5歲,佢都有呀...兩邊夾攻我...

珊瑚宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 大廚勳章 親子達人勳章

回覆 #1 emily192chan 的文章

我終於頂唔順叫我老公去睇醫生, 今日佢去咗賡華醫院睇中醫, 佢朋友介紹話幾好, 未知睇成點, 日後再分享比你哋聽.

洋房

我個c6都好大鼻鼾架,試過好多方法:

- 整醒佢,踢下佢-->但多數唔夠佢快訓著
- 叫佢打側訓,可以細聲d-->但半夜又平訓番
- 鼻鼾貼試過-->貴而且冇咩用
- 耳塞-->唔習慣用,咩都聽唔到,連鬧鐘都聽唔到呢
- 訓先過佢都work-->但半夜醒左就慘lu
- 出廳訓-->但好慘呢>.<

- 有諗過租睡眠窒息器..但c6又唔想好似病人咁戴住舊野訓
- 有問過Osim果個枕頭...但超貴(要$1,XXX)又唔知係米真係work,個sales仲話要將隻手夾係個枕頭下面再打側訓...超怪

e+有左bb 買左個香蕉形側睡枕..有日比佢整左個"U"形浪高來訓發覺佢成晚都冇打鼻鼾...所以佢e+都浪高d訓...我再冇比佢嘈醒過lu

洋房

原文章由 anki2502 於 08-2-19 15:33 發表

同意!睡多些,皮膚又好些,又唔怕比佢曹醒,正!

我老公都糸好大聲架,不過佢都唔知點先
會無,佢都成日會問我會唔會曹倒我,佢
怕會影響到我,但好彩嘅糸,每當我訓著
後就連打雷都唔知了,所以就算佢的鼻
寒聲大都影響唔到我.

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

睡眠窒息器有得租0既咩, 我都想知點租同埋在那裡租, 因為我好驚我C6有事, 佢有時訓訓下會突然停左無聲, 然後隔左一陣又會"KOK"一聲, 我好驚佢窒息呀.

洋房

你可叫普通醫生轉介你去醫院check下你老公有冇呢個病...係要係醫院訓一晚,睇下佢有冇睡眠窒息症,如果check左有醫院會教係點做架la...
但租機都唔係平架...

原文章由 mimikitty28 於 08-2-22 16:16 發表
睡眠窒息器有得租0既咩, 我都想知點租同埋在那裡租, 因為我好驚我C6有事, 佢有時訓訓下會突然停左無聲, 然後隔左一陣又會"KOK"一聲, 我好驚佢窒息呀. ...

首頁

尾頁

跳至