自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

akina888 發表於 14-10-1 10:31
企出黎只會增加香港混亂程度,到時恐怕中國唔出手都難,我愛香港,我唔想香港亂,所以唔會出黎

...
唉,講就係人都識講,講得幾漂亮仲幾好聽!
咪又係屋企嘆冷氣食花生,上網不停話反反反示威……

好似d小朋友叫佢温習,不停話知知知但唔郁囉!

反示威嗰d人: 總有地方唔擾民,係你地去唔去實行啫...

利申:我冇去靜坐,我只係剝花生

伯爵府

BK Milk勳章

我完全唔認同抗爭方式,亦唔需要盲從所謂的抗爭,
只係你自己覺得表達意見只有走上街呢一個形式啫。

當D人話我地喺鍵盤戰士的時候,其實佢地又何嘗唔係呢?
所以唔洗理佢地,只係想挑釁同分化反對佢地的人。

各位JM唔好比呢D人煽動,佢地而家因為佔荊件事內訌緊,
有D人想升級行動,有D人就想繼續和平理性,
所以先想走嚟挑釁D唔反對嘅人,想我地出去就可以幫佢地激起D士氣。

水晶宮

BK Milk勳章

引用:我地系自由,民主的,不用集合人群先去反對

原帖由 LeannBB1102 於 14-10-01 發表
我地系自由,民主的,不用集合人群先去反對,自己系街見到阻Q住晒既就鬧下佢地啦,我地唔使要求個個人同我 ...

水晶宮

BK Milk勳章

引用:我完全唔認同抗爭方式,亦唔需要盲從所謂的

原帖由 carrie_piglet 於 14-10-01 發表
我完全唔認同抗爭方式,亦唔需要盲從所謂的抗爭,
只係你自己覺得表達意見只有走上街呢一個形式啫。
係呀
要理性d
已經夠亂

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

HK而家未夠亂?

有腦都唔會咁做

複式洋房

jwkkwok2013 發表於 14-10-1 10:51
咁你仲唔打比警局拉晒班犯法嘅人嘅?
你唔駛煽動我,係犯法既,無論點包裝都係,唔通你覺得為民主就可以無視法律?警方做唔做野唔係我話事,我唔係一哥又或者保安局,
讓愛與和平佔領中環網頁都有寫明參加者要自願承擔日後罪責,如果係無觸犯法例又會咁寫嗎?
你可以自己上返有關網頁查證。

hinhin_ma  同意,點解要跟你地犯   發表於 14-10-1 11:30
koala_ys  同意!犯法就係犯法  發表於 14-10-1 11:15

男爵府

回覆:點解唔企出嚟,話反佔中?

而家黑社會講數牙?兩班人企出尼鬧交定打交啊?!香港已經咁亂你仲要騸動多一班人出泥!咁既行為係愛香港!!!所以話佔中既人都係自私!

公爵府

我唔會出去,話明反佔中,出去就等於佔中啦!
我會等政府做野,因為我係香港人,警察會代表我去維持治安,政府已表明反對佔中啦,政府為我做就得,我會寫信去支持政府

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:宜家仲唔夠亂..., 樓主真係唯有天下不亂

原帖由 selinako^^ 於 14-10-01 發表
宜家仲唔夠亂..., 樓主真係唯有天下不亂
擺明響度挑釁, 唔好理佢

selinako^^    發表於 14-10-1 11:41

子爵府

係啦,人地淨心bb 想係mk 舉國旗,你地又唔去支持下,得個講字!

瑪瑙宮

引用:佔中嗰班,用自己對脚行出嚟!反嗰班呢??

原帖由 chingcging 於 14-10-01 發表
佔中嗰班,用自己對脚行出嚟!反嗰班呢????
係屋企反啊

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

如果反佔中出埋來, 後果可能仲控制唔到

Thelittlepingu  同佢講都晒氣  發表於 14-10-1 11:50

男爵府

去維園,天馬公園

首頁

尾頁

跳至