論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我岩岩請海外印印,$9800全包~ 1年內包換,但要補$4000文件費同保險,宜家agent費係好貴,但冇計~ 都要焗住請!

大宅

回覆:雪雪媽 的帖子

間間差不多

男爵府

引用:好老實,請工人講彩數,好的agent都會請到

原帖由 lulumelody 於 14-11-02 發表
好老實,請工人講彩數,好的agent都會請到唔好,唔好的agent都會請到好,倒不如找間平的,萬一唔好,炒工人 ...
同意!真係睇彩數,咁貴請番嚟唔好嘅,真係喊得一句句⋯⋯

複式洋房

引用:Quote:米路路 發表於 14-10-24 19:47 我請

原帖由 fitfish 於 14-11-02 發表
是不是緬傭辣撻到嘔?
唔係喎,反而我覺得佢比起印傭干淨好多,個人衛生都好好,做完野個身一d味都冇,呢樣我反而幾滿意

333s    發表於 14-11-6 09:48

複式洋房

引用:Quote:米路路 發表於 14-10-24 19:47 我請

原帖由 333s 於 14-11-02 發表
緬傭
緬傭都要差唔多一萬?
溝通真係令我最辛苦
唯有用支體語言,再不停對佢講廣東話加少少英文咁溝通囉,不過好多時佢都理解錯哂,所以經常做錯野……

大宅

引用:Quote:原帖由+baby_lua+於+14-10-28+發表回

原帖由 kaylla 於 14-10-28 發表
Pls check
可以pmagent資料給我嗎

象牙宮

米路路 發表於 14-11-5 22:53
溝通真係令我最辛苦
唯有用支體語言,再不停對佢講廣東話加少少英文咁溝通囉,不過好多時佢都理 ...

緬傭 據說會普通話, 原來只懂廣東話? 英語?
那只能用 身體語言 + 圖...
印/ 菲 我為了加深 她印象...加插圖的.
中介費, 机票 是不低于 印/菲?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

米路路 發表於 14-11-5 22:48
唔係喎,反而我覺得佢比起印傭干淨好多,個人衛生都好好,做完野個身一d味都冇,呢樣我反而幾滿意
...

方便話, 給我 "緬傭" 中介人 資料.
謝了.
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

複式洋房

引用:Quote:米路路 發表於 14-11-5 22:53 溝通真

原帖由 333s 於 14-11-06 發表
緬傭 據說會普通話, 原來只懂廣東話? 英語?
那只能用 身體語言 + 圖...
印/ 菲 我為了加深 她印象...加 ...
其實佢係唔識廣東話,慢慢學緊……
而英文都只係幼稚園程度

緬傭中介費仲貴過菲印,我當初都係諗緬傭應該會乖d先試下請咋!

複式洋房

引用:米路路 發表於 14-11-5 22:48 唔係喎,反而

原帖由 333s 於 14-11-06 發表
米路路 發表於 14-11-5 22:48
唔係喎,反而我覺得佢比起印傭干淨好多,個人衛生都好好,做完野個身一d味都 ...
你真係考慮清楚喎,我個緬傭可以話係唔識英文唔識廣東話,更加唔識普通話,溝通極之艱難!
而且所謂有trainning,跟本就乜都唔識,連老師都唔識煮中菜,教到佢錯哂!
成個大小姐咁要求多多又乜都唔識做,佢做左三個月,我就教足佢三個月!
如果你係有足夠嘅時間同精神嘅,都可以搏下嘅……我係喺X邁國際果度請緬傭,你可以上網查下

首頁

尾頁

跳至