婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:99叫我紮左佢。。。

D奶奶黑心自私就真啦,你同佢男家生完冇利用價值,梗係叫你紮咗佢,費事你仲有市場價值吖麻,衰D講句,你未夠30歲,點知係咪可以白頭到老呀,再嫁再生都大有人在啦,佢想斷你後路囉,啋佢都傻

大宅

回覆:Cocaine308 的帖子

痴線,唔可以用dom dom ga?

翡翠宮

Cocaine308 發表於 14-10-30 13:40
佢重覆講左2,3次,我無應佢,因為事前我真係無諗過。。因為佢個仔貴啲,我cheap d卦。。但係99自己生完3個 ...

咁自私,唔好理佢喇,如果佢再講,你可以話返佢點解自己唔去扎

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我會答奶奶,好呀,返去叫老公紮左佢

愛 我 就 別 傷 害 我

洋房

回覆:hhz 的帖子

扮聽唔到!

大宅

回覆:family3 的帖子

生完咪我媽,姐姐湊囉,99唔會關心問一句,咁紮唔紮同佢無關係囉,我媽幫我湊都未出聲。

大宅

回覆:lazywife 的帖子

如果我媽叫我,我會覺得無問題。因為我媽幫我湊唔係99,其實可能佢一句無心,但將來我做人99,我唔會咁同人地個女講囉,人地聽到唔好受。。男人避,男人紮唔得架咩?

大宅

回覆:Aprilacm 的帖子

99自己生3個都無紮。。。點解佢會諗到叫我紮?好得意囉

大宅

回覆:yy_baby28 的帖子

我從來都唔會博佢咀,今次就係扮聽唔到,係我走之後越諗越覺得刻薄。。。

大宅

回覆:Phyllisyam 的帖子

Haha,你最坦白。
我都無諗住再生,但事實上好似我媽咁講,咁後生醫生唔會建議做架。如果99自己生3個紮左,佢咁講,我都信係上一代人concept係咁,但佢自己都無紮,點會咁同人地個女講架!

伯爵府

引用:我將會生第2個,1仔1女,99知道我有第2個只

原帖由 Cocaine308 於 14-10-30 發表
我將會生第2個,1仔1女,99知道我有第2個只關心係唔係女,至於生完邊個湊,各方便都無問過。。。因為佢自己 ...
痴孖筋!!! 當妳係狗乸呀? 配完種就奄呀? 激動左, 對唔住!

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 親子達人勳章 親子王國15週年勳章

聽完就算啦

大宅

講得幾難聽。但有些人就是這樣,最慘他們也不是有心,你好難和他計較。慘。

別墅

D99真係煩,睇開D

男爵府

MommyPanel勳章 育兒性格勳章

早兩日睇呢個POST時都冇咩感覺, 但經過琴晚, 唉, 唔通天下奶奶一樣黑?

話說琴晚上奶奶度食飯, 席上我講我姐個肚大過我, 但明明我早佢一個月架嘛, 奶奶就話佢會唔會開刀, 都生第二個囉, 唔生就順手扎埋佢 …. 我即問”扎? 點解要扎? 點解唔姊夫扎呢?” 佢話”順手吖嘛!”

當時我冇爆, 但我返屋企就同我阿媽講如果奶奶叫我扎, 我一定當住佢面叫佢個仔扎, 都痴線架, 點解要我扎, 咩年代, 宜家大把方法避孕啦!
我阿媽就話, 奶奶真係老一輩既鄉下人, 把口又唔收, 叫我咪理, 佢其他野對我好就得啦 ….

好彩唔係同住, 係既話, 我一定老早爆左佢 … 老公講得啱, 邊有可能同住, 佢太了解佢阿媽同佢老婆啦!
唉, 阿媽要同家姐坐月, 我諗我坐月有排受

複式洋房

回覆:Cocaine308 的帖子

你99 傻左呀, 生成隊籃球隊都唔關佢事la...咁鍾意叫人紮,佢唔同你老公講

大宅

回覆:peggypeggy820 的帖子

啱!老一輩鄉下人,順手紮。。。我99自己生3個都無紮,但叫我紮,佢都傻傻地架。。呢個年代,男人都紮得架。。 都唔知關佢咩事,又無叫佢幫手。。

大宅

回覆:rhfamily 的帖子

佢生果啲貴啲,人地生果啲cheap d..

珊瑚宮

引用:回覆 BabyFungT 的帖子啱呀!99你應該叫自

原帖由 M.A.C 於 14-10-30 發表
回覆 BabyFungT 的帖子

啱呀!

伯爵府

引用:我將會生第2個,1仔1女,99知道我有第2個只

原帖由 Cocaine308 於 14-10-30 發表
我將會生第2個,1仔1女,99知道我有第2個只關心係唔係女,至於生完邊個湊,各方便都無問過。。。因為佢自己 ...
答佢好,你個仔會搵醫生約時間

首頁

尾頁

跳至