夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

我c6 又係好鐘意打機, 打到覺唔訓, 食飯一邊食一邊打, 同佢出街就講game 一係就走去睇下有咩新game出同game書. 仲想毒埋我一齊玩, 就因為game呢樣野, 搞到好唔開心. 之後我自己諗下, 佢打機都係減輕壓力而打機佢又鍾意既, 咁我都唔可以咁自私. 不過後來佢知我為game成日唔開心, 佢都好少打同冇係我面前再講game. 只係出街買下game書, 咁就由佢囉.

男爵府

我老公都鍾意打機~
不過佢好有分寸+會節制!
所以我會買佢鍾意既game 送比佢....
而且佢已經傳染咗我 - 我都打埋一份!
有時我仲沉迷過佢,打到飯都唔煮!mouth:

別墅

原文章由 Vca 於 08-3-31 20:40 發表
我老公都鍾意打機~
有時我仲沉迷過佢,打到飯都唔煮!mouth: ...

我睇親報紙, 講親有d男人為打機而唔理d細路, 我就會話比c6聽, 點知c6話返我 "果d唔識節制者, 點會比個game控制自己架, 咁就唔係玩game, 而係比個game玩返轉頭啦" 聽完咁我都冇咁擔心

男爵府

原文章由 bilberry 於 31/3/2008 12:45 PM 發表

我睇親報紙, 講親有d男人為打機而唔理d細路, 我就會話比c6聽, 點知c6話返我 "果d唔識節制者, 點會比個game控制自己架, 咁就唔係玩game, 而係比個game玩返轉頭啦" 聽完咁我都冇咁擔心 ...

嘻嘻~ 我地仲未有細路住...仲可以比"個game控制自己"(我~)多一陣!!!

大宅

嘩, 原來你住大馬架, 咁又真係幾慘.

咪係囉, 打唔係唔打, 唔係咁架ma.

唉, 男人真係.......

所以我有時都係睇開d.....

原文章由 evashao 於 08-3-31 10:29 發表
真係估唔到有咁多姊妹同我都有一樣既遭遇~

先講一講我個case先~

我老公又係一個專業機佬 !除左返工瞓覺食飯沖涼去廁所之外,佢九成時間都係黐住部電腦 ,遇著放假既日子,佢就打到日夜顛倒, ...
我有二個小寶貝, 歡迎入黎探下我對豬仔豬女~~ : http://hk.myblog.yahoo.com/alicechan914/

大宅

我老公未結婚係屋企只會簡中打, 因為佢老豆見到會話佢, 係結婚後因為未有小朋友, 就成日打, 我都以為佢有小朋友後, 會打少d, 但係冇既....

原文章由 evashao 於 08-3-31 11:24 發表

如果我係你,明知老公唔鍾意,我就更加要做,仲要做多d!
到佢出聲既時候,我咪同佢講:[如果你拎d時間出嚟陪我地,我咪唔出街囉,再唔係你咪同我地一齊去囉~]
同佢鬥氣既目的係要佢知道乜叫將心比己,佢都明知我唔鍾意佢打 ...
我有二個小寶貝, 歡迎入黎探下我對豬仔豬女~~ : http://hk.myblog.yahoo.com/alicechan914/

大宅

有呀, 所以我成日同我個囝去街架, 希望有用啦.

原文章由 Siuchoi 於 08-3-31 11:55 發表
樓主~ 你C6係逃避緊~ 佢好想好似未結婚時咁既生活, 佢真係逃避緊.....

可唔可以咁呢.....佢係唔係度都冇乜分別....你就當佢透明, 你可能會辛苦一段時間, 咩都自已去搞掂去, 我唔相信一個人可以永遠打机, 佢要自由 ...

大宅

我就唔係太鐘意打機, 只不過結左婚過陣時冇小朋友, 咪打下囉, 我都有沉迷過, 但我個囝一出世後, 我就冇打啦.

原文章由 Vca 於 08-3-31 20:40 發表
我老公都鍾意打機~
有時我仲沉迷過佢,打到飯都唔煮!mouth: ...

大宅

原文章由 小笨豬 於 08-4-1 01:01 發表
我老公未結婚係屋企只會簡中打, 因為佢老豆見到會話佢, 係結婚後因為未有小朋友, 就成日打, 我都以為佢有小朋友後, 會打少d, 但係冇既....

你老公都還好丫~有人話得到佢(你62) !但我老公簡直係無法無天,佢無老豆,佢阿媽都唔會/敢話佢,所以佢無尅星架,我勁慘~~~

我老公又係,結婚時無咁沉迷,間中都會陪我出去行下,婚後就初步現形,生埋囝囝之後佢就好似成個安樂晒咁,更加變本加厲 !

大宅

我好同意你呢句, 生埋囝後就好似安樂晒, 唔諗下要湊架ma....

原文章由 evashao 於 08-4-1 16:43 發表

你老公都還好丫~有人話得到佢(你62) !但我老公簡直係無法無天,佢無老豆,佢阿媽都唔會/敢話佢,所以佢無尅星架,我勁慘~~~

我老公又係,結婚時無咁沉迷,間中都會陪我出去行下,婚後就初步現形,生埋囝囝 ...

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我都5明的男人,打機真的重要成可以什麼都5記得嗎?好僧恨、十分討厭惡的人沒有節制地打機.

我個c6都系一樣.最僧佢打機!!! 打機打到 几夜都會打,叫佢做小小家務5得閑.

大宅

明天係清明節, 我同我老公講, 你去掃墓嗎? 佢就問我幾多點, 因為我要入長洲, 所以早上7點幾就要出門口啦, 佢......既然答我, 我驚咁早起唔到身喎....我聽到真係火都黎, 可以講d咁既野.....

我心諗, 你唔可以早些訓架咩, 但如果佢早上要6點幾起身打機, 自己就會好早訓, 之後可以好早起到身打機....

首頁

尾頁

跳至