自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

回覆:執錢認人區 update 重有884萬

又拉一個

水晶宮

你估錢真係天跌落嚟咩,執到快啲交還啦!

珍珠宮

回覆 brainmum 的帖子

翡翠宮

拉返班b6先啦!

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:執唔屬自己物品都可能法犯,何況車路上,

原帖由 MRS.KAREN 於 14-12-26 發表
執唔屬自己物品都可能法犯,
何況車路上,無端端有咋錢,唔覺怪咩?
奇怪咁都執:sweatin ...
執唔係自己既野而有心据為己有,已經犯法,偷竊=永久削奪他人對該物件既擁有權 (咁上下意思)

伯爵府

99dogdog 發表於 14-12-26 21:01
你估錢真係天跌落嚟咩,執到快啲交還啦!
係囉,大拿拿50 萬一磚,稍為有腦都知唔會無後果啦

公爵府

警方晚上拘捕23歲姓蔡青年,並押返香港仔鴨脷洲邨利怡樓寓所搜屋,但未有發現任何失款,探員事後撿走一部電腦、一部手提電腦、一部手機及兩張昨日澳門回港船飛,蔡被黑布蒙頭帶返警署扣查。

被捕姓蔡青年於平安夜事發當日,上載一張在船上拍攝的相片到fb,聲稱「拎緊聖誕禮物過澳門」。

because you only see what you want to see
事實往往是殘酷的
它不會總是按照你所希望的方式發展

翡翠宮

公爵府

CX377車主,蔡子安 Eric Choy Tsz On,23歲,英皇集團中心23/F 營業部 高級業務經理。 ***留言內附上蔡先生嘅個人卡片

because you only see what you want to see
事實往往是殘酷的
它不會總是按照你所希望的方式發展

水晶宮

引用:警方晚上拘捕23歲姓蔡青年,並押返香港仔鴨

原帖由 brainmum 於 14-12-26 發表
警方晚上拘捕23歲姓蔡青年,並押返香港仔鴨脷洲邨利怡樓寓所搜屋,但未有發現任何失款,探員事後撿走一部 ...
仲Post 上fb, 真低能!

珍珠宮

若要人不知, 唔好咁低B!!

大宅

回覆:執錢認人區 update 重有884萬 (拉緊人啦)

really can\'t figure out what they\'re thinking!!! 拾遺不報,仲post上網

珍珠宮

引用:警方表示,截至今日下午5時,再多2人將撿獲

警方表示,截至今日下午5時,再多2人將撿獲的鈔票交回警署 ...
就算交還都唔代表無留番d俾自己,最精果d應該會執十萬交一萬唔使俾人拉之餘又有錢袋!

男爵府

其實我諗,會唔會還返d 錢的人,還了50萬,但keep 起100萬

珍珠宮

開心吸收勳章

引用:CX377車主,蔡子安 Eric Choy Tsz On,23歲

CX377車主,蔡子安 Eric Choy Tsz On,23歲,英皇集團中心23/F 營業部 高級業務經理。 ***留言內附上蔡先 ...
點解英皇會請這個低能仔做高級經理?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

珍珠宮

大宅

警察做到野

珍珠宮

好媽媽勳章

真係最好的教細路勿貪心的教材,唔該哂各位熱心人士

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

引用:CX377車主,蔡子安 Eric Choy Tsz On,23歲

CX377車主,蔡子安 Eric Choy Tsz On,23歲,英皇集團中心23/F 營業部 高級業務經理。 ***留言內附上蔡先 ...
佢果日話唔係佢!只係share人地既相!

放下自在

首頁

尾頁

跳至