親子旅遊

跳至

首頁
23456...7

尾頁

男爵府

回覆:winniewongpy 的帖子

要呀,一般情況,收左護照等於批簽證,唔收既就唔成功。
因為美國簽証會整係特區護照內頁

複式洋房

winniewongpy 發表於 15-3-24 22:44
想問護照 = 特區護照嗎?
乜見官時要擺低, 等通知再去攞番?
http://www.ustraveldocs.com/hk_zh/hk-niv-appointmentschedule.asp[p=18, null, left]若要安排非移民簽證預約,你必須攜帶以下資料及文件:

• 前往美國需持有有效護照,有效期必須為你準備停留美國期間往後最少六個月(個別國家協議提供豁免除外)。如你的護照包括超過一位人士,每位需要簽證的人士必須提交申請。
  • 你的簽證申請(MRV)付款收據
  • 你的表格 DS-160確認頁
  • 你的電子郵件地址
  • 如適用,根據簽證類別的所需文件(例如:呈請書簽證的呈請書批准;更多關於簽證類別及每類的資訊可按閱讀)。

複式洋房

我前日預約左今日去簽, 之前張visa過左期, 由打工轉左自僱, 希望都係好易咁拎到啦~ 因為D機票真係太太太太平啦!!!

男爵府

回覆:Hinin 的帖子

只要拎返舊visa去面試,基本上都會再批

複式洋房

Lyllianlo 發表於 15-3-25 12:52
係~ 我帶左好多文件, 佢只係睇左我張舊visa同問幾條問題就走得~

複式洋房

Lyllianlo 發表於 15-3-25 12:52
想問下你兩日後拎得係自己去拎定佢派件架?

男爵府

我順豐速遞去公司,我bf都係速遞去屋企

Hinin    發表於 15-3-25 16:59

大宅

認識瑞士牛牛第一回

回覆:Lyllianlo 的帖子

我上網填表時問我是否有人同行,我已填配偶加子女,填完之後問US point of contact information and contact person, 我答do not know, 之後就問relationship to u, 有得捒relative, spouse, friend or other. 我揀other又要我填住址電話。
請教應該點填?我已填去旅行無親朋戚友係美國,係唔係我填錯?

複式洋房

uday 發表於 15-3-25 16:35
我上網填表時問我是否有人同行,我已填配偶加子女,填完之後問US point of contact information and contac ...

http://www.immihelp.com/visas/ds-160-form/us-point-of-contact-information.html
http://findlifevalue.blogspot.hk/2011/07/usa-ds-160-visa-iii.html
睇下幫唔幫到你~

男爵府

引用:我上網填表時問我是否有人同行,我已填配偶

原帖由 uday 於 15-03-25 發表
我上網填表時問我是否有人同行,我已填配偶加子女,填完之後問US point of contact information and contac ...
我就求其揀左間酒店,填個度既地址電話

大宅

認識瑞士牛牛第一回

回覆:Lyllianlo 的帖子

我巳跟jm教填Disney resort, 但之後都有—欄問我US point of contact information and contact person

申請US visa 真頭暈

複式洋房

uday 發表於 15-3-25 18:05
我巳跟jm教填Disney resort, 但之後都有—欄問我US point of contact information and contact person

申 ...
呢度都係填酒店就得~

大宅

認識瑞士牛牛第一回

唯有再試下,thanks

複式洋房

Lyllianlo 發表於 15-3-25 15:17
我順豐速遞去公司,我bf都係速遞去屋企
想問下, 我填地址果時佢唔俾我多過40個字, 咁你係填中文地址?

男爵府

唔係呀,我盡量打縮寫同唔用咁都個space... 我唔知寫中文得唔得

複式洋房

Lyllianlo 發表於 15-3-26 11:36
唔係呀,我盡量打縮寫同唔用咁都個space... 我唔知寫中文得唔得
竟然係咁! 我點縮都唔得... 所以只好寫公司地址... 不過我又唔係成日係公司... 真係煩...

男爵府

但一定要對身份證先拎到份件,佢臨上黎會打電話通知

Hinin    發表於 15-3-26 16:45

複式洋房

Lyllianlo 發表於 15-3-26 14:02
但一定要對身份證先拎到份件,佢臨上黎會打電話通知
Thx 今日收到啦~~ 唔該晒~

大宅

回覆 Lyllianlo 的帖子

子爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Hinin 發表於 15-3-25 13:49
係~ 我帶左好多文件, 佢只係睇左我張舊visa同問幾條問題就走得~
係,佢問我攞舊visa,蓋印撤消,一條問題都冇問,就話冇問題,一星期內會收到,結果2日後已到手
執子之手 與子皆老

首頁
23456...7

尾頁

跳至