心聲留言

跳至

首頁
23456...98

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 yanyanmama 於 08-5-16 11:29 發表
車, 都唔回應吓人既:;pppp:

回應你?
哦...
嘩...今朝真係早返dd喎!
人家看少眼啦,走版走咁快!!

侯爵府

話你呀

問你野又唔答人

原文章由 010 於 08-5-16 11:44 發表

回應你?
哦...
嘩...今朝真係早返dd喎!
人家看少眼啦,走版走咁快!!

侯爵府

原文章由 yanyanmama 於 08-5-16 11:46 發表
話你呀

問你野又唔答人

yanma
吓問我咩啫???
(溫柔d溫柔d...

tt
你見佢重識講笑...佢應該無事既.
你自薦比佢炳...我恐防佢會上癮啊

侯爵府

原文章由 yanyanmama 於 08-5-16 09:36 發表
最後一集白色巨塔睇唔到 , 有麥計

(原來係呢個,明明頭先無後面個問題嫁嘛!!)

上youtube啦,我今晚返去幫你揾下條path啦

侯爵府

都係你最好

得唔得, 夠唔夠

原文章由 010 於 08-5-16 12:12 發表

(原來係呢個,明明頭先無後面個問題嫁嘛!!)

上youtube啦,我今晚返去幫你揾下條path啦

侯爵府

原文章由 yanyanmama 於 08-5-16 12:15 發表
都係你最好

得唔得, 夠唔夠

真係:一啖沙糖一啖xxx
不過我又點會同你計啫

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

yanma,

幫你找到條link, 你睇埋大結局啦!
http://www.tudou.com/playlist/playindex.do?lid=518766&iid=3217118

原文章由 yanyanmama 於 08-5-16 12:15 發表
都係你最好

得唔得, 夠唔夠

侯爵府

原文章由 010 於 08-5-16 12:23 發表

真係:一啖沙糖一啖xxx
不過我又點會同你計啫

侯爵府

你地真係好 , 今晚先可睇埋

原文章由 必必 於 08-5-16 12:23 發表
yanma,

幫你找到條link, 你睇埋大結局啦!
http://www.tudou.com/playlist/playindex.do?lid=518766&iid=3217118

侯爵府

原文章由 yanyanmama 於 08-5-16 12:26 發表
你地真係好 , 今晚先可睇埋

下午好

yanma
而家先知我地好嫁咩

必必
你好快手啊!
(呢個表情先岩)

[ 本文章最後由 010 於 08-5-16 15:08 編輯 ]

男爵府

好媽媽勳章

有名你叫"必必極速鳥",梗係快

原文章由 010 於 08-5-16 14:15 發表

下午好

yanma
而家先知我地好嫁咩

必必
你好快手啊!

[ 本文章最後由 Eric-papa 於 08-5-16 16:08 編輯 ]
只要可以抱住自己個小寶貝,世上其他甚麼事也不再重要!

伯爵府

各位

午安

侯爵府

大家午安!

溫柔d, 溫柔d...................

必必
你好快手啊!

侯爵府

好眼訓的下午...送上兩則新聞
要好好注意啊!
汽水送萬樂珠 幾乎爆胃
【20080516明報】互聯網一直流傳多段用薄荷糖加可樂製造「噴泉」效果的短片,東北長春一名女大學生前日與 朋友聚會時,竟然忽發奇想「捐軀」做實驗,喝完可樂之後再吃萬樂珠,導致出現噴射式嘔吐,連膽汁、血絲都一併吐出,送院後證實胃粘膜出血。醫生警告切勿模仿,否則後果十分嚴重。
長春《東亞經貿新聞》報道,21歲的李娜在長春讀大學二年級,前日和5名好友在住所內聚會,另一王姓女生上網時發現一段「可樂噴泉」短片,並與李娜開玩笑稱應該找一個人來試試。李娜䊻?為沒有生命危險,決定親自上陣,喝了約300毫升可樂後吃了2粒萬樂珠。
據在場的同學張海陽說:「她吃了約十幾秒,就開始打嗝,之後不斷嘔吐,而且不是慢慢的吐,簡直就像水龍頭一樣噴射出老遠,把我們幾個都嚇傻了。」當「白老鼠」的李娜則回憶稱,當抙?她感覺胃氣突然膨脹,開始的時候還能控制,但隔了十幾秒後就已經堅持不住,可樂不斷從鼻子、嘴裏噴出來,自己被嗆得呼吸困難。
幾名同學立即撥打急救電話求助,接診的急救醫生說:「我們到達的時候,那丫頭膽汁都吐出來了,並伴有血絲,很明顯她的胃粘膜已經受損。」消化內科醫生亦表示,李娜送院時情穩定?經過胃鏡檢查,發現她整個胃壁遍佈出血點,幸好搶救及時,並無大礙。
中文大學上消化道外科主任吳國偉警告,切勿親身體驗「汽水加萬樂珠」的噴射威力,因為體內壓力突變時,幽門收縮以阻止氣體進入小腸,氣體便會反彈,沿食道直衝上胸腔,有機會令食銁?下端的粘膜破裂,「胃與食道之間的交界位非常狹窄,這個樽頸位很容易被氣壓衝破」。
他續指,食道下端粘膜破裂,輕則出血,嚴重者胃液及食道液體走入胸腔,可致敗血症,最終甚至死亡。

點解會變「噴泉」?
萬樂珠加可樂為何會「爆」﹖中大生化學系副教授何永成解釋,製造汽水過程中,會注入高壓二氧化碳,並靠氫鍵(Hydrogen Bond)將過量的二氧化碳鎖住,然而,這種力量十分脆弱,若遇到其他物質干擾便會失控。
何永成說,當短時間內極速加入多粒萬樂珠,萬樂珠表面滿佈小孔,二氧化碳在其表面迅速聚集,形成大量氣泡,令瓶內壓力增大,將汽水壓出瓶外,形成噴泉效果。 至於哪一種汽水的噴射效果最勁,他表示難以評論,視乎是罐裝還是樽裝,再加上各類汽水的成分不同,故噴射效果會出現差異。

侯爵府

另一個都是嚇人的新聞啊

奶茶送香腸可致癌
【20080516明報】台灣消基會昨日發布市面珍珠奶茶調查結果,指珍奶熱量比白飯還多,同時含導致心血管疾病的飽和脂肪酸與反式脂肪酸,,當中八成更含「己二稀酸」防腐劑,如再配上含「亊?硝酸鹽」的香腸,就會有致癌的風險。
消基會昨日舉行「每天一杯珍奶,易罹患心血管疾病?!」記者會。調查是在大台北地區知名連鎖飲料店或餐飲店採樣,採樣甜度與冰塊量都是各店正常標準量,共計20件樣品,全是台灣大衊?小巷可以買到的珍奶。
消基會董事長程仁宏指出,1碗白飯熱量約280大卡,而一杯500公克正常甜度與正常冰塊量的珍奶,熱量可高達250至550大卡,若每天1杯又不運動,最快14天可增重1公斤。
含反式脂肪酸 增患心血管病風險
程仁宏表示,台灣的珍奶大部分的奶香來自奶精,奶精會產生反式脂肪酸;加上含有高量的飽和脂肪酸,喝多了會堆積在血管壁上,增加心血管疾病的危險。
而抽檢的20件珍奶中,八成被驗出含「己二烯酸」防腐劑,雖含量都在安全範圍內,但喝下這些珍奶,再吃含「亞硝酸鹽」的香腸,有可能導致染色體突變,產生致癌風險。

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

醒晒未

侯爵府

yanma
我打錯表情咋...趁必必未返快d改返佢啦

伯爵府

多謝分享......

感嘆.....太多化學食品了
琴日, 報紙登反脂肪食品 (高指標) - 10種中有3種, 我囡囡都經常食.
原文章由 010 於 08-5-16 14:59 發表
另一個都是嚇人的新聞啊

奶茶送香腸可致癌
【20080516明報】台灣消基會昨日發布市面珍珠奶茶調查結果,指珍奶熱量比白飯還多,同時含導致心血管疾病的飽和脂肪酸與反式脂肪酸,,當中八成更含「己二稀酸」防腐劑,如再配上含 ...

男爵府

好媽媽勳章

關於呢個news,之前响youtube睇過以下條片

http://www.youtube.com/watch?v=G2oIVNyq5rQ

原文章由 010 於 08-5-16 14:58 發表
好眼訓的下午...送上兩則新聞
要好好注意啊!
汽水送萬樂珠 幾乎爆胃
【20080516明報】互聯網一直流傳多段用薄荷糖加可樂製造「噴泉」效果的短片,東北長春一名女大學生前日與 朋友聚會時,竟然忽發奇想「捐軀」做實驗,喝 ...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

010,

本來見唔到你打左什麼, 不過eric-papa quote左出來, 變左我睇到之前你打左什麼.

eric-papa,

必必係我個細個時的別名, 唔係因為快........

下午好

yanma
而家先知我地好嫁咩

必必
你好快手啊!
(呢個表情先岩)

男爵府

好媽媽勳章

sorry 、sorry,改咗、改咗!

原文章由 必必 於 08-5-16 15:58 發表
010,

本來見唔到你打左什麼, 不過eric-papa quote左出來, 變左我睇到之前你打左什麼.

eric-papa,

必必係我個細個時的別名, 唔係因為快........

...

首頁
23456...98

尾頁

跳至